Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 13:08

Головна » 2018 » Жовтень » 1 » Дивосвіт скарбів книжкових
09:29
Дивосвіт скарбів книжкових

Дивосвіт скарбів книжкових



«Любов до книги – необхідна умова загальної культури людини.
Без неї неможливо стати хорошим спеціалістом
у будь – якій галузі знань»
М. Амосов



Для багатьох поколінь наших читачів районна бібліотека імені Лесі Українки була, є і буде вікном у світ, де вони вчились, писали, читали, думали, змінювали своє життя. Сьогодні наша книгозбірня – це, передусім, місце проведення вільного часу в спілкуванні з літературою, культурою і мистецтвом.
Наша бібліотека завжди займала почесне місце у культурному та духовному розвитку району. Її історія бере свій початок іще з XX століття, а саме з 1908 року була відкрита місцевою інтелігенцією на громадських засадах. З 1945 року отримала офіційний статус міської бібліотеки і перенесена до приміщення колишньої школи, де розташована і понині. Статус районної бібліотеки заклад отримав 1957 року після нового адміністративного поділу. Нині бібліотека – одна з провідних освітніх, інформаційних і культурно-просвітницьких установ.
Упродовж тижня в районній бібліотеці проводилось свято книги, приурочене 20-річчю Всеукраїнського дня бібліотек та 110-річчю заснування Новоград-Волинської районної бібліотеки імені Лесі Українки. З нагоди свята у бібліотеці оформлено розгорнуту книжково-ілюстративну виставку «Бібліотека це скарбниця всіх багатств людського духу», на якій представлено матеріали про бібліотеку та методичні матеріали, котрі розробляли працівники бібліотеки. Цікавинкою виставки є унікальні видання фонду рідкісних книг, різних жанрів і стилів, написані відомими українськими та зарубіжними авторами минулого. Кожна з них об’єднує не одне покоління, допомагає розібратися в істинних духовних цінностях, виховує любов до рідного слова, відіграє визначну роль у формуванні внутрішнього світу особистості. Для читачів були проведені інформаційні бесіди, літературні подорожі, огляди, розповіді про книги. Для читачів молодшого шкільного віку була проведена пізнавальна екскурсія «Подорож до країни книг». Діти залюбки переглянули книжкові виставки, змагалися у різноманітних конкурсах, відгадували загадки, розв’язували інтелектуальні задачі, та ознайомилися з раритетними книгами, а особливо обраними оповідями Павла Бажова «Малахитовая шкатулка» 1948 р.
Двері бібліотеки завжди гостинно відчинені для тих, хто хоче впевнено крокувати життям, знати й уміти, відкривати та підкорювати Всесвіт.



Вітаємо вас, дорогі колеги, ветерани бібліотечної праці з професійним святом. Зичимо всім творчості і натхнення, щастя, радості, добробуту, любові наших користувачів, цікавих запитів і мудрості у здійсненні великих планів. Всього вам найкращого.


 

Матеріал підготувала провідний методист
районної бібліотеки ім. Лесі Українки
Олена Данюк

Переглядів: 386 | Додав: Max7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz