Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 14:43

Головна » 2014 » Червень » 23 » «Бібліотека і молодь: нові потреби, нові можливості.»
13:02
«Бібліотека і молодь: нові потреби, нові можливості.»

                                                                                  

 

«Бібліотека і  молодь: нові потреби, нові можливості.»

 

Бібліотеки, які обслуговують юнацтво, вбачають одним з головних завдань - сприяння формуванню нового суспільства. Сьогодення ставить перед бібліотечними працівниками важливе і невідкладне завдання – виховання свідомого громадянина, патріота рідної землі, який володіє високою культурою, духовно та фізично досконалий, готовий жити у громадянському суспільстві. Ці завдання бібліотеки намагаються вирішити через книгу, інформацію різними формами та методами роботи з ними.

 

В районній бібліотеці для дорослих імені Лесі Українки є кафедра юнацтва і в цьому напрямку роботи приділяється належна увага.

 

18 червня 2014 року було проведено семінар-практикум для сільських бібліотекарів Новоград-Волинського району з обслуговування юнацької категорії читачів на базі бібліотеки.  Бібліотекарі районної бібліотеки шукають нові підходи до залучення користувачів та створення для них комфортних умов. Про це свідчать і змістовні виставки, інформаційні стенди та полиці.

 

Районна бібліотека – це методичний центр для сільських бібліотекарів Новоград-Волинського району. Бібліотечні працівники району постійно підвищують свій професійний рівень на районних семінарах та семінарах-практикумах.

 

    Семінар – практикум відкрила Ковалевська Л.Д., директор бібліотеки.  Вона розповіла про нормативно-правові документи з бібліотечної роботи та  поставила перед бібліотекарями конкретні завдання подальшого розвитку  бібліотек та залучення до книги та читання юнацтва: "Бібліотекам потрібні нові ідеї, нові проекти.."

 

      Продовжила роботу семінару  головний бібліотекар Дяченко О.В. Вона розповіла про організацію та проведення тематичних масових заходів в сільській бібліотеці, про їх облік та оформлення в текстовий звіт.

 

       Осипчук Г.П., бібліотекар кафедри юнацтва, надала консультацію «Нові вимоги та завдання в організації роботи з користувачами молоддю». Вона наголошувала  на використання  інноваційних форм  роботи з користувачами  юнацького віку, задля подання інформації у більш доступній та цікавій формі та поділилася  досвідом роботи бібліотеки.

 

       Осипчук Г.П. провела показовий бібліографічний огляд літератури біля книжково-ілюстративної розгорнутої виставки «Від творчого бібліотекаря – до творчої молоді» і ознайомила колег з матеріалами представленими на виставці до Дня Молоді «Держава. Закон. Молодь.» 

 

         Бібліотекарі  отримати корисну і цікаву інформацію про зміст і форми роботи з юнацтвом, що вже апробовані та результативні.

 

 

         Бібліотекар читального залу Ющенко А.В. біля книжкової виставки «Прибралась рясно Україна в зелене липове гілля»  ознайомила з представленою літературою народознавчого змісту.

 Також була надана цікава інформація про українську іграшку та її значення в культурі українського народу.

 

         Головний бібліотекар Дяченко продовжила роботу семінару і провела практичне заняття про облік основних показників бібліотечної роботи в щоденнику роботи бібліотеки (з нещодавно призначеними  сільськими бібліотекарями).

 

 

 

 

        Бібліотекар  Подсадна М.Б. провела практичне заняття «Життя за допомогою Інтернет». Було представлено відеоролік «В зоні уваги - молодь, книга, бібліотека!». Також бібліотекарі ознайомилися з сайтами відділу культури РДА і районної бібліотеки.  Отримали консультацію щодо розробки власного сайту сільської бібліотеки.

   

 

        В кінці семінару-практикуму сільські бібліотекарі заповнили анкету «Книжкові пріоритети сучасного бібліотекаря».

 

        На протязі усього часу роботи семінару, бібліотекарі  спілкувалися, обмінювалися досвідом роботи, обговорювали проблемні питання.  За відгуками  семінар – практикум,  виявився  корисним для всіх учасників.

Директор районної бібліотеки імені Лесі Українки

 Л.Д.Ковалевська.

 

 

 

Переглядів: 832 | Додав: Tamplier13 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz