Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 16:59

Головна » 2013 » Серпень » 19 » Комплексне обстеження стану роботи бібліотек Новоград-Волинського району
11:17
Комплексне обстеження стану роботи бібліотек Новоград-Волинського району

Комплексне обстеження стану роботи бібліотек 
Новоград-Волинського району 

В останні роки питання бібліотечного обслуговування сільського населення країни перебуває в полі зору органів влади, обов’язком яких є опікування та управління соціально-культурною сферою на селі, а також бібліотекарів-практиків, дослідників. Під час таких досліджень вивчається організація бібліотечного обслуговування в сільській місцевості, рівень розвитку сільських книгозбірень, їх здобутки та проблеми – з тим, щоб підготувати рекомендації та заходи щодо збереження та розвитку бібліотечної мережі на селі.
Згідно плану роботи обласного управління культури 12-13 серпня 2013 року працівниками трьох обласних бібліотек (обласна універсальна наукова бібліотека, обласна бібліотека для юнацтва, обласна бібліотека для дітей), на чолі із заступником директора обласної універсальної наукової бібліотеки з внутрішньобібліотечної роботи Трохименко Валерією Францівною було здійснено вивчення стану роботи бібліотек нашого району, зокрема проаналізовано діяльність районної бібліотеки для дорослих, районної бібліотеки для дітей та сіл: Дідовичі, Піщів, Наталівка, Чижівка, Ходурки, Курчицька-Гута та смт Городниця.
Зрозуміло, що за шість років, які минули з останнього обстеження, в районній та сільській бібліотечній сфері відбулися певні зрушення, котрі потребували вивчення.
Публічні бібліотеки району приділяють першочергову увагу виконанню своїх традиційних функцій – інформативних, соціальних, культурно-освітніх, дозвільних. Зміни в організації їх роботи стають відчутнішими. Бібліотека – інформаційний центр, який постійно оновлює і покращує свою роботу через різноманітність методів та форм бібліотечного обслуговування. Не дивлячись на труднощі і непросте функціонування в селі, у публічної бібліотеки є багато можливостей розповісти про себе.
В ході обстеження аналізувались, як кількісні, так і якісні показники роботи, звіти та плани. Велося спілкування на робочих місцях з працівниками бібліотек та керівництвом (начальником відділу культури райдержадміністрації Найдюком С.В. та сільськими головами).
Аналіз результатів комплексного обстеження ще триває. Та вже можна зробити попередній висновок. У членів обласних бібліотек склалось позитивне враження про роботу книгозбірень району і це, в значній мірі, заслуга районної бібліотеки для дорослих ім. Лесі Українки як методичного центру. Плідна співпраця та координація з райдержадміністрацією, відділом культури райдержадміністрації, культосвітніми установами, школами та районним центром соціальних служб для сім΄ї, дітей та молоді дає свої ефективні результати.
Колектив бібліотекарів Новоград-Волинського району буде й надалі працювати на професійному рівні, а районна бібліотека для дорослих при адміністративній підтримці залишиться однією з кращих в області.

















Матеріал підготувала
директор районної бібліотеки для дорослих
КОВАЛЕВСЬКА Л.Д.

Переглядів: 577 | Додав: Max7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz