Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 16.04.2024, 15:32

Головна » 2013 » Квітень » 1 » Тиждень дитячого читання в бібліотеці
08:16
Тиждень дитячого читання в бібліотеці

Щороку наприкінці березня під час весняних канікул у районній бібліотеці для дітей проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання «Книга збирає друзів». З цієї нагоди у бібліотеці проводились різноманітні заходи, в центрі яких, як завжди, - книга та її читач. Чи є на світі людина, яка хоча б раз у житті не мандрувала дивовижною країною казки?! Напевно, ні. У дитинстві всі мріють познайомитися з добрими феями, гномами або чарівником. Кожен хоче мати чарівну паличку, мати богатирську силу або казкову вроду.Тиждень розпочався Днем Казки «Є свято казки чарівне». Поринути у чудовий світ казки для дітей допомогла книжкова виставка-знайомство «Сім сходинок до казки». Виставка привернула увагу зверненням до юних читачів:

Юні друзі!
Ця виставка-знайомство допоможе вам пізнати чарівний та дивовижний світ казки. Пізнавати чарівний та дивовижний світ казки, крокуючи казковими сходинками, ви зустрінете відомих улюблених героїв, читайте, любіть казки, прислухайтеся до їхньої мудрості!

Розділи цієї незвичайної виставки запрошували дітей знайомитись з улюбленими казками. В цей день до бібліотеки завітали вихованці дошкільно-навчального закладу №9 «Теремок» на лялькову виставу «В казці цікаво всім побувати». Учасники лялькового гуртка «Рукавичка» Куць Ольга, Бад`їна Яна, Лавренчук Настя перевтілилися у казкових, добре відомими усім, героїв: веселого колобка, лисичку-сестричку, вовка-панібрата, зайчика-побігайчика, козу-дерезу. Читачі бібліотеки взяли участь у вікторині для казкознавців «За високими горами, за синіми морями». Родзинкою дня став конкурс на кращого оповідача «Швидко казка мовиться», під час якого читачі інсценували свої улюблені казки, а переможцям конкурсу завідуюча районною біблотекою для дітей вручила подяки та подарунки.
Другий день тижня був присячений дитячій творчості. В цей день до бібліотеки завітали всі бажаючі переглянути виставку творчих робіт дітей району "Наш пошук і творчість тобі, Україно!», присвячений Року дитячої творчості. Діти приходили до бібліотеки зі своїми творчими доробками і ділилися між собою враженнями про майстерність виконаних робіт.
Заслуговують уваги малюнки:
Тожарської Катерини, Павлової Регіни, Німець Аліни, Тожирського Олександра, Конончук Ані, Синицького Олександра (смт Городниця);
Скорика Вадима (с. Великий Молодьків);
Верковича Олександра, Семенюк Ані, Маус Олександри (с.Ярунь);
Бахур Олени (с.Піщів);
Никольчук Люби (с.Нова Романівка);
Янкової Катерини (с.Орепи);
Марчук Людмили, Фіалковської Карини, Ганношина Олександра, Мамай Богдана ,Сосовського Дмитра, Кучеренко Карини (читачів бібліотеки).

Продовжуючи тиждень дитячого читання, бібліотекарем Назарчук В.М. було проведено вікторину «Екологічними стежками» (6-7кл.) та оформлено книжкову виставку «Я землі цієї паросток зелений», присвячену Року фізичного здоров’я та екології в Україні.

Протягом тижня проходила гра-мікрофон «Що я знаю про Т.Шевченка». Користувачам, учням 6 класів, протягом дня ставилися питання про життєвий та творчий шлях Великого Кобзаря, на які вони повинні були дати відповіді. За правильну відповідь – отримували заохочувальний приз. Показний Андрій прочитав свій власний вірш про Т.Г.Шевченка.

Проведення тижня дитячого читання – це чудова нагода залучити дітей до читання, книги і, власне, до бібліотеки – як скарбниці знань.





 









Матеріал підготували
працівники районної
бібліотеки для дітей
Переглядів: 1741 | Додав: Maksim | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz