Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 07:01

Головна » 2014 » Жовтень » 17 » Феномен Народного Руху України за перебудову.
17:07
Феномен Народного Руху України за перебудову.

 

Феномен Народного Руху України за перебудову.

15 жовтня у районній бібліотеці для дорослих імені Лесі Українки була проведена читацька конференція, присвячена 25-річчю створення громадсько-політичної організації «Народний Рух України за перебудову».

На цій конференції були присутні: керуючий справами виконавчого апарату районної ради М.І. Ткачук, завідувач сектору сім'ї, молоді та спорту РДА В.І.Дейнека та головний спеціаліст відділу культури РДА О.В.Брацюк.

У районну бібліотеку імені Лесі Українки був запрошений місцевий активіст Народного Руху Роман Семенович Куриленко. В читальному залі були присутні бібліотекарі сіл Новоград-Волинського району та читачі бібліотеки.

Ведучою читацької конференції була головний бібліотекар Олена Дяченко. Розпочався захід Гімном України, який виконала а капела бібліотекар села Пилиповичі Яна Опанасюк.

Олена Дяченко коротко розповіла історію становлення Народного Руху України.

Роман Куриленко, як живий свідок та учасник усіх подій з зацікавленістю розповів про Рух. Він згадав активних учасників Народного Руху з Житомирщини і Новограда-Волинського. Р.Куриленко подарував бібліотеці книги та брошури з даної теми. Незважаючи на низький рівень громадської свідомості та переслідування з боку влади, організація крок за кроком досягала своєї цілі.

Свої думки з приводу 25-річчя Народного Руху висловили присутні на читацької конференції.

У читальному залі оформлена книжкова виставка до цієї дати. Бібліотекар Олена Романчук зробила бібліографічний огляд. Вона звернула увагу на декілька цікавих книжок, які є в фонді бібліотеки з даної теми, розповіла про фундатора Народного Руху України за перебудову В'ячеслава Чорновола та запросила усіх бажаючих до бібліотеки ознайомитись з більш детальною інформацією.  

Директор районної бібліотеки для дорослих імені Лесі України Лариса Ковалевська виступила зі словами вдячності усім присутнім, хто брав активну участь в організації та проведенні читацької конференції, особливо віддячила місцевого активіста Народного Руху України за перебудову Романа Куриленка та подарувала йому декілька книжок. 

Громадсько-політична організація «Народний Рух України за перебудову» зробила вагомий внесок у національне відродження і здобуття Україною незалежності. Це свято не лише рухівців, але й усіх українців, які вірять в Українську незалежну та демократичну державу.

Народний Рух був першим та залишився єдиним. Це таке співтовариство людей, яких можна воістину назвати націонал-романтиками. Це письменники, вчені, інтелігенція. Це люди, які ніколи не прагнули до влади та якихось посад. В Україні були різні партії, які експлуатували національну ідею, але не всі вони змогли пройти свій шлях гідно і залишитися незаплямованими.

Наприкінці читацької конференції з патріотичною піснею виступила Яна Опанасюк, а Олена Дяченко закінчила захід такими словами:

   «Дякую вам за все, що ви зробили для своєї країни, для формування української політичної нації. Після всіх трагічних подій, які відбуваються на наших очах, ми все-таки переконалися в тому, що ми – єдиний народ. І ваш внесок у формування нації дійсно видатний.»

 

 

 

 

 

 

Районна бібліотека для дорослих імені Лесі Українки.

 

 

Переглядів: 443 | Додав: Tamplier13 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz