Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 08.05.2024, 21:31

Головна » 2018 » Квітень » 25 » Був поет на землі, та в пам΄ять пішов
20:51
Був поет на землі, та в пам΄ять пішов

Був поет на землі, та в пам΄ять пішов

 

Юрій Ковальський був надзвичайно скромною людиною, поетом і журналістом, дійсно, від Бога. Коли згадують поета, то на думку спадають слова з його поезії «жив тихо й непомітно»… Кажуть, що великі таланти рідко бувають визнані за життя. І життя Юрія Ковальського нас ще раз і ще раз у тому переконує.

25 квітня у районній бібліотеці імені Лесі Українки було проведено районні літературні читання до 80-річчя від дня народження Ю. І. Ковальського, поета-земляка. Він народився 1 травня 1838 року.

На свято були запрошені: вдова поета Галина Василівна Ковальська, його земляки із села Суховоля та бібліотекарі району. Ведуча заходу − провідний методист районної бібліотеки Ніна Нюкало. З її розповіді присутні дізнались про біографію поета та його творчість. На святі звучали вірші Ю. Ковальського зі збірок «Зимові квіти», «Прозріння», «Днів моїх полічено хвилини…» і твори про нього у виконанні учнів Суховільської школи та бібліотекарів районної бібліотеки. Усіх зачарували своїм співом викладачі школи мистецтв Рябченко Людмила Ігорівна і Табунченко Наталія Миколаївна та бібліотекар Пилиповицької сільської бібліотеки Єжова Яна Володимирівна. Бібліотекар Суховільської сільської бібліотеки Гнесь Світлана Сергіївна розповіла про роботу, яку вона проводить з популяризації творчості свого славетного земляка. Директор районної бібліотеки Ковалевська Лариса Дмитрівна передала Світлані Сергіївні квіти, щоб вона поклала їх до меморіальної дошки у с. Суховоля на будинку, де народився Ковальський Ю. І.

Слово для виступу було надано вдові поета Галині Василівні. Вона дуже дякувала працівникам районної бібліотеки імені Лесі Українки за те, що вони пам’ятають і популяризують творчість Юрія Івановича. Директор бібліотеки розповіла про особисті враження від спілкування з поетом, представила бібліографічний список літератури (вірші опубліковані в газеті «Лесин край»), який працівники бібліотеки зробили іще за життя Ковальського та із вдячністю вручила букет квітів Галині Василівні.

Присутня на святі головний спеціаліст відділу культури райдержадміністрації Брацюк Олена Василівна подякувала організаторам свята за змістовний захід, вручила учасникам подяки та подарунки.

19 квітня 2018 року e ЦМБ імені Ю. І. Ковальського відбувся конкурс серед поетів-аматорів. присвячений Ю. Ковальському. E цьому конкурсі взяли участь четверо конкурсантів із нашого району. У першій віковій категорії (від 10 до 16 років) виступали Нагорна Олена і Узлякова Софія (с. Яворівка). А e другій віковій категорії (від 17 років і старші) взяли участь Петльована Марія Мартинівна (с. Чижівка) і Волкова Лариса Миколаївна (с. Немильня). Конкурсанти отримали Дипломи та подарунки за участь.

 

За матеріалами районної бібліотеки

імені Лесі Українки

 

Переглядів: 314 | Додав: Maksim | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz