Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 02.05.2024, 00:11

Головна » 2013 » Вересень » 30 » Вірні збирачі духовних скарбів
09:23
Вірні збирачі духовних скарбів

Вірні збирачі духовних скарбів 

Бібліотека… Серце завмира,
Коли пірнаю в тишу таємничу,
Святилище пізнання і добра,
Що в майбуття через минуле кличе.



Справжніми помічниками та порадниками на шляху до вершин знань і мудрості народу є бібліотекарі – вірні збирачі духовних скарбів, провідники у світ нового і непізнаного. Саме бібліотекарі допомагають юним читачам бути обізнаними у сучасних проблемах, пізнавати реальну картину світу.
У нашому районі на даний час функціонує 73 сільські бібліотеки, які крім дорослого населення обслуговують також і дітей, є дитячий відділ у с. Ярунь та селищна бібліотека для дітей у смт Городниця. Послугами бібліотек в районі користується 5772 читачі – учні 1-9 кл. Сучасним культурно-освітнім та інформаційним центром обслуговування дітей та керівників дитячого читання є районна бібліотека для дітей. Вона надає методичну допомогу по роботі з дітьми сільським бібліотекарям, проводить різноманітні семінари для підвищення професійного рівня сільських бібліотекарів.
У кожній сільській бібліотеці оформлено дитячі куточки за віковими групами читачів, є дитячі кімнати у селах Наталівка, Таращанка, Мала Цвіля, Несолонь, Тупальці.
У бібліотеках району проходять традиційні заходи до Всеукраїнського тижня дитячої та юнацької книги, до ювілейних і пам’ятних дат, які відзначаються на районному, обласному і державному рівні, різдвяних та великодніх свят. Діти із задоволенням беруть участь у цікавих вікторинах, тематичних вечорах, презентаціях книг, краєзнавчих та народознавчих годинах, які організовують для них сільські бібліотекарі.
2013 рік в Україні оголошено Роком дитячої творчості. У бібліотеках сіл Червона Воля, Курчицька Гута, Чижівка, Броницька Гута, Наталівка, Дідовичі, Нова Романівка, Броники, Тупальці, Івашківка, Орепи, Кропивня, Гульськ, смт. Городниця було оформлено виставки дитячих робіт - малюнків, виробів з природного матеріалу, пластиліну, оригамі, вишивок на теми «Світ твоїх захоплень», «Творчість юних», «Православна моя Україна», «Кольоровий світ дитинства», «Наш пошук і творчість тобі, Україно!». Діти з Борисівки, Майстрова, Стрієви, Пилипович, Несолоні, Киянки, Суслів взяли участь у майстер-класі з писанкарства, який було проведено в районній бібліотеці для дітей до Великодніх свят. Велику роботу проводять бібліотекарі сіл Піщів, Токарів, Ярунь, Нова Романівка, Пилиповичі, Ужачин, смт Городниця, Броники, Стрієва, Сусли, В. Горбаша, Гірки, Колодянка з обдарованими дітьми, творчість яких відображено у збірці «Поетичні переливи». Ця збірка укладається з ініціативи районної бібліотеки для дітей, але, на жаль, на її видання немає коштів.
Районна бібліотека для дітей щорічно у березні проводить районний етап Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України», у якому беруть участь читачі сільських та шкільних бібліотек сіл Жолобне, Федорівка, Піщів, Слобода Романівська, В. Горбаша, Ужачин, Яворівка, Токарів, Гульськ, Колодянка, Пилиповичі, Сусли, Нова Романівка, В. Молодьків, Кикова, Красилівка, Вербівка, Таращанка, Ярунь, Несолонь, смт Городниця.
Яскравим і незабутнім спогадом цього літа стало для дітей району свято дитинства «Місія честі, любові, добра», проведене у с. Пилиповичі спільними зусиллями працівників культури села і районної бібліотеки для дітей, яка була організатором свята. Бібліотекарі сіл Івашківка, Ярунь, Нова Романівка, Гірки, Ужачин допомогли взяти участь талановитим дітям у поетичному конкурсі, який відбувся на святі.
Усі учасники заходів, що проводяться бібліотечними працівниками району, отримують грамоти і подарунки від постійних спонсорів: Благодійного фонду В.Литвина «Майбутнє Полісся», ВАТ «Новоград-Волинський хлібозавод», ПП Ємбергенова Р.А., ПП Махновецького О.П., хлібопекарні с. Гульськ, СТОВ «Птахівник». 30 вересня бібліотекарі України святкують професійне свято - Всеукраїнський день бібліотек. З цієї нагоди від імені працівників районної бібліотеки для дітей щиро вітаю бібліотечних працівників району зі святом! Бажаю вам міцного здоров’я, радості, добра, творчої наснаги, дружнього взаєморозуміння і підтримки, нових досягнень у вашій благородній просвітницькій справі!










О.Б.Данюк, завідуюча районною
бібліотекою для дітей
Переглядів: 543 | Додав: Max7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz