Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 05:01

Головна » 2014 » Березень » 7 » Тарас Шевченко – України син
00:30
Тарас Шевченко – України син

Тарас Шевченко – України син

 

 Щовесни, коли тануть сніги 
 І на рясті засяє веселка,
 Повні сил і живої снаги
Ми вшановуєм пам'ять Шевченка.
 
Ти, Тарасе, сьогодні
Нас зібрав
докупи. 
І зійшлися у ці
х стінах
Шевченка онуки


5 березня 2014 року в районній бібліотеці ім. Лесі Українки пройшли Шевченківські читання,  присвячені 200- річчю від дня народження славного сина України – поета, письменника, художника, громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка.


Ведучою  заходу була головний бібліотекар Дяченко Олена Василівна.


     З нагоди цієї події читальний зал бібліотеки був гарно прикрашений портретами Шевченка, вишивками та персональними роботами в жанрі витинанки, бісероплетіння, квілінгу бібліотекаря  Ющенко Альони Василівни.

Вже стало доброю традицією запрошувати на наші свята сільських бібліотекарів Новоград-Волинського  району, читачів бібліотеки, усіх бажаючих і не байдужих до творчості Великого Кобзаря.







Добрими гостями і учасниками нашої літературної години були учні  Наталівської ЗОШ  І-ІІ ступенів на чолі зі своїми вчителями: Петровською Аллою Степанівною та Кондратюк Оленою Федорівною. Вони представили перед усіма присутніми літературно-музичну композицію до ювілею українського генія: читали вірші Т.Шевченка, співали пісні про нього, провели вікторину на знання творчості поета та сценку з життя малого Тараса


Затим виступила наймолодша учасниця нашого заходу, шестирічна Аліса  Березюк.

 

   Методист бібліотеки Серб Юлія Анатоліївна виконала пісню «Зоре моя вечірняя» на слова поета.

 

В читальному залі бібліотеки з 2013 року оформлено розгорнуту книжково-ілюстративну виставку: «Геній якому судилася вічність: до 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка». Бібліотекар Романчук Олена Юріївна  зробила бібліографічний огляд літератури за усіма розділами цієї виставки. Вона звернула увагу на раритетні видання про життя і творчість великого поета, що знаходяться у фонді бібліотеки. Більш детальніше  зупинилась на розділі «Поліський Варнак: Шевченко і Новоград - Волинщина».  


Звучали безсмертні рядки Великого Кобзаря з вуст Семенюк Г.Б. та Подсадної М. Б. - бібліотекарів районної бібліотеки.  


Багато віршів написано нашими славними земляками про Шевченка.  Бібліотекар Ющенко А. В. та бібліограф Жинська Л.В. зачитали ці вірші.

 


Постійними учасниками наших заходів є дві сестрички: Ющенко Ілона і Дар'я, які навчаються в Новоград-Волинський школі мистецтв, а їх керівником є заслужений працівник культури України Матвійчук  Віра Юріївна. Вони виконали акапельно два твори Т.Шевченка «Садок вишневий коло хати» і «Якби мені крила».



Також в читальному залі бібліотеки була оформлена книжкова виставка «Шевченко – художник». Головний бібліотекар Дяченко О.В.  і методист Нюкало Н. Й. розкрили  мистецьку спадщину талановитого сина України та представили унікальне видання 1961 року «Тарас Шевченко – мистецька спадщина». В ньому зібрані всі образотворчі твори генія українського народу. Під час розповіді проходила демонстрація найбільш відомих мистецьких творів, як в книжкових ілюстраціях, так і через монітори комп’ютерів.


Перед присутніми виступила читачка з багаторічним стажем Оліфіренко Таїсія Олександрівна зі словами подяки за змістовний захід,  проведений в бібліотеці приурочений до такої знаменної дати.



Із заключним словом до всіх присутніх та учасників Шевченківських читань виступила директор районної бібліотеки імені Лесі України Ковалевська Лариса Дмитрівна. Вона вручила подяки вчителям Наталівської ЗОШ та найбільш активним учасникам свята. За дорученням авторки Ніни Талько-Петрук учителі та сільські бібліотекарі району отримали її нову книгу «Виласкавиці Волхвині».



      Всі присутні на заході юні учасники отримали подарунки від районної бібліотеки. Після вручення подарунків директор провела екскурсію залами бібліотеки, під час якої розповіла про історію створення та сьогодення  скарбниці мудрості.


Шевченківські читання  «Тарас Шевченко – України син» пройшли в дуже теплій, дружній, майже сімейній,  обстановці.

 

 

 

 

Матеріал підготували

працівники  районної бібліотеки ім. Лесі Українки

 

 

Переглядів: 808 | Додав: Tamplier13 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz