Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 05:30

Головна » 2014 » Березень » 5 » Творчі звіти аматорів сцени у с. Поліянівка
23:31
Творчі звіти аматорів сцени у с. Поліянівка


Творчі звіти аматорів сцени у с. Поліянівка

 

Завершуючи естафету творчих зональних звітів художньої самодіяльності,  члени журі завітали до села Поліянівка.  Слід відмітити,  що це самий новий заклад культури в районі,  відкритий   28 серпня 2013 року за сприянням народного депутата України Володимира Литвина.  Сучасний, компактний, ошатний і дуже світлий.

Як завжди,  гостинно зустрічали гостей та своїх колег Поліянівський сільський голова  Заєць Микола Данилович та завідуюча клубом Марчук Галина Олександрівна. Традиційно підтримати своїх народних аматорів прибули сільські голови Несолонської (Ковальчук Т.Я.), Брониківської  (Залевська Н.Ф.), Федорівської  (Осінський О.Б.), Новороманівської  (Лосовський Ю.А.) сільських рад.

Гарною піснею та запашним короваєм, який спекла Галина Підкаура розпочали огляд поліянівці.

          За короткий час функціонування нового клубу слід відмітити створення нового колективу - вокальної групи. Достойно виступив і вже знаний в районі Лісовський Віктор. Співано, злагоджено звучала вокальна група з села Ужачин (завідуюча клубом Загрива Л.Г.),  запрошуючи  до себе в Ужачин, а артистичністю та темпераментністю зачарувала Мальвіна Сущук.

           Свої творчі напрацювання на розгляд глядачів також представили  села Тупальці (директор Дейнека М.П. ), Федорівка (завідуюча клубом Осінська В.П.), Несолонь (директор Сарган Н.Я), Теснівка (Корпанець Г.Б).  Не можна не відмітити вокалістів із цих сіл Пантус Дарини, Рябушенко Яни, Шевчука Петра.

           Як завжди,  стабільно виступала уже знана в районі вокальна група «Калинонька» із села Кропивня (завідуюча клубом Лосовська З.Ф.). Тематично підібрано пісні на слова Т.Г.Шевченка «Думи мої думи», та «Тече вода з-під явора» не залишили байдужими глядачів.

            Цікаву програму представили працівники Романівського Будинку культури (директор Брацюк О.І.). Новостворені аматорські колективи «Чародійка» та дитячий вокальний колектив «Капітошка» подарували підготовлені пісні. Але найбільш яскраво прозвучала пісня у виконанні художнього керівника Будинку культури Тимощука Олександра.

            В ході творчого звіту в  клубі експонувались виставки творів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, на якій представлені твори народної вишивки   Дмитренко Л.А,  Верешинської І.М.,  Козав В.І. з  Поліянівки, Салюк Р.З., Семенюк Н.А. з  Романівки, живопис та різьба по дереву Сарган В.К.  та Феськової Н. з Романівки. Наймолодші учасники огляду заглядалися на м’які іграшки, виготовлені Мариною та Світланою Плохотнюк. Інтерес викликали роботи  уже покійної Маліновської Надії Дем’янівни. Старовинні вишивки чарували своїм поліським орнаментом, технікою вишивки та натуральними фарбами.

           По закінченню зонального творчого звіту зі словами подяки виступив сільський голова. Він подякував за гарно проведений захід відділу культури райдержадміністрації, аматорам зонального звіту, глядачам, бо любов до Шевченка в нашому народі незабутня.

         Скільки  продекламовано Тарасових  віршів і поем,  проспівано чудових  пісень. І як не радіти, як не пишатись нам, його потомкам, що слово співця України лунає на десятках мов. Провідною зорею світить і світитиме нам його невмируща творчість.

 

 

 

 

 Матеріал підготувала

 провідний методист РМЦНТ                                                             

 Наталія Мединцева




 


















Переглядів: 892 | Додав: Tamplier13 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz