Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 19:46

Головна » 2014 » Лютий » 19 » Творчі звіти аматорів сцени у с. Орепи
00:17
Творчі звіти аматорів сцени у с. Орепи

Творчі звіти аматорів сцени  у с. Орепи

        Новоград-Волинщина, як і уся Україна, готуються до  святкування знаменної дати в її історії – 200-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря. 

   З лютого місяця  почали проводитися   зональні  огляди  колективів художньої  самодіяльності району, присвячені 200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка.    

           16 лютого, згідно  графіку, у Будинку культури с.Орепи було проведено огляд  колективів сіл: Орепи, Сусли, Кануни, Стриєва, Киянка, Кожушки, Колодянка, Тернівка.  Гостинно та привітно зустрічала гостей директор відремонтованого Будинку  культури Надія Романівна Корнійчук. Перед початком виступів колективів присутнім була представлена дивовижна  виставка  робіт, що підготували  майстри народного та декоративно-прикладного мистецтва, жителі  села Орепи. Завдяки цим виробам, у кожного з відвідувачів була можливість поринути в минулі часи, часи дитинства Великого Кобзаря




Народна пісня  - золотий запас душі народу, з якого ми виростаємо, яким живемо, завдяки якому маємо право милуватися й пишатися рідним краєм. Свою любов до батьківської пісні, до рідного краю показали  хорові  колективи та вокальні групи  сіл: Сусли,  Колодянка, Кануни, Киянка.





Дуже цікавим та різноманітним був репертуар пісень виконавців.

      Високим професіоналізмом та вокальною майстерністю  приємно вразили членів журі виступи солістів: О.Блезниченко, Н.Троцької (с.Орепи),                     Н.Перевертнюк, М.Перевертнюк (с.Тернівка), В.Сологуб, К.Сторожук (с.Кожушки), І.Бондарчук, Ж.Недзельської, В. Бобер (с.Стриєва), Ю.О. Сіркової, О.В.Онищук,  І.М.Осіпчук (с.Колодянка), О.Павлюк, А.Бучинської, А.Мельник, О.Чайковської (с.Сусли).  Вони не лише презентували чудовий вокал, а й вразили  неабиякими артистичними здібностями.

 


          Танцювальні композиції «Індійський танець» та «Веселі дівчатка» представляла танцювальна група Будинку культури с.Орепи. Діти  змогли зачарувати присутніх  по-дитячому чудовою ніжністю у виконанні та   донести до публіки емоційний настрій танців.

      Звісно, не можна не відзначити  виступи  Ю.Ольшевської, Т.Фом’юк, І.Півоварчук, І.Ляховича, з вуст яких доносилися слова великого поета Т. Г. Шевченка. Гарний настрій та бурю  позитивних емоцій у глядачів викликала інсценізація гуморески «Як кума продавала кума» та «Чому я запізнився?», що виконували юні таланти художньої самодіяльності Будинку культури  с.Орепи. Їх номери  відрізнялися своєрідною  фантазією й винахідливістю у режисурі.

      Завершив огляд виступ Орепівського сільського голови   П.С.Сидорчука, який привітав  учасників огляду і побажав їм гарного настрою, невичерпної енергії й творчих злетів.

       У заповненому вщент залі панувала по-справжньому святкова атмосфера. Учасників підтримували їх  родичі, знайомі,  небайдужі глядачі, які зібралися на свято, демонструючи єдність і згуртованість. Усі присутні отримали неймовірне задоволення від виступів.

    А ми, підбиваючи   підсумки, можемо сказати з великою впевненістю, що той культурний спадок, який ми отримали від наших пращурів, насправді величезний, різноманітний та  незвичайний. Культурна спадщина  Новоград-Волинщини вирізняється своєю самобутністю, вона  має риси, при­таманні лише їй, а наш обов’язок  розвивати та  збагачувати духовну скарбницю нашого краю і надалі.


Матеріал підготувала                                                                                                                                              

методист РМЦНТ                                                                                                                                                

Конончук І.О.








 















Переглядів: 843 | Додав: Tamplier13 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz