Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 06:05

Головна » 2012 » Червень » 21 » Довідково-бібліографічне обслуговування в сільській бібліотеці: сучасні вимоги, практична реалізація
15:49
Довідково-бібліографічне обслуговування в сільській бібліотеці: сучасні вимоги, практична реалізація

Кожен вид діяльності людини в сучасних умовах не можливий без постійного добування інформації, а це завжди пов’язано з пошуком, потребою знання спеціальних джерел. Виховання інформаційно-бібліографічної та читацької культури, формування вміння користуватися послугами бібліотек (книгою, довідково-інформаційним апаратом тощо) – пріоритетні напрямки діяльності бібліотекарів. Головна мета бібліотеки – надання допомоги користувачам у забезпеченні їхніх інформаційних потреб. Успішна реалізація цієї мети можлива лише за умови грамотної діяльності бібліотеки.



Саме цьому навчались працівники сільських бібліотек-філіалів на семінарі-практикумі «Довідково-бібліографічне обслуговування в сільській бібліотеці: сучасні вимоги, практична реалізація», який пройшов в районній бібліотеці для дорослих 20 червня 2012 року.
Головним бібліографом бібліотеки була надана консультація про нормативно-правові акти (Закони, Постанови, Укази) з бібліотечної роботи, складання інформаційних, рекомендаційних списків літератури, проведення та оформлення Дня інформації, Дня спеціаліста, Дня бібліографії, бібліотечних уроків та бібліографічних оглядів.
З бібліотекарями району було проведено практичне заняття з правил опису періодичних видань, які надходять у бібліотеку-філіал: класифікація та влиття описаних карток у краєзнавчу картотеку статей та тематичні картотеки. Основна мета семінару-практикуму полягає не тільки в ознайомленні бібліотекарів з першочерговими завданнями бібліотечно-інформаційного обслуговування населення, а і в навчанні їх новим методам роботи, в запровадженні нового і передового досвіду. 



Головний бібліограф провела презентацію виставки «Бібліографія – інформаційне серце бібліотеки». На виставці були представлені законодавчі акти, підручники з бібліографії та бібліографознавства, статті з журналів та газет за новими методами довідково-бібліографічної роботи бібліотек.
Бібліотекарі отримали домашнє завдання щодо збирання і оформлення папок – інформаційних досьє з краєзнавчої та інших тематик, а також ведення та краєзнавчої картотеки статей.




Матеріал підготувала головний бібліограф
Ковалевська Л.Д.
Переглядів: 1076 | Додав: Max7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz