Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 02:02

Головна » 2013 » Листопад » 18 » Стежиною батьківського краю
13:19
Стежиною батьківського краю

Стежиною батьківського краю 

8 листопада в Городницькій бібліотеці для дорослих відбулося свято селища «Стежиною батьківського краю». Бібліотекарі дорослої і дитячої бібліотеки перегорнули сторінки історії рідного селища від давнини до сьогодення, прочитали вірші поетів-земляків про Городницю (Ю.Ковальського «Случ», П.Фатенка «Моя Городниця», «Я знов приїхав в Городницю», В.Грабовського «Городниця»). Також Рима Василівна Пилипенко презентувала збірку поезій і прозових творів Бориса Гнидюка «Берег юности моей» - уродженця смт Городниця (нині мешкає в м.Київ).
Бібліотекар Столярчук Валентина Іванівна розповіла про історію Гордницького монастиря і ознайомила присутніх з буклетом, який нещодавно виданий до 110-річчя з дня освячення храму.
На свято були запрошені знані й шановані в селищі люди, які є читачами бібліотеки. Серед них були жителі Городниці, які знали про селище в різні періоди його історії, а саме Бабич Надія Аврамівна (вчитель Городницької школи), Ступка Микола Іванович ( в минулому головний лікар селищної лікарні), Менес Олександр Алтерович (головний механік фарфорового заводу). Всі ці люди вже на заслуженому відпочинку. Для них прозвучали поетичні вітання від юних читачів. Також гостями свята були талановиті і творчі городничани: викладач музики у Анастазівській школі – Виговський Віктор Миколайович, який пише музику до віршів відомих поетів. І на самому святі прозвучали його авторські твори у виконанні дуету Черевко Олександри і Степанюк Тетяни. Павловська Валентина призерка Всеукраїнського конкурсу талантів у м.Житомирі виконала пісню «Два крила», ця пісня зайняла II місце на обласному конкурсі. Читальний зал бібліотеки, де проходило свято було прикрашено творчими роботами читачів бібліотеки (бісер, вишивки) та роботами учнів філії Новоград-Волинської школи мистецтв (вчитель-художник Петко Олена Семенівна). Серед всіх робіт учнів школи мистецтв виділялась персональна виставка Хіморгіна Олександра. Очільне місце в залі було відведено виставці місцевого молодого талановитого художника Пилипенко В’ячеслава Романовича. Він працює в стилі пейзаж.
З музичними вітаннями прибули на свято близькі сусіди - пісенний колектив с. Дубники під керівництвом Марчук Олени Миколаївни, музичний супровід – гармоніст Шнайдер Віктор Йосипович.
Ще на святі прозвучали пісні у виконанні Прохорчука Бориса Олександровича викладача музики Городницької ЗОШ. Організаторами та ведучими свята були завідуючі дорослою та дитячою бібліотеками Остапчук Майя Анатоліївна та Костюк Алла Анатоліївна. Узяли участь у святі завідуюча Новоград-Волинською районною бібліотекою для дітей Данюк О.Б. та методисти Новоград-Волинської районної бібліотеки ім. Лесі Українки Нюкало Н. Й. і Серб Ю.А.































Матеріал підготувала
Остапчук М.А.,
завідуюча бібліотекою
для дорослих смт Городниця
Переглядів: 633 | Додав: Max7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz