Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 01:46

Головна » 2015 » Жовтень » 5 » «Із книгою і словом порідніться…»
07:36
«Із книгою і словом порідніться…»

«Із книгою і словом порідніться…»

                                                      Ми служимо людям у світському храмі

                                         І совість століття пронизує нас,

                                                       А мудрість і правда розтоплять і камінь

                                                     Все – людям, життю, і ніщо про запас!

Всеукраїнський день бібліотек встановлений в Україні «…враховуючи великий внесок бібліотек України у розвиток вітчизняної освіти, науки і культури, необхідність дальшого підвищення їх ролі у житті суспільства та підтримуючи ініціативу бібліотечної громадськості…» згідно з Указом Президента України «Про встановлення Всеукраїнського дня бібліотек» від 14 травня 1998 р. № 471/98.

Сьогодні в Україні налічується близько 40 тисяч бібліотек. Кількість бібліотечних працівників перевищує 52870. Послугами книгосховищ користуються понад 17490 тисяч читачів.

30 вересня в читальному залі районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки відбулися урочисті збори з нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек. Були присутні бібліотекарі сіл району.

Ведучими цього заходу були методисти районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки Ніна Нюкало та Альона Ющенко.

На свято з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек завітали: заступник голови райдержадміністрації Н.В. Даниленко та головний спеціаліст відділу культури РДА О.В.Брацюк.

Було відзначено кращих бібліотекарів району. За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм у справі бібліотечного обслуговування населення району, значний особистий внесок у розвиток та популяризацію української культури і духовності та з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек Н.В.Даниленко вручила кращим бібліотекарям грамоти від управління культури Житомирської обласної державної адміністрації, Новоград-Волинської РДА та районної ради. О.В.Брацюк відзначила грамотами відділу культури РДА кращих по професії серед сільських бібліотечних працівників.

Найстаршому бібліотекарю с.Ходурки Бугайчук Євгенії Антонівні, яка на сьогодні має 40 років бібліотечного стажу, напередодні свята виповнилося 75 років від дня народження. З цієї нагоди заступник голови РДА привітала ювілярку з поважними датами і побажала їй ще багато довгих років життя.

Слово привітання було надано натхненницям всіх творчих починань і напрацювань - директору районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки Ковалевський Ларисі Дмитрівні та завідуючій районною бібліотекою для дітей Данюк Олені Броніславівні.

Бібліотечне покликання... Це коли частиною твого життя стають люди та книги. Коли радо зустрічаєш читача, пропонуєш йому літературу, просто поговориш, вислухаєш людину і... пам’ятаєш своїх читачів. Доброю традицією ось уже три роки стало нагородження пам’ятним знаком «Ніка» кращих із кращих бібліотекарів району за сумлінну працю, творчий підхід та активну участь в житті своєї громади.

В спеціальній номінації «Господиня дитячих полиць» нагороду отримала бібліотекар с.Ужачин Лавренчук Таіса Іванівна.

В номінації «Творець долі книги – бібліотекар» нагороду отримала бібліотекар с.Сусли Ольшевська Майя Петрівна.

В номінації «Відданість своїй справі» нагороду отримала бібліотекар с.Гірки Бойко Валентина Ростиславівна.

В номінації «Талант дарують людям» нагороду отримала бібліотекар с.Чижівка Гнітецька Олена Михайлівна.

В номінації «Кращий сільський бібліотекар 2015 року» було враховано професійність, ініціативність, енергійність працівника, а ще його людські якості, адже бібліотекар не тільки книгар, він і душ людських лікар. Це - бібліотекар с. Наталівка Кочук Ганна Сергіївна.

В номінації «Найкраща сільська бібліотека 2015 року» розглядалися претенденти, багатогранні за своєю вдачею, талантами, здібностями, справами. Перевагу віддали прекрасному бібліотекарю с.Курчицька Гута Осовець Валентині Олександрівні.

Для вшанування тих, хто присвятив бібліотечній справі усе своє життя, хто багато років тому - 20, 25, 30, 35, 40 - переступив поріг бібліотеки і залишився в ній назавжди, для кого бібліотечна справа стала покликанням, хто своєю справою підвищував і підвищує престиж цієї професії,- нашим ветеранам, фахівцям з великим досвідом були вручені Подяки.

Тим бібліотекарям, у кого напередодні 30 вересня були ювілеї – вручили Вітальні листи.

Свято пройшло в теплій, дружній атмосфері.

В ці дні у районній бібліотеці для дорослих до Всеукраїнського Дня бібліотек була оформлена книжкова виставка «Вічна магія книги».

Переглядів: 405 | Додав: ovdiychuk16 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz