Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 14:56

Головна » 2016 » Вересень » 20 » «Пов’язані душею з лісом»
18:57
«Пов’язані душею з лісом»

«Повязані душею з лісом»

У кожного з нас слово «ліс» викликає багато приємних асоціацій: лісова прохолода, спів птахів, чисте повітря, смак ягід, грибне полювання. Як приємно завітати до лісу будь-якої пори. Про ліс можна говорити багато і без зупину. Він одягає і взуває, годує і оберігає, дає житло і тепло. В лісі людина відпочиває, чистим повітрям дихається на всі груди.

Вирощування лісів — складна і благодатна справа. Людина, яка присвятила цьому заняттю своє життя, відчуває гордість від того, що через роки подарує своїм нащадкам вирощений нею чудовий ліс.

Щорічно у третю неділю вересня відзначають своє професійне свято працівники лісової галузі. Новоград-Волинщина — край зелених лісів, які дарують людям силу, радість, натхнення. Дбайливі руки лісівників створюють цю красу, вони постійно насаджують нові покоління лісів, оберігають їх від кривдників.

До Дня працівника лісу, бібліограф районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки Людмила Жинська та бібліотекар села Федорівка Альона Троцька провели краєзнавчу годину «Ліс — зелена перлина планети» у Федорівській сільській бібліотеці. Усі присутні на цьому заході з захопленням слухали розповідь бібліотекаря Троцької А. Ф. про ліси та професію працівників лісової галузі. Маленькі читачі підготували вірші про ліс. Бібліограф Жинська Л. В. провела бібліографічний огляд, в ході якого зосередила свою увагу на книзі «Природно-заповідний фонд Житомирської області: Довідник» видавництва «НОВОград». Це видання містить інформацію про: природні заповідники, пам’ятки природи загально-державного значення, ботанічні сади, заказники, парки – памя’тки тощо. Книга дуже гарно проілюстрована.

У читальному залі районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки до Дня працівника лісу оформлено книжкову виставку «Повязані душею з лісом», на якій представлено книги та статті з періодичних видань про ліс та працівників Новоград-Волинського лісомисливського господарства, Городницького лісгоспу. Працівниками бібліотеки збирається інформаційна папка «Ліс – зелені легені планети», яка постійно поповнюється статтями з місцевих періодичних видань про лісові господарства району та міста.

 

Матеріал підготувала бібліограф

Людмила Жинська

 

Переглядів: 869 | Додав: ovdiychuk16 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz