Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 03:56

Головна » 2012 » Березень » 27 » Огляд колективів художньої самодіяльності у Городниці
13:38
Огляд колективів художньої самодіяльності у Городниці

З метою подальшого розвитку самодіяльного народного мистецтва, залучення до участі у творчих колективах молоді, активізації роботи сільських клубних установ продовжують проводитися огляди колективів художньої самодіяльності району.
24 березня гостинно зустрів Городницький будинок культури колективи художньої самодіяльності клубних закладів Курчицької та Лучицької сільських рад, а також членів журі на чолі з начальником відділу культури і туризму райдержадміністрації Найдюком С.В.
У фойє будинку культури виставили свої роботи місцеві умільці. Не можна було відірвати очей від чудових виробів із бісеру, дерева, вишитих рушників, серветок, ікон та ін. Вабили зір роботи учнів школи мистецтв під назвою «У світі образу та кольору», створені руками Баральчук Надії, Барильчука Вадима, Павлової Регіни, Хімаргіна Олександра, Німець Аліни, Бурковського А., Сучкової Катерини, Остапчук Ірини, Тожирської Катерини, Радчук Майї, Тожирського Олександра.



















Городницький селищний голова Оніщук І.А. радо привітав усіх гостей на городницькій землі, побажавши творчим колективам вдалого виступу.



Із пісні на слова П.Фатенка та музику І.Мамайчука «Курчиця моя» розпочав виступ вокальний ансамбль, у складі жінок із сіл Курчицької сільської ради. Тому і номери огляду готували спільно.
Присутні у залі мали можливість послухати і обрядово-весільні пісні у виконанні Галини Островської та Євгенії Бугайчук, і українські народні у виконанні хорового колективу. На слова та музику Наталії Май прозвучало три пісні: «А я бажаю вам добра», «Мамина сорочка» та «Свіча». Щеміло серце, коли звучали слова «…Гори, гори, моя свіча, за рідних, дорогих, за тих, хто вже пішов від нас…» (пісня у виконанні Анжели Чепель «Свіча»).









Віршем Лесі Українки «Сопtra spem spero!» ( «Без надії сподіваюсь!»), який прочитала учениця 9 класу Костюк Марія, розпочав свій виступ колектив із Лучиці. Завідуюча клубом Остапчук Антоніна переповіла легенду про силу материнської любові. У виконанні дуету Черевко Олександри та Костюк Марії прозвучала пісня «Мої батьки». Порадував глядачів гуморесками Павла Глазового Валентин Костюк.

 





Завершили огляд колективів художньої самодіяльності господарі. Коли на сцену вийшла молодша група танцювального гуртка, яким керує Курильчук І.Е., зала наповнилася позитивними емоціями, переглядаючи таночок «Веселі гномики». Відчувалося, що директор будинку культури Жуковська Л.І. доклала зусиль, підготувавши гарні номери. Кожен виступ був по-своєму чудовий: і пісні окремих виконавців, і гурту учнів школи (керівник Матвійчук Р.Г. ). Гарно сприймалися пісні у виконанні Конончук Іванни («Вільний птах») та Мельника Назара («Город, котрого нет»). Тріо чоловіків у складі Кириєнка Валерія, Могильного Дмитра та Остапчука Олександра зачарувало гостей та членів журі, блискуче виконавши пісню на слова Д.Павличка та музику О.Білаша «Два кольори».
А далі справжнім вибухом емоцій став виступ драматичного гуртка. Перед глядачами повстали герої гоголівського твору «Сорочинський ярмарок» Солопій Черевик, його дружина Хивря, красуня-донька Параска та інші. На якийсь час сцена перетворилась на справжній ярмарок. А на ярмарку (як у того Гоголя) чого тільки не було: і одяг, і продукти різні, і відра, і бочки… Дійсно, можна сказати словами головного героя Солопія Черевика: «… так, щоб хоч би в кишені було рублів і з тридцять, то й тоді б не закупив усієї ярмарки». Учасники драматичного гуртка показали глядачам прекрасне театралізоване дійство, завершивши танком під пісню Наталії Май «Сорочинський ярмарок».













Виконавці кращих номерів (за оцінкою журі) ще раз радуватимуть глядачів своїми виступами на гала-концерті.
І на завершення начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Найдюк С.В. подякував усім колективам за участь у конкурсі, селищному голові за організацію свята та побажав усім подальших творчих успіхів та гарного весняного настрою.
До зустрічі на наступному огляді, що проходитиме 31 березня у будинку культури с. Повчине.












Матеріал підготувала
головний спеціаліст відділу культури і туризму
райдержадміністрації
Надія Ткачук
Переглядів: 1322 | Додав: Max7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz