Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 17:56

Головна » 2016 » Березень » 21 » «Думи Кобзаря живуть між нами»
20:05
«Думи Кобзаря живуть між нами»

«Думи Кобзаря живуть між нами»

 

В історії кожного народу, серед її великих творців, є люди, імена яких оповиті невмирущою славою і любов’ю. Таким самородком в українців є Тарас Шевченко, чия безсмертна спадщина – одна з найбільших вершин людського духу.

У духовному житті українського народу весняна пора щорічно поєднана з Шевченківськими святами. 9 березня - День народження Тараса Григоровича Шевченка (1814-1861).

Село Гульськ пов’язано з поетом, він увіковічив свою присутність на поліській землі в повісті «Варнак». Працівники районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки спільно з бібліотекарем села Гульськ Давиденко Анастасією Степанівною провели Шевченківські читання, присвячені видатному українському поету, художнику, мислителю.

Прибувши в село, бібліотекарі районної бібліотеки імені Лесі Українки, сільський голова Гульської сільської ради Добровольська Лариса Миколаївна та запрошені, з шаною і любов’ю поклали корзину з квітами до Пам’ятного Знаку Тарасу Шевченку.

Свято продовжилось у приміщенні Гульської сільської бібліотеки. Бібліотекар Анастасія Давиденко презентувала гарну книжково-ілюстративну виставку на тему Шевченка та його творів, яку оформила своїми роботами у стилі вишивки хрестиком. Ведучими заходу були директор Будинку культури Тетяна Герасимчук та читачка бібліотеки Зоя Плисак. Вони розповідали про життєвий та творчий шлях Кобзаря. Впродовж літературної години учні місцевої школи, постійні читачі бібліотеки Мокрицька Марія, Рибак Христина, Гудіч Оксана, Підкаура Любов, Лучько Зоя та Антонюк Анастасія читали вірші геніального поета, аби не просто вшанувати, а й серцем відчути його невмируще слово, продемонструвати велику повагу і незмінну любов до світоча національної української літератури.

Перед присутніми виступила жителька села Гульськ Нестерук Людмила Андріївна. Вона, як поціновувач Шевченка і хранителька історії свого села, ознайомила всіх з фактами перебування Тараса Григоровича безпосередньо на території села та процитувала уривок із повісті «Варнак», в якому згадується опис села Гульськ.

Головний бібліотекар районної бібліотеки Олена Дяченко розповіла учасникам читань про роботу, яку проводить бібліотека з популяризації Шевченківського слова, про те, як збиралися і систематизувались матеріали про Шевченка і наш край.

Методист районної бібліотеки Ніна Нюкало провела презентацію «Захалявної книжечки» Т.Шевченка, в яку він впродовж всього перебування в Оренбурзькій фортеці потай записував свої поеми та вірші. Присутніх дуже зацікавило таке видання, адже воно є точною копією Шевченкової захалявної книжечки (поет носив її у халяві чобота).

Директор районної бібліотеки імені Лесі Українки Лариса Ковалевська привітала усіх зі святом поезії, вручила подяки та подарунки учасникам Шевченківських читань. Сільський голова Лариса Добровольська подякувала учасникам та організаторам свята, висловила побажання, щоб такі зустрічі на землі, де ходив Тарас, були постійними.  

Зустріч була теплою, душевною і далеко не останньою.

Все йде, все минає… Та залишається пам’ять, добра слава. В історії залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує все людство. До них належить й ім’я великого українського поета Тараса Григоровича Шевченка.

 

Матеріал підготовлено

працівниками районної бібліотеки

для дорослих імені Лесі Українки

 

Переглядів: 439 | Додав: ovdiychuk16 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz