Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 14:23

Головна » 2012 » Червень » 13 » Об`єднані любов`ю до пісні
15:34
Об`єднані любов`ю до пісні

Душа весняним цвітом зацвіте, 
І сам Творець у сад той увійде. 
Розчулений зупиниться на мить, 
Послухать, як людська душа дзвенить! 



Яке диво дивне – пісня! Яку владну силу таїть вона в собі! Минають віки, змінюються суспільні устрої, на зміну одним поколінням приходять інші, а пісня – вічна. Вона нездоланна і безсмертна.
Саме любов до пісні в селі Ярунь об`єднала і згуртувала людей різного віку. Так створився хоровий колектив. І ось уже 30 років лунає українська пісня у виконанні тепер уже народного аматорського хору районного Будинку культури села Ярунь, творцем якого є маестро Юрій Лагасюк – заслужений працівник культури України. 



Він – Ярунська гордість!
Він – в Звягельськім краї такий лиш один! –
Музи улюблений внук, а Волині й Полісся –
Улюблений Син!
Ось такими величальними словами зустріли ведучі святкового концерту, що відбувся 10 червня у районному Будинку культури, Юрія Оксентійовича Лагасюка. 


У святково прибраній залі зібралося чимало гостей. Усі, хто не байдужий до української пісні, хто цінує пісенну творчість, прийшли у цей день привітати хористів та послухати неперевершений співучий колектив.
За збереження звичаїв, обрядів українського народу, вагомий внесок у розвиток культури, мистецтва рідного краю народний аматорський хор вітали заступник голови райдержадміністрації Н.В. Даниленко, голова районної ради Ф.В. Весельський, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації С.В. Найдюк, представники Благодійного фонду Володимира Литвина «Майбутнє Полісся», місцевого технікуму землевпорядкування, школи, Ярунський сільський голова С.С.Жук та багато інших поважних гостей. 













Чимало розповідей-спогадів почули глядачі про створення і сходження на вершину Слави хорового колективу. Народний аматорський хор – слава і гордість не тільки Яруня, а й усього району. Адже саме цей колектив частий гість на усіх святах, які відбуваються в місті, районі та області. В його творчому доробку українські народні пісні, пісні рідного краю, села. Немало прекрасних пісень написано керівником колективу. На фестивалях та конкурсах колектив ніколи «не пасе задніх» - постійно займає призові місця. Народний аматорський хор районного Будинку культури за високий професіоналізм та виконавську майстерність занесено до районної Дошки Пошани.
Усі, хто завітав на живий вогник пісенного, поетичного вечора, отримав масу задоволення від перегляду концертної програми. Адже твори у виконанні хору хочеться слухати і слухати. Цей колектив випромінює веселково-святкову ауру, що заспокоює, воскрешає втрачені надії.
Отож, побажаймо чудовому дзвінкоголосому хоровому колективу ще багато років зберігати і поповнювати творчу спадщину України.





  







Матеріал підготувала
Головний спеціаліст відділу
культури і туризму
Надія Ткачук

Переглядів: 1050 | Додав: Max7 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz