Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 16:44

Головна » 2012 » Березень » 5 » Розпочато проведення зональних оглядів колективів художньої самодіяльності
12:57
Розпочато проведення зональних оглядів колективів художньої самодіяльності


З метою збереження коріння духовної культури, відкриття нових імен талантів району, головою районної державної адміністрації прийнято розпорядження «Про проведення зональних оглядів колективів художньої самодіяльності».
3 березня, згідно графіку, затвердженого цим розпорядженням, проведено зональний огляд колективів сіл Гульськ, Сусли, Івашківка, Кикова, Немильня, Киянка, що проходив на базі Будинку культури села Гульськ.

 

Перед початком виступів колективів можна було роздивитися виставку робіт, що підготували жителі села Гульськ, переважно – дитячі роботи. Дуже гарно були оформлені роботи, виготовлені вихованцями дитячого будинку сімейного типу із бісеру. Сподобався також усім куточок, де були розміщені рушники, вишиті умілими руками бібліотекаря Анастасії Давиденко.

    

  


Після вручення голові журі, начальнику відділу культури і туризму райдержадміністрації Сергію Найдюку (як і годиться за українською традицією), короваю розпочали свій виступ господарі клубного закладу. Полилася залом «Мамина пісня» у виконанні Ніни Бондарчук, Анастасії Давиденко та Наталії Юзипчук. Затамувавши подих, слухали усі присутні Ларису Шевчук, яка з любов`ю і ніжністю читала «Твої листи завжди пахнуть зов’ялими трояндами» Лесі Українки. Точно відтворили унікальний український гумор Юрій Юхимчук, Віктор Нестерчук, Олексій Вернигора, Тетяна Баран та Захар Мулько, представивши на розсуд глядачам уривок із соціально-побутової комедії О.Коломійця «Фараони». У виконанні Віти Саух, Зої Корчемлюк, Лариси Шевчук та Наталії Юзипчук прозвучала українська народна пісня «Летіла зозуля». Вихованка дитячого будинку сімейного типу Оксана Гудіч чудово виконала пісня «Моя Україна». І на завершення своєї програми учні Гульської загальноосвітньої школи виконали вокально-хореографічну композицію «Прадедушка».

    

  

Із села Киянка був представлений лише один художній номер. Дует Євгеній Ганношин та Віктор Матвійчук виконали пісню «Квітуча Україна». Працівникам клубного закладу села Киянка потрібно ще попрацювати над створенням нових номерів. Адже, впевнені, таланти у селі є, потрібно їх тільки віднайти.


Приємно вразив членів журі та усіх присутніх у залі чудовий виступ учасників художньої самодіяльності Будинку культури села Кикова. У кожному номері відчувалася праця директора цього клубного закладу Валентина Шапрана. Дитячий танцювальний колектив «Киківчанка», яким керує Олена Тимощук, відкрив виступ чарівним вальсом. Припав до душі і жартівливий танець «Орися» у їх виконанні. Вокальний ансамбль «Берегиня» під керівництвом Валентини Шавловської виконав веснянки та українську народну пісню «Терниця тернова». У виконанні Оксани Боровик прозвучала пісня «Оксаночка». Маленький артист-гуморист Артем Матвійчук розвеселив глядачів жартівливим виступом. Безперечно, цей хлопчина у майбутньому може мати успіх на «Великій сцені».

    


Фольклор - це мудрість народу, це народна поетична творчість. Саме таку народну поетичну творчість і представляв на огляді фольклорно-етнографічний колектив клубу села Немильня. У їх виконанні прозвучали веснянки «Ой у сінечках за дверичками», «Ой піду я понад ліскою» та українська народна пісня «Пожену я на яр товар». На розсуд членам журі було представлено два фрагменти обрядового дійства «Накривання хусткою плечей молодої» та «Колисання дитини». Запальний танець «Циганочка» подарувала глядачам Ірина Туровець. 

    

  

З великим задоволенням слухали присутні у залі виступ фольклорно-етнографічного колективу «Білі голубки» із села Сусли, яким керує Заслужений працівник для культури Польської Антоніна Щирська. У їх виконанні прозвучали польські пісні «В моїм огрудечку», «Червоне ягоди» та «Циганечка Зося». Припала до душі глядачам пісня «Ми бажаєм Вам добра», яку виконали маленькі «Голуб`ята». До болю щеміло серце та наливалися очі слізьми, коли звучала пісня у виконанні Оксани Бобер «Матері». З якою ніжністю, з яким глибоким почуттям було виконано пісню. Саме ця пісня, як відмітив член журі, Заслужений працівник культури України, Віталій Сидорчук, стала найкращим номером сьогоднішньої програми.

    


Завершив огляд своїм виступом колектив клубу села Івашківка. Були тут і сучасні танці, і сценка «8 березня», і, навіть, спецефекти. Однак, як було зазначено поважним журі, колективу цього клубного закладу ще потрібно докласти зусиль, щоб досягти бажаних успіхів. Ми упевнені, що на наступний такий огляд колектив клубу села Івашківка виступить не гірше за колективи із Кикови чи Суслів. Адже, завідуюча клубом Тетяна Демешко зовсім недавно призначена на цю посаду, і вона має багато творчих планів та задумів.

  

Підводячи підсумки огляду, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Сергій Найдюк подякував усім за участь в огляді колективів художньої самодіяльності. Він відзначив: «У нас є талановиті колективи, талановита молодь, ми у цьому сьогодні переконалися. Наш огляд і націлений на те, щоб виявити нові таланти. Ми із свого боку будемо і надалі сприяти тому, щоб розвивати і зберігати нашу українську культуру». 



Кращі художні номери було відібрано на заключний гала-концерт, що проходитиме у травні у районному Будинку культури.

Наступний огляд колективів художньої самодіяльності сіл Романівка, Кропивня, Марушівка, Слобода Романівська, Федорівка, Ужачин, Несолонь, Тупальці, Теснівка та Поліянівка відбудеться 10 березня у клубному закладі села Слобода Романівська.






Матеріал підготувала
головний спеціаліст відділу культури і туризму
райдержадміністрації
Надія Ткачук
Переглядів: 1601 | Додав: Max7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz