Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 08:37

Головна » 2014 » Березень » 7 » Іду з дитинства до Тараса
00:38
Іду з дитинства до Тараса

 

Іду з дитинства до Тараса

 

                                                                         

                                                                              Живи, поете, в бронзі і   в граніті,  

                                                                           Живи, поете, в пам’яті людській,

                                                                           Живи в піснях, живи у «Заповіті»,

                                                                           У слові праведнім, у славі віковій!

 

                                                                                                             Л. Дмитренко

 

 

        На початку березня вся українська громадськість вшановує пам'ять великого  сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка. З нагоди 200-річчя великого Кобзаря і в рамках відзначення Року Шевченка в Україні   районна бібліотека для дітей  організувала районне літературне свято «Іду з дитинства до Тараса», для учасників і гостей якого 5 березня  гостинно відчинив двері районний будинок культури с. Ярунь.

Розпочалося свято словами привітання заступника голови райдержадміністрації Даниленко Н.В.  Щиро звернулася до присутніх ще одна гостя – наша місцева поетеса Ніна Талько-Петрук, яка зачитала свій вірш-присвяту Кобзареві і подарувала  сільській та шкільній бібліотекам  свою нову книгу.

      Ведучі  свята Аня Кочук, Микола Гарбузюк, Любов Ямчинська, Олександр Веркович    створили неповторну атмосферу єднання із творчістю генія, ім’я якому – Тарас Шевченко.

Кожне слово любові і шани було присвячено Великому Кобзареві. Зі сцени линули невмирущі поетові рядки та вірші про Шевченка у виконанні юних читачів бібліотек сіл Нова Романівка, Пилиповичі, Гірки, Токарів, Велика Горбаша, Повчино. Особливе захоплення гостей свята викликав виступ Ярослава Денисюка з Великої Горбаші з віршем «Думка», щиро і проникливо звучав вірш «Лілея» у виконанні Вікторії Савчук із Яруня.  Запам’яталися виступи Ніни Конончук, Оксани Осіпчук, Тані Козир, Ані Романчук, Андрія Андреєва.

            Присутні у залі також мали змогу насолодитися авторською поезією Юлі Роман  та Ілони Нечипорук  з Нової Романівки,  присвяченою Шевченкові, а  Максим Опанасюк із Пилипович зачитав вірш свого друга Максима Гаєвця. Аня Данилюк з Яруня виконала музичну композицію, а пилипівчанка Аня Янчук подарувала усім чудову пісню «Шевченківські рядки». Варто відзначити, що у святі взяло участь понад 40 юних читачів бібліотек району.

      Яскравим доповненням свята стали виставка творчих робіт дітей району «У вінок Кобзаря ми вплітаємо наше майбутнє», яка продемонструвала аплікації, вироби з бісеру  і паперу, малюнки юних талантів, та  книжкова виставка «Шевченкове слово живе», представлені на якій книги дали змогу  розширити знання дітей про творчу спадщину і життєвий шлях Т. Шевченка. Бібліограф районної бібліотеки для дітей Бондар О.А. провела огляд літератури «Стежками творчості генія».  

      На завершення свята завідуюча районною бібліотекою для дітей Данюк О.Б. подякувала усім, хто долучився до вшанування пам’яті видатного поета, прозаїка та  художника. Усім учасникам заходу Даниленко Н.В.  вручила подяки від відділу культури райдержадміністрації  та подарунки.

     

 

Матеріал підготували працівники

районної бібліотеки для дітей

 

 

 


 



 





Переглядів: 584 | Додав: Tamplier13 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz