Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 08:16

Головна » 2014 » Вересень » 8 » Із піснею на поміч захисникам
20:37
Із піснею на поміч захисникам

Із піснею на поміч захисникам

Думкою, словом, ділом небайдужі українці допомагають захисникам своєї Вітчизни. Свою головну «зброю» - пісню - нині використовують і учасниці ансамблю «Чарівниці» на чолі із художнім керівником Валерієм Примаком.

Дізнавшись про горе, яке трапилось із нашим земляком Ігорем Лук’янцем дівчата одразу ж почали діяти.

Ми можемо співати і через пісню пояснювати людям, що нині усім потрібно згуртуватись, не можна лишатись байдужими до чужої біди, бо невідомо до кого вона прийде завтра. Саме тому вирішили організувати благодійний концерт на підтримку Ігоря Лук’янця. Вхід до зали зробили безкоштовним, а всі, кому небайдужа доля нашого земляка-патріота свої пожертви може залишити у скриньці, яку згодом передамо мамі пораненого захисника, - розповідають «Чарівниці».

Окрім вокального ансамблю до акції долучилась молодь с.Пилиповичі. Діти – учасники зразкового дитячого хореографічного колективу «Віночок» - разом із керівником Світланою Кочубей поставили декілька номерів.

Дебютували благодійники-аматори у рідному селі Пилиповичі. Незважаючи на зміну жанру (бо зазвичай у виконанні «Чарівниць» звучить весела українська музика) глядачів прийшло чимало – близько ста чоловік. І особливо тішить, що і військова тематика сучасного періоду і насиченість усіх номерів патріотичністю припали до душі глядачеві.

Не менш вражаючим, пронизливим аж до найпотаємніших закутків людської душі, видався благодійний концерт у селі Токарів. Сльози суму і співчуття під впливом пісень котились по щоках глядачів, і не лише старшого покоління.

Кожною піснею, словом, виступом організатори і учасники намагались передати глядачам, на скільки важливою сьогодні є їхня підтримка для родини Лук’янця, для нашої громади, для рідної України. У такому ритмі півторагодинний благодійний концерт минув наче одна мить. Та у пам’яті глядачів ще не один раз повставали сюжети виступів.

На завершення програми своє слово вдячності тим, хто прийшов, і розчарування – тим хто не вважав за потрібне побачити концерт сказала сільський голова Лілія Бойко. Окремо щиро, від душі вона подякувала учасницям ансамблю «Чарівниці», юним танцюристам із колективу «Віночок» і особливо художньому керівнику ансамблю Валерію Примаку, який приїхав до них у село, подолавши 90 км, щоб пробудити у серцях токарівців почуття патріотизму, віри і небайдужості.

Спільними зусиллями двох сіл за два благодійні концерти організаторам вдалось зібрати 2,708 тисяч гривень. Вони вдячні усім хто прийшов, щоб просто долучитися до громади, усім хто зробив пожертви заради життя. Та окремими подяками хочуть виділити керівника СТОВ «Птахівник» Валентину Гальчук, яка, незважаючи на заклопотаність, прийшла на концерт і внесла чималу суму для лікування Ігоря Лук’янця, а також місцевого перевізника Миколу Барака, який безкоштовно надав транспорт і водія для поїздки у с.Токарів.

P. S. До щему в серці приємно споглядати на творчість молоді. Нового молодого покоління, яке народилось, зростає і всім серцем любить Україну. Саме такими є учасники ансамблю «Віночок», а з-поміж них – Анна Янчук. Цього вечора дівчина виконала власну пісню, яку написала після звістки про тяжке поранення Ігоря Лук’янця.

 

 

Олена ЧЕХ.

Фото автора.

Переглядів: 444 | Додав: Tamplier13 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz