Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 23.04.2024, 22:30

Головна » 2012 » Травень » 21 » У ріднім краї і серце співає
00:09
У ріднім краї і серце співає

Творчий звіт колективів художньої 
самодіяльності району 


Звягельська земля багата на талановитих людей, які не втрачають своїх звичаїв, традицій та обрядів. В них – наше коріння, наш родовід. Саме вони нас об’єднують, гуртують. Це той святий дім, в якому ми народились, який ми любимо і повертаємось з усіх доріг. 
Ми маємо чудові колективи, які впродовж багатьох років своєю творчістю зігрівали серця шанувальників прекрасного, а також ті, які нещодавно влилися в ряди аматорів народного мистецтва. Нові таланти відкрито завдяки проведеним зональним оглядам колективів художньої самодіяльності району. 



В переддень Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва, 18 травня на сцені районного Будинку культури с. Ярунь своє мистецтво показали кращі художні колективи району та окремі виконавці на творчому гала-концерті, присвяченому Всеукраїнському дню працівників культури та аматорів народного мистецтва, 75-річчю утворення Житомирської області. 



На творчий звіт завітали голова районної державної адміністрації С.І. Лавренюк, заступник голови райдержадміністрації Н.В. Даниленко, заступник директора обласного методичного центру народної творчості Г.В. Шубіна, керівник хорового колективу Житомирського районного Будинку культури М.В. Никончук, заступник міського голови В.А. Костюк, представники Благодійного фонду Володимира Литвина «Майбутнє Полісся» та багато інших поважних гостей. 

   

Чарівними дзвінкими голосами відкрили концертну програму учасники народного аматорського хорового колективу районного Будинку культури, яким керує заслужений працівник культури України Ю.О. Лагасюк. Зачаровано слухали усі, хто зібрався у залі, пісні у виконанні іще одного творчого колективу – народного аматорського гурту «Кришталеві дзвони» під керівництвом заслуженого працівника культури України В.А. Сидорчука. 

   

Протягом усієї концертної програми, а це – близько чотирьох годин, насолоджувалися глядачі прекрасними виступами хорових колективів із Броницької Гути, Піщева, Великої Горбаші, Пилипович. Фрагменти весільних обрядів відтворили фольклорні колективи із Немильні, Гірок, Червоної Волі. Радували своїми виступами дитячі колективи із Пилипович та Яруня, які мають звання «зразкові дитячі колективи». Соловейком розливалися голоси талановитих виконавців: Альони та Діани Храбан, Юлії Медецької, Анни Янчук, Оксани Потайчук, Діани Редьки, Катерини Васильчук, Світлани Целецької. 

  

  

  

  

  

Слід відзначити і народних умільців, роботи яких прикрасили фойє Будинку культури. Були тут і вишиті рушники, і серветки, і сорочки і картини, і писанки (виготовлені руками дітей). А виробами із бісеру майстрині із Городниці та дітей із Яруня просто неможливо не замилуватися. 

   

Цього дня грамотами управління культури і туризму обласної державної адміністрації, районної державної адміністрації, відділу культури і туризму районної державної адміністрації було відзначено тих, хто докладає чимало зусиль, зберігаючи та примножуючи культуру нашого краю, хто забезпечує культурне обслуговування населення нашого району. 8 дітей району – лауреатів районних, обласних та всеукраїнських фестивалів та конкурсів, нагороджені Почесною стипендією від Благодійного фонду Володимира Литвина «Майбутнє Полісся». Грамоти та цінні подарунками від Благодійного фонду отримали кращі колективи району, учасники колективів художньої самодіяльності та окремі виконавці. 

  

  

  

Творчі звіти та гала-концерт завершено, та ніколи не скінчаться пісні, танці, народні обряди, бо це коріння духовної культури, одвічна мудрість наших пращурів. 
Отож, нехай у нашім ріднім краї, завжди звучить пісня і співає серце! 

    
  

  





Матеріал підготувала 
головний спеціаліст відділу 
культури і туризму райдержадміністрації 
Надія Ткачук
Переглядів: 1506 | Додав: Max7 | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz