Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 23:44

Головна » 2015 » Листопад » 27 » Семінар-нарада бібліотечних працівників Новоград-Волинського району
15:09
Семінар-нарада бібліотечних працівників Новоград-Волинського району

Семінар-нарада  бібліотечних  працівників

Новоград-Волинського  району

 

25 листопада 2015 року у малій залі Будинку Рад пройшов семінар з планування роботи сільських бібліотек на 2016 рік та звітності за 2015 рік. На семінар були запрошені бібліотечні працівники району, бібліотекарі районної бібліотеки для дорослих і районної бібліотеки для дітей.

Відкрила роботу семінару-наради головний спеціаліст відділу культури райдержадміністрації Олена Василівна Брацюк. Вона розкрила деякі аспекти роботи бібліотечних працівників і надала слово заступнику голови РДА з гуманітарних питань Наталії Володимирівні Даниленко. Н.В. Даниленко розповіла присутнім про порядок проведення передачі сільських бібліотек у підпорядкування відділу культури РДА і основні завдання для бібліотечних працівників району. Потім слово було надано головному бухгалтеру відділу культури РДА Валентині Оксентіївні Метельській, яка розкрила фінансовий бік централізації бібліотек району.

Директор районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки Лариса Ковалевська підвела підсумки роботи за 2015 рік і розповіла про основні завдання та планування роботи бібліотек району на 2016 рік. Також наголосила на виконанні трудової дисципліни сільськими бібліотекарями, підтриманні іміджу сучасної бібліотеки, про Кодекс етики бібліотекаря та професійну етику. Звернула увагу на індивідуальну підписку сільських бібліотекарів на 2016 рік.

Головний бібліотекар районної бібліотеки для дорослих Олена Дяченко розповіла про планування масової роботи сільських бібліотек, основні тематичні заходи районної бібліотеки для дорослих, в яких можуть взяти участь сільські бібліотекарі та їх читачі, а також про відзначення літературних дат в 2016 році. Наголосила на те, що у 2016 році виповнюється 145 років від дня народження Лесі Українки і планується великій захід «Паростки Лесиного краю» у районній бібліотеці для дорослих.

Методист Ніна Нюкало провела консультацію з питань пріоритетів у плануванні роботи сільських бібліотек, планування бюджету робочого часу бібліотекаря та нормування робочого часу на основні процесу роботи у публічній бібліотеці.

Методист Альона Ющенко зупинилася на оформленні проведених масових заходів, їх облік та щомісячний звіт у районну бібліотеку, створенні блогів і сайтів з метою популяризації роботи сільської бібліотеки.

Директор Лариса Ковалевська розповіла про основні напрямки виховання молоді. В бібліотеках повинні бути виставки, присвячені зоні АТО та Героям Небесної Сотні, звернути увагу на героїко-патріотичне та правове виховання, проводити заходи у цьому напрямку з населенням.

Методисти районної бібліотеки для дорослих підготували буклет «Найкраща бібліотека Новоград-Волинського району 2015 року», директор вручила його володарці «Ніки» Курчицькогутянському сільському бібліотекарю Валентині Осовець.

Бібліограф Людмила Жинська зупинилась на довідково-бібліографічній та інформаційній роботі бібліотек району та звернула увагу на основні дати краєзнавчого змісту.

Бібліотекар ВКіО Мар'яна Семенюк розповіла про здачу звіту у ESMaR. На сьогоднішній день це дуже важливе і болюче питання для сільських бібліотекарів, тому що багато з них зовсім не володіють навиками роботи з комп'ютером.

Завідуюча районною бібліотекою для дітей Данюк Олена Броніславівна виступила перед сільськими бібліотекарями з методичними рекомендаціями щодо роботи з користувачами-дітьми.

Галина Семенюк, бібліотекар ВКіО районної бібліотеки для дорослих, ознайомила присутніх з порядком обліку нових надходжень, вилучення зношеної літератури, ведення обліку книг бібліотечного фонду та ознайомила бібліотекарів з графіком проведення перевірок книжкових фондів на 2016 рік.

Традиційно закінчився семінар-нарада творчим спілкуванням, під час якого бібліотечні фахівці мали змогу обмінюватися думками, досвідом та обговорити важливі завдання щодо подальшого розвитку бібліотек району.

 

Директор районної бібліотеки

імені Лесі Українки

 Лариса Ковалевська

Переглядів: 516 | Додав: ovdiychuk16 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz