Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 15:01

Головна » 2015 » Грудень » 13 » Всеукраїнський тиждень права
18:47
Всеукраїнський тиждень права

Всеукраїнський тиждень права

 

Враховуючи важливе значення правової освіти у розбудові України як правової держави, вихованні у громадян поваги до закону і прав людини, започатковано проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Цього року Всеукраїнський тиждень права, План заходів проведення якого затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2015 року, припадає на 7-12 грудня.

Для розбудови правової, соціальної, демократичної держави в Україні важливим є формування високого рівня правосвідомості та правової культури громадян, адже без глибоких знань права розвиток суспільства фактично неможливий.

Саме бібліотека бачить свою місію в тому, щоб доносити до користувачів ті законодавчі акти, що регулюють різні юридичні проблеми. Бібліотека накопичує правову інформацію, систематизує її і розповсюджує серед потенціальних споживачів.

Колектив районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки залучився до проведення ряду заходів з плану райдержадміністрації.

В бібліотеці є найнеобхідніші типи видань правової тематики: кодекси законів України, енциклопедії з питань права, словники, практичні документи, підручники, довідники, журнали «Офіційний Вісник України» та «Право України».

Всі документи правової інформації, що зберігаються в бібліотеці обов’язково відображені в каталогах і картотеках, доступні для користування.

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права працівники бібліотеки отримали інформаційно-правову консультацію від працівників ПриватБанку - Ломако Андрія Андрійовича, керуючого відділенням «ПриватБанку», Опанасюк Оксани Петрівни, керуючого відділенням «ПриватБанку» та Шуляківської Інни Володимирівни, персонального фінансового консультанта.

На кафедрі юнацтва оформлено книжкову виставку «Діти вулиці - діти ризику».

Право, закони супроводжують людину все її життя. Щоб уміло і правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов'язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших, треба знати закони.

Дуже часто громадяни не знають, як захистити свої права, що для цього слід зробити, з ким порадитися, до кого звернутися по допомогу.

Для підвищення правової грамотності користувачів в читальному залі до Всеукраїнського тижня права проводились огляди-бесіди «Закон: чому ми повинні його знати» біля книжкової виставки на дану тему. Присутні прослухали розповідь про правову систему України, питання про законодавство України і відповіді на них, взяли активну участь в обговоренні життєвих ситуацій, які вимагають знання законів.

Право – це загальнолюдська цінність, без якої не може існувати жодне цивілізоване суспільство. Охорона таких цінностей як життя, здоров’я, власність – найголовніше завдання правових норм.

 

 

Матеріал підготувала директор

районної бібліотеки імені Лесі Українки

Лариса Ковалевська

Переглядів: 394 | Додав: ovdiychuk16 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz