Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 16:09

Головна » 2015 » Листопад » 6 » Організація книжкового фонду та формування фірмового стилю бібліотек
18:52
Організація книжкового фонду та формування фірмового стилю бібліотек

Організація книжкового фонду та формування фірмового стилю бібліотек

 

28 жовтня у районній бібліотеці для дорослих імені Лесі Українки проведено семінар-практикум з питань формування, збереження та використання книжкових фондів.

Питання підвищення кваліфікації є одним із важливих елементів діяльності бібліотек Новоград-Волинського району, а участь бібліотекарів району у таких заходах змушує мислити їх більш прогресивно, удосконалюватися з урахуванням змін у нашому суспільстві.

На практикум були запрошені бібліотекар-бібліограф районної бібліотеки для дітей, бібліотекарі сіл як новопризначені, так і ті, які бажають удосконалити свою роботу в цьому напрямку.

Відкрила семінар директор районної бібліотеки Лариса Дмитрівна Ковалевська. Вона зробила повідомлення «Сільська бібліотека в умовах розвитку інформаційного суспільства», звернула увагу на дотримання трудової дисципліни та додержання графіку роботи бібліотекарів сіл і наголосила сільським бібліотекарям про індивідуальну передплату періодичних видань на І півріччя 2016 року.

В цьому році виповнюється 50 років від дня створення обласної організації Національної спілки письменників України. В якості почесних гостей були запрошені члени ЖООНСПУ поетка Ніна Василівна Талько-Петрук та поет Анатолій Олексійович Клюско. Н.В.Талько-Петрук та А.О.Клюско розповіли присутнім про свою творчість та читали вірші. Бібліотекар читального залу Анастасія Осадчук зачитувала вірші почесних гостей.

До семінару спеціалісти бібліотеки підготували цікаві виступи.

Бібліограф бібліотеки Людмила Жинська провела бібліографічний огляд біля виставки «Феєрверк талантів Полісся вигравав усіма барвами».

Семінар-практикум проходив у День визволення України від фашистських загарбників. Бібліотекар читального залу Марія Матвійчук провела презентацію книги «Книга Пам’яті України. Переможці».

Бібліотекар абонементу Марія Бака зробила огляд «Літературного календаря. 2015 рік, жовтень.», присвяченого ювілеям Бориса Олійника та Івана Буніна.

Працівники бібліотек повинні сприяти залученню населення до участі у громадських ініціативах, громадських акціях, тобто: благодійна допомога, волонтерство. Вже не перший раз бібліотекарі району беруть участь у Всеукраїнській акціії «Бібліотека українського воїна» для підтримки бойового духу та патріотизму українських військовослужбовців. Вони зібрали книги для подальшої передачі до бібліотек військових частин Збройних Сил України.

 

Потім семінар-практикум продовжив свою роботу згідно плану. Бібліотекар ВКіО Галина Семенюк розповіла про оформлення документів з прийому книжкових надходжень до бібліотеки, їх обробку та списання зношених документів. Бібліотекар Мар'яна Семенюк, розповіла про індивідуальний, сумарний облік літератури та нові стандарти з бібліографічного опису. Сільські бібліотекарі отримали консультацію щодо здачі звітності в електронному форматі ЕСМаР.

Закінчився семінар практичним заняттям, на якому бібліотекарі вчилися класифікувати нові надходження, обліковувати їх в книгах індивідуального та сумарного обліку, описувати картки на них та вливати в алфавітний і систематичний каталоги.

 

                                               Директор районної бібліотеки

імені Лесі Українки

Лариса Ковалевська

Переглядів: 396 | Додав: ovdiychuk16 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz