Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 08:38

Головна » 2014 » Травень » 31 » Куріння: минуле, теперішнє, майбутнє.
18:10
Куріння: минуле, теперішнє, майбутнє.

Куріння: минуле, теперішнє, майбутнє.

 

        До Всесвітнього дня боротьби з тютюнопалінням на кафедрі юнацтва  районної бібліотеки для дорослих оформлено книжкову виставку «За хмарою тютюнового диму».

      На виставці представлені книги, брошури та статті з періодичних видань на цю тему. Біля виставки бібліотекар проводила бесіду з читачами юнацької групи на вічно актуальну тему здоров'я та куріння.

         Однією з найпоширеніших шкідливих звичок є паління тютюну. За даними ВОЗ Україна знаходиться на 17 місці серед усіх країн із паління цигарок. Серед опитаних учнів старших класів середніх шкіл, ПТУ і студентів інститутів, до 45% почали курити з цікавості. Друга причина куріння в молодому віці – наслідування дорослих. У школах курці вважають некурців боягузами, несамостійними «маминими синочками», які не вийшли з–під опіки батьків. Щоб позбутися такої думки товаришів, поставити себе нарівні з курцями, діти вдаються до тютюнопаління. Як правило, початок куріння у підлітків і юнаків збігається із закінченням школи, пошуками життєвого шляху, вступом до середньоспеціальних навчальних закладів, вузів.

          Кинути палити може кожен. Поштовхом до цього може бути прагнення збереження і зміцнення здоров’я, підвищення працездатності, бажання звільнити навколишніх від шкідливого диму, прагнення вести здоровий спосіб життя. Куріння наносить велику шкоду всім, але особливо молодому поколінню, організм яких знаходиться у процесі статевого дозрівання, -  куріння може негативно вплинути на їх потомство.

         Певним досягненням у нашій країні є заборона куріння у громадських місцях: в усіх видах транспорту, у закладах харчування (їдальнях, ресторанах, кафе) та ін.

         Ніхто не може змусити курця кинути палити. Це рішення приймають самостійно, усвідомлюючи, що для перемоги знадобляться зусилля та рішучість. Для цього необхідно змінити свій спосіб життя. Уникайте ситуацій, що провокують бажання палити, - і тоді ви будете щасливими.

 

 

 

Матеріал підготувала бібліотекар кафедри юнацтва

районної бібліотеки для дорослих                                                                        Осипчук Г. П.

Переглядів: 514 | Додав: Tamplier13 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz