Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 15:22

Головна » 2015 » Жовтень » 5 » Сивина на скронях – мудрість у очах…
15:17
Сивина на скронях – мудрість у очах…

Сивина на скронях – мудрість у очах…

Летять літа, як білі журавлі,

                                                                                  Дзвенять, як ті волошки в житі,

                                                                                 Та не зникає слід їх на землі,

                                                                                 Якщо для добрих справ були прожиті.

Що таке щастя? Що потрібно для того, щоб бути щасливим на цій святій землі? Тема вічна, як і саме людство. І кожен на це питання відповість по-своєму. А я скажу, що в долі всіх людей є своє щастя. Щастя в тому, коли не байдуже, який слід залишиш після себе на землі, щастя в тому, якщо, окрім себе, думаєш про тих, хто поруч. У наймудрішій книзі на землі, в Біблії, у Святому Писанні, відкрито говориться про те, що від нашого ставлення до наших батьків і матерів безпосередньо залежить наша власна тривалість життя на цій землі. А своєю зневагою до проблем літніх людей ми сіємо власні майбутні проблеми. Нажаль, так складається, що сьогодні багато людей літнього віку змушені зустрічати свою старість одинокими. А що коїться в душах тих, кому долею вготовано доживати віку одинокими, навіть уявити важко. Для того, щоб привернути увагу до людей, котрим потрібен особливий догляд та допомога, 1 жовтня в світі вже багато років відзначається Міжнародний день громадян похилого віку. Крім того, в Україні в цей же день відзначається День ветерана. І саме у цей день ми віддаємо шану тому поколінню, яке вистраждало під чорним крилом голодоморів, яке вистояло криваве пекло Великої Вітчизняної війни, яке відбудувало зруйноване і допомагає нам творити майбутнє. Міжнародний день громадян похилого віку відзначається щорічно в усьому світі, виник з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН 14 грудня 1990-го року, резолюція № A/RES/45/106. До цього День людей солідного і поважного віку почали відзначати спочатку в Європі, потім свято було підхоплене Сполученими Штатами і до кінця 80-х років воно поширилося по всьому світу.

Так 1 жовтня у приміщенні закладів культури с.Лебедівка та смт.Городниця за підтримки районного територіального центру соціального обслуговування та управління праці та соціального забеспечення населення райдержадміністрації відбулися святкові заходи, присвячені Міжнародному Дню громадян похилого віку та Дню ветерана. В програмі концерту в с.Лебедівка взяли участь ансамбль Чижівського клубу «Намисто», вихованці Лебедівської, Яворівської та Чижівської шкіл. З привітальними словами до ветеранів звернулась заступник голови РДА Даниленко Н.В. і зауважила на тому, що «пенсіонери – це люди не похилого, а поважного віку». З вітальним словом до пенсіонерів звернулися також Лебедівський сільський голова Н.Ф.Фоміна, начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Л.А. Андрущенко, директор територіального центру соціального обслуговування Н.Ф. Івасів та керівник благодійного фонду «Родина Розенблат» О. Соломоніна. Під час бесіди з пенсіонерами зауважили, що вживаються всі необхідні заходи для того, аби люди відчували допомогу та підтримку влади. Побажали пенсіонерам міцного здоров’я, щастя, благополуччя, миру та злагоди і довгих років життя. Нажаль, за станом здоров’я не всі мали змогу прийти на концерт, тому того ж дня заступник голови райдержадміністрації Даниленко Н.В. та директор територіального центру Івасів Н.Ф. відвідали одиноких малозабезпечених пенсіонерів, що проживають у Лебедівському стаціонарному відділенні для постійного проживання одиноких громадян територіального центру.

У цей святковий, щедро напоєний теплом осінній день, щоб віддати свою шану і повагу людям, за спиною у яких великий віковий і життєвий шлях, на свято праці, свято долі, свято життя в чудовому товаристві зібралися також вихованці Городницької та Вербівської загальноосвітньої шкіл. Концертна програма також була дуже насиченою. Участь у концерті взяли фольклорний колектив с.Вербівка «Вербиченька», вокальний ансамбль «Берегиня» Городницького селищного Будинку культури а також дитячий колектив Городницької ЗОШ. Окрасою свята була ведуча, яка тримала веселою та позитивною атмосферу заходу Кравець Світлана. Пенсіонери і в Лебедівці, і в Городниці були дуже задоволені концертом. По закінченню заходів відбулося святкове чаювання.

А наостанок хочеться побажати: дорогі наші, ветерани, ми хочемо, щоб у вас завжди був хороший настрій. Щоб кожен день додавав бадьорості, щоб сонячне проміння зігрівало сердця, а наші слова подяки возвеличували. Ви - наша гордість. Про кожного з вас можна писати романи і повісті. І буде то бентежна розповідь про стійкість, мужність, працелюбність, відданість громадському обов'язку. Все, що оточує нас - міста і села, заводи, безкраї лани - є результатом вашої невтомної праці. В усьому, до чого торкнулися ваші руки, залишилася частка вашої душі. Та і власним життям ми теж завдячуємо вам. В свою чергу, ми висловлюємо все, що відчуваємо до Вас: свою повагу, шану, гордість, ніжність, відданість любові. Але це лише слова, лише крапля в морі. Наш обов’язок перед вами куди більший. Земний уклін всім вам, хай в добрі і здоров'ї проходять Ваші літа!

Сьогодні в цей святковий день

Ми вам, шановні, хочемо щиро сказати:

Добро хай множиться і щастя,

Міцне здоров'я хай додасться,

А радість лиш сповна вам буде,

Відніметься  хай сумм і лихо,

Співає пісню  серце стиха,

І доля в дім добром іде.

Матеріал підготувала

                                                                                                Методист РМЦНТ

                                                                                                Конончук І.О.

Переглядів: 666 | Додав: ovdiychuk16 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz