Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 16:45

Головна » 2016 » Червень » 23 » Навіки в пам'яті живих
15:02
Навіки в пам'яті живих

Навіки в пам'яті живих

 

Минули десятиліття відтоді, як стихли бої Другої світової війни – наймасштабнішої війни в історії людства. Ця війна принесла з собою безліч трагедій, віроломства і зруйнування доль.

75 років тому, 22 червня 1941 року, ворожі літаки, заполонивши мирний небесний простір, нанесли авіаційний удар по містах і селах України.

Сторінки історії нашого краю, де йдеться про роки Другої світової війни, розкривають і велич подвигу народу, і страшну трагедію: неймовірне число жертв, ціною яких здобуто перемогу над ворогом. У роки цієї страшної війни загинув кожен п`ятий українець. Серед військовослужбовців призову літа 1941 року уціліли лише три відсотки із загальної кількості. Про великі втрати нагадують нам пам`ятники визволителям, братські та одиночні могили, що лишилися на дорогах війни. 

На жаль, долі багатьох воїнів і донині невідомі, а їх рідні отримали скупі невтішні повідомлення – «Зник безвісти». Чимало останків загиблих воїнів вдалося віднайти групі «Пошук-6» Новоград-Волинського пошукового загону Житомирського об’єднання пошукових загонів під керівництвом почесного пошуковця України Миколи Васильовича Пінчука, яка уже багато років веде невтомну роботу. Цьогоріч пошуковцями віднайдено останки шести воїнів, що загинули у грізні роки Другої світової війни в боях за Новоград-Волинщину. На превеликий жаль, їх імена навіки залишаться невідомими.

Саме цих шість невідомих воїнів 22 червня, у День скорботи та вшанування пам'яті жертв війни в Україні, за християнськими традиціями поховано у братській могилі с. Нова Романівка.

Хвилиною мовчання вшанували полеглих воїнів голова районної ради Д.В. Рудницький, перший заступник голови райдержадміністрації Н.В. Даниленко, голова районної ради ветеранів П.П. Фатенко, голова Житомирського обласного осередку ВГО «Товариство українських офіцерів» капітан 3 рангу у відставці В.В. Пузовіков, депутат районної ради Ф.В. Весельський, Новороманівський сільський голова Ю.А. Лосовський, керівник Новоград-Волинського пошукового загону «Пошук-6» М.В. Пінчук, працівники райдержадміністрації, районної ради та жителі села Нова Романівка, у скорботі схиливши голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя за врятування рідного краю, за світле майбутнє України. А до підніжжя обеліска лягли квіти від керівництва району, жителів села та гірлянда від воїнів 12-го інженерного полку.

Нехай же вічною буде пам'ять та слава безіменним героям, що віддали своє життя за нашу свободу. Ніколи не зітреться з людської пам`яті той подвиг, що вони здійснили заради майбутнього покоління.

 

 

Матеріал підготувала

спеціаліст відділу культури

Надія Ткачук,

Фото Богдана Горлатого

 

Переглядів: 472 | Додав: ovdiychuk16 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz