Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 15:19

Головна » 2014 » Жовтень » 15 » Облік, обробка та збереження книжкового фонду Книжковий фонд – основа сільської бібліотеки
17:02
Облік, обробка та збереження книжкового фонду Книжковий фонд – основа сільської бібліотеки

Облік, обробка та збереження книжкового фонду

Книжковий фонд – основа сільської бібліотеки

 

8 жовтня 2014 р. в районній бібліотеці для дорослих проведено семінар-практикум з питань формування, збереження та використання книжкових фондів.

На практикум були запрошені бібліотекар-бібліограф районної бібліотеки для дітей, бібліотекарі сіл як новопризначені, так і ті, які бажають удосконалити свою роботу в цьому напрямку.

Відкрила семінар директор районної бібліотеки Лариса Дмитрівна Ковалевська. Вона розповіла про нормативно-правові акти з бібліотечної роботи, звернула увагу на дотримання трудової дисципліни та додержання графіку роботи бібліотекарів сіл.

В якості гостя на семінар-прктикум була запрошена завідуюча відділом палацу дітей та молоді м. Новограда-Волинського Костюк Олена Євгеніївна. Вона презентувала історико-краєзнавчий нарис про засновника Міжнародного літературно-мистецького свята «Лесині джерела» Миколу Мартинюка «Людина майбутнього – Микола Мартинюк». Присутні в залі бібліотекарі дізнались багато нового як про самого Миколу Мартинюка, так і про створення пам’ятника Лесі Українці, про зародження свята «Лесині Джерела» та інші культурні події нашого міста і району.

Після презентації, семінар-практикум продовжив свою роботу згідно плану. Методист Ніна Нюкало надала консультацію присутнім бібліотекарям з написання річного плану роботи сільської бібліотеки, підготовки до здачі звітів за 2014 рік та наголосила сільським бібліотекарям про індивідуальну передплату періодичних видань на І півріччя 2015 року.

Бібліотекар ВКіО Галина Семенюк розповіла про оформлення документів з прийому книжкових надходжень до бібліотеки, їх обробку та списання зношених документів. Бібліотекар Мар'яна Семенюк, розповіла про індивідуальний, сумарний облік літератури та нові стандарти з бібліографічного опису.

Директор Лариса Ковалевська зробила презентацію виставки «Одна в нас доля – Україна», присвячену героїзму учасників бойових дій, які загинули, захищаючи державний суверенітет і територіальну цілісність України під час проведення антитерористичної акції у Донецькій та Луганській областях (АТО).

Закінчився семінар-практичним заняттям, на якому бібліотекарі вчилися класифікувати нові надходження, обліковувати їх в книгах індивідуального та сумарного обліку, описувати картки на них та вливати в алфавітний і систематичний каталоги.

                                                     

 

 

 

 

Матеріал підготували працівники районної

бібліотеки для дорослих ім. Лесі Українки

Переглядів: 940 | Додав: Tamplier13 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz