Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Серпень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 20:20

Головна » 2016 » Серпень » 1 » Довго щирими сими словами до людей промовлятиму я…
19:25
Довго щирими сими словами до людей промовлятиму я…

«Довго щирими сими словами
До людей промовлятиму я…»

 

 

І дійсно, проходять роки і через десятиліття ми чуємо невмирущий голос легендарної поетеси нашої землячки Лесі Українки, людини виняткової мужності і принциповості, духовної краси і мистецького обдарування. ЇЇ вічний живий голос ми чуємо у щебетанні пташок, у запахах цілющих трав наших поліських лісів, у невпинному потоці чистих вод річки Случ, її голос ллється з вуст нашого українського народу. Поезія Лесі Українки — це вогник, що схожий на полум’я свічки, який запалює душу кожного українця. Важко передати всю силу і глибину її поетичного світу. З року в рік ми несемо велику шану і безмежну любов до великого генія українського народу — Лесі Українки. Ім’я її оспіване місцевими поетами і аматорськими колективами звягельського краю. Так, упродовж тижня в закладах культури району, напередодні свята «Лесині джерела», проходили тематичні заходи, де звучали вірші і пісні на слова безсмертної Лесі.

В рамках Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела» 29 липня заступник голови обласної державної адміністрації Ярослав Лагута, голова районної державної адміністрації В.В. Михнюк, голова районної ради Д.В. Рудницький разом з працівниками культури району вшанували пам’ять поетеси і до пам’ятника поклали квіти.

У Всеукраїнському конкурсі автентичного співу «Животоки», де змагалися сорок колективів та окремих виконавців, взяли участь і колективи Новоград-Волинського району сіл: Немильня (керівник Федір Рашин), Червона Воля (керівник Леонід Потайчук), Гірки (керівник Інна Кришталь). Народний аматорський фольклорно-етнографічний колектив «Колиска» клубу с. Немильня (керівник Федір Миколайович Рашин) у цьому конкурсі посів III місце та отримав диплом і грошову премію.

Із своїми концертними програмами на окремій площадці успішно виступили на святі колективи: «Молодички» Будинку культури с. Колодянка (кер. Юлія Сіркова), «Вербиченька» клубу с. Вербівка (кер. Микола Бакало), «Намисто» клубу с. Чижівка (кер. Сергій Мороз), «Берегиня» Будинку культури с. Кикова (кер. Валентина Шавловська), квартет «Соколи» Будинку культури с. Тупальці (кер. Сергій Марчук) та окремі виконавці. Всі колективи отримали «Подяки» від міської ради. Окрилені бурхливими оплесками вдячних глядачів колективи повернулися додому, та в кожного із учасників художньої самодіяльності залишився у серці сонячний промінь, творчий вогонь безсмертної Лесі Українки.

 

 

Матеріал підготувала

М. Повторейко

Переглядів: 444 | Додав: ovdiychuk16 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz