Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 18:17

Головна » 2011 » Грудень » 7 » Проведено семінар працівників клубних установ району
18:48
Проведено семінар працівників клубних установ району


7 грудня проведено семінар працівників клубних установ району, у якому узяли участь  заступник голови райдержадміністрації з гуманітарних питань Н.В.Даниленко, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації С.В. Найдюк, працівники відділу, методисти районного методичного  центру народної творчості.  



            Відкрив семінар начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації С.В.Найдюк. Сергій Вікторович підбив підсумки роботи галузі культури району  за 2011 рік.  Багато позитивного було зроблено за рік, що минає,  це і:

-виступи художніх колективів у різноманітних масових обласних та районних заходах  ( більш масштабні  із яких - проведення творчого звіту аматорських колективів та майстрів народної творчості району у місті Житомирі, у якому взяли участь понад 340 учасників та  понад 100 народних умільців; участь колективів району у гала-концерті з нагоди 20-річчя незалежності України за підсумками творчих звітів районів і міст області; участь колективу «Кришталеві дзвони» у ІІІ обласному фестивалі-конкурсі «Мамина вишня», де отримано найвищу нагороду Гран-прі; участь у заходах до Міжнародного свята літератури і мистецтва «Лесині джерела» та ін.);

-проведення капітальних ремонтів будинків культури та клубів району (серед яких - районний будинок культури, будинок культури смт Городниця, Стриєва, Пилиповичі, Гульськ, Чижівка).

Сергій Вікторович наголосив, що за сприяння  Голови Верховної Ради  України  В.М.Литвина, на соціально-економічний  розвиток Новоград-Волинського району виділено державну субвенцію, в тому числі,  і на розвиток культури.  Отож,  на 2012 рік плануються капітальні ремонти будинків культури та клубів, які перебувають у вкрай занедбаному стані.

           Начальник відділу культури і туризму  піднімав також такі питання:

-оформлення права власності на земельні ділянки під установами культури району; 

-затвердження Статутів клубних установ;

-проведення підписки на періодичні видання;

-вакцинація населення району проти грипу. 

 

            Заступник голови державної адміністрації Н.В.Даниленко  у своєму виступі зауважила, що, на жаль,   працівники клубних установ району рідко виявляють ініціативу,  мало ще  художніх колективів, котрі б брали участь у різноманітних заходах, окрім кількох уже відомих колективів.  Наталія Володимирівна порадила частіше звертатися  до сільського голови, районної влади за підтримкою та допомогою. І тоді разом, можна буде вирішувати ту,  чи іншу проблему.

 



Питання організації клубної роботи, проведення масових заходів та участь колективів в районних масових заходах: концертах, конкурсах, фестивалях висвітлила у своєму виступі завідуюча районним методичним центром народної творчості М.П.Повторейко.   Мирослава Петрівна також звернула увагу присутніх на низьку активність клубних працівників та колективів багатьох клубних закладів  щодо участі у районних масових заходах. Вона відмітила кращі колективи району, котрі з року в рік беруть участь в обласних та районних заходах, це колективи сіл: Броницька Гута, Сусли, Ярунь, Гірки, Пилиповичі, Повчине, Немильня, Вербівка, Червона Воля.   Завідуюча методичним центром довела до відома працівників клубних установ розроблений графік творчих звітів колективами сіл району, що розпочнуться після різдвяних свят.

          


  Завершується календарний рік, і про проведену роботу кожного клубного закладу його працівникам  потрібно подавати статистичний звіт до районного методичного центру та відділу культури і туризму для узагальнення. Саме про це - в який термін і як подавати звіти, говорила методист РМЦНТ  Н.О.Мединцева.

            На завершення семінару методист РМЦНТ Н.В.Петрук, котра надає методичну та практичну допомогу у розробленні сценаріїв закладам культури району, подякувала за співпрацю і висловила сподівання, що працівники клубних установ і надалі будуть співпрацювати з методистами, активніше братимуть участь у різноманітних заходах.

           



            Будемо сподіватися, що у наступному  році  робота закладів культури покращиться - створюватимуться і будуть активно працювати нові колективи художньої самодіяльності, відкриватимуться нові імена юних талантів.

 


 

                                        


Матеріал підготувала Ткачук Н.Ф.

Переглядів: 1163 | Додав: Max7 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz