Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 14:21

Головна » 2015 » Березень » 10 » Обласний семінар-практикум
15:23
Обласний семінар-практикум

Обласний  семінар-практикум

26 лютого 2015 року у приміщенні Житомирського обласного Центру народної творчості відбувся обласний семінар–практикум для керівників аматорських фольклорних колективів та методистів фольклорного жанру. До програми семінару-практикуму були включені питання щодо удосконалення діяльності закладів культури з подальшого вивчення і збереження джерел національної духовної культури українського народу та популяризації пісенного фольклору на сучасному етапі.

Новоград-Волинський район на семінарі представляли: Татарчук Л.В., Янчук О.О., Кочубей С.О., Рашин Ф.І., Старовой К.В. та Конончук І.О.

На початку семінару усіх присутніх привітав директор ЖОЦНТ Кондратюк Ю.П. Він звернув увагу на питання проблеми та перспективи розвитку фольклорного мистецтва, та наголосив, що налаштування псевдо-мистецтва заважає розвиткові справжнього традиційного мистецтва, а також закликав приділити увагу проблемі корупції та фальшивих благодійних концертів. Також до присутніх звернулися: Шубіна Г.В. – заступник директора ЖОЦНТ та методисти Барбій Г.Ю, Шегеда Н.М. Також на семінарі було презентовано одяг та елементи традиційної поліської вишивки, які представила завідуюча відділом етногрфії краєзнавчого музею Невеська В.І. Глядачі мали змогу побувати на майстер-тренінгу у керівників дитячого фольклорного колективу «Ордана» з м.Новограда–Волинського, які показали практику роботи з хоровим колективом, а також побачити елементи народних ігор та співанок, які виконали Зразковий дитячий фольклорний колектив м.Житомира «Джерельце». Організатори семінару зауважили на тому, що Новоград–Волинський район - один з небагатьох районів області, де є колективи етнічного складу, - такий, як «Білі Голубки» (с.Сусли); згадали також про місцевий щорічний фестиваль «Животоки». Подякували також працівникам Новоград–Волинського РМЦНТ за гарно та правильно подані звіти про народні та фольклорні колективи району. Також зі словами вдячності згадали про збирачів–фольклористів області, серед яких є і наша землячка Н.В.Талько–Петрук, методист Новоград–Волинського РМЦНТ по фольклорному жанру, подякували за плідну працю та вагомий внесок у збереження та поповнення науково–фольклорних матеріалів, які своєю працею поповнюють фольклорну скарбницю області.

Під кінець семінару організатори подякували всім присутнім, а також наголосили, що подібні семінари-практикуми будуть проводитися надалі не тільки в обласному Центрі, а й по районах Житомирської області.

 

                                                                                            Матеріал підготувала

                                                                                            методист РМЦНТ

                                                                                            Конончук І.О. 

Переглядів: 490 | Додав: DEN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz