Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 07:19

Головна » 2014 » Лютий » 10 » Творча зустріч з Ніною Талько - Петрук
14:28
Творча зустріч з Ніною Талько - Петрук

Творча зустріч з Ніною  Талько - Петрук

 

     6 лютого у районній бібліотеці імені Лесі Українки відбулась презентація нової книги члена Національної Спілки письменників України Ніни  Талько-Петрук  «Виласкавиці Волхвині».  

     На цю творчу зустріч прийшли друзі, колеги, сільські бібліотекарі району, учителі української мови та літератури шкіл району та міста,  шанувальники її творчості.

    У читальному залі бібліотеки була оформлена книжкова виставка «Молюсь за тебе, Україно!». На виставці представлені книги, журнали з творами та статті з періодичних видань  про творчість  та життя Ніни Талько - Петрук . 

        Ведуча цього свята  методист районної бібліотеки Ніна Нюкало  ознайомила присутніх з біографією письменниці.  Ніна Талько-Петрук  працює методистом   районного методичного центру народної творчості відділу культури Новоград-Волинської райдержадміністрації. Вона є авторкою багатьох самобутніх сценаріїв прадавніх свят Сонячного Кола, одна із організаторів і постановників народних свят, які проводять на терені району. Саме завдяки цій жінці, яка так уболіває за долю рідного краю,  відтворено, збережено й примножено прадавню українську нематеріальну культурну спадщину Звягельського краю.

        Перша її книга  «Барви Ордана», що вийшла 2002 року у видавництві «Лесин край», відразу ж здобула визнання і викликала великий інтерес.

        Ніна Талько-Петрук презентувала другу видану книгу, дуже емоційно та з великим інтересом для присутніх розповіла про роботу над книгою, про розділи з книги, зачитала декілька віршів та оповідань. Книга найперше приваблює своєю оригінальністю,  багата на яскраву метафоричність мови, фольклорну наснаженість.

       Після презентації книги  виступило багато друзів авторки, колег та прихильників її творчості, серед яких:  координатор творчої інтелігенції  поетеса Валентина Ксендзук, журналіст та вчитель Галина Кругляк,  директор районного Будинку культури Юлія Сидорчук,  Валентина Захарчук, завідуюча районною бібліотекою для дітей Олена Данюк, головний бухгалтер  відділу культури  райдержадміністрації  Валентина Метельська, методисти районного методичного центру народної творчості Світлана Целецька та Іванна Конончук, завідуюча центральною міською бібліотекою Тетяна Мельник, сільські бібліотекарі та вчителі, журналісти місцевих газет.

        Зі словами вдячності за творчість, за те,  що першу презентацію своєї другої книги Ніна Талько-Петрук провела у читальному залі  районної бібліотеки імені Лесі Українки,  виступила директор Лариса Ковалевська.

        Після закінчення творчої зустрічі авторка подарувала (зробивши написи та поставивши  свій автограф) усім бажаючим свою нову книгу  «Виласкавиці Волхвині».

 

Матеріал підготували

працівники районної бібліотеки

імені Лесі Українки


Переглядів: 1048 | Додав: Tamplier13 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz