Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 08:01

Головна » 2012 » Серпень » 27 » Святкування 21-річниці незалежності України в селі Ярунь
18:24
Святкування 21-річниці незалежності України в селі Ярунь

Любіть Україну у сні й наяву, 
Вишневу свою Україну, 
Красу її вічно живу і нову, 
І мову її солов`їну 
В.Сосюра 

24 серпня 1991 року Верховна Рада України прийняла історичний документ виняткового значення для долі українського народу - Акт проголошення незалежності України. У цьому документі говорилося: „Виходячи із смертельної небезпеки, яка нависла було над Україною у зв'язку з державним переворотом в СРСР 19 серпня 1991 року, продовжуючи тисячолітню традицію державотворення в Україні, виходячи з права на самовизначення, передбаченого Статутом ООН та іншими міжнародно-правовими документами, здійснюючи Декларацію про державний суверенітет України, Верховна Рада урочисто проголошує незалежність України та створення самостійної української держави - України. Територія України є неподільною і недоторканною. Віднині на території України мають чинність винятково Конституція і закони України. Цей акт набирає чинності з моменту його схвалення".
За цей Акт проголосувала абсолютна більшість депутатів Верховної Ради. УРСР перестала існувати. На карті, світу постала нова самостійна держава - Україна, яку потім визнали всі країни світу.



З нагоди відзначення 21-ої річниці незалежності України у селі Ярунь біля районного Будинку культури відбулися святкові заходи. Урочистий мітинг відкрив Ярунський сільський голова Жук С.С. Слова вітань звучали у цей день від голови районної ради Весельського Ф.В., депутатів районної ради Петько Т.А. та Шевчука М.П. Свої вітання присутнім дарували наймолодші учасники святкового концерту – маленькі козачата, хлопчики і дівчатка, які шанують і люблять поезію і залюбки відвідують гурток художнього слова районного Будинку культури (керівник гуртка Шевелюк В.А.). 





Порадували у цей день прекрасною концертною програмою самодіяльні аматори із с. Дідовичі – жіночий вокальний ансамбль під керівництвом Нестерова П.А. Дідовицький сільський голова Мосійчук Т.В. не тільки організувала виїзд художнього колективу, а й сама узяла участь у концерті в складі ансамблю. На радість дітлахам працювали цього дня атракціони з м. Новоград-Волинський. Працівники місцевого споживчого товариства теж долучилися до свята, організувавши виїзну торгівлю.





Справжньою подією для Яруня стало те, що в переддень Дня незалежності України від Благодійного фонду Литвина «Майбутнє Полісся» ярунські дітлахи отримали ігровий майданчик, який встановлено на території парку біля районного Будинку культури. Ярунці щиро вдячні Голові Верховної Ради України В.М. Литвину та голові Правління Благодійного фонду Литвина «Майбутнє Полісся» І.В. Литвину за чудовий подарунок.








Матеріал підготувала
директор РБК
Сидорчук Ю.П.
Переглядів: 726 | Додав: Max7 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz