Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 11:53

Головна » 2013 » Липень » 22 » «Липневий янгол» - 2013
20:02
«Липневий янгол» - 2013

«Липневий янгол» - 2013 



1 липня 2013 року в селі Немильня було проведено щорічне свято поезії пам´яті Юрка Гудзя, поета - земляка.
Цього року виповнилося б 57 років від дня його народження. Голова Міжнародного поетичного братства Ю. Гудзя (м.Житомир) Марія Андріївна Рудак щорічно організовує делегацію мистецтвознавців та літераторів з міста Києва, Житомира, Рівного, Славути, Новограда-Волинського.


Ця зустріч відбулася в школі, директором якої є Олена Павлівна Гудзь, а організатором шкільного музею - Леся Архіпівна Гудзь. На зустріч прибув заступник голови районної ради М.Лосовський та сільський голова Процюк Ю.М.








Делегацію районної бібліотеки для дорослих представили директор Л.Д. Ковалевська, методисти Нюкало Н.Й. та Серб Ю.А., та провідний бібліотекар Дяченко О.В, участь в цьому святі брала бібліотекар села Немильня Рашина В.С.


На цю зустріч був запрошений Новоград-Волинський художник Серб О.А.


Усі гості відвідали могилу письменника, поклали квіти. На місці поховання була проведена молебень, яку провів отець Костянтин ( Гай Костянтин) – поет, бард який мешкає та служить у м. Житомирі.


Делегація районної бібліотеки для дорослих поклала корзину з квітами до могили поета.


Після повернення із кладовища всі гості та земляки письменника зібралися в шкільному залі для продовження свята поезії.
В цьому залі під керуванням Л.А.Гудзь оформлено краєзнавчий куточок про життя та творчість Ю.Гудзя, зібрані його особисті книги та речі.


Літературну зустріч розпочала М.Рудак і передала слово голові Житомирської обласної організації Національної спілки письменників України Михайлу Пасічнику.
На святі виступили: Л.Бойко - автор і виконавиця пісень у жанрі «співана поезія», М. Сидоржевський - головний редактор «Української літературної газети», О.Сопронюк - головний редактор газети «Слово».







Дуже тісний діалог відбувся між Новоград-Волинським художником Олександром Сербом і поетом, літературознавцем Володимиром Білобровцем та з заслуженним художником України Юрієм Комишним, які теж виступили на святі поезії.




Учні школи села Немильня підготували літературно – музичну композицію колишньому вчителю, земляку Ю.Гудзю. Студенти та випускники Житомирського педагогічного університету ім.І.Франка читали вірші Ю.Гудзя та власні вірші.

У читальному залі районної бібліотеки для дорослих до 57- річниці від дня народження Ю.Гудзя оформлено книжкову виставку «Землі ласкавої куточок милий». На виставці представлені художні і поетичні твори Ю.Гудзя, літературознавчі розвідки Олега Левченко, Лесі Гудзь, Марії Рудак про його творчість, та добірки з періодичних видань зібрані районною бібліотекою для дорослих.


За цією книжковою виставкою було проведено бібліографічний огляд літератури «Слово, поєднане з долею».



Тільки на Новоград-Волинській землі, яка напоєна ароматами трав та повітря, ягідними плантаціями навколишніх лісів міг народитися справжній поетичний талант Ю.Гудзя – поета, прозаїка, публіциста, критика, мистецтвознавця, художника та філософа.




Матеріал підготували
методисти районної бібліотеки для дорослих
Переглядів: 952 | Додав: Max7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz