Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 16.04.2024, 21:14

Головна » 2015 » Листопад » 17 » Феєрверк талантів Полісся
15:22
Феєрверк талантів Полісся

Феєрверк талантів Полісся

 

У 2015 році виповнилося 50 років утворення Житомирської обласної організації Національної спілки письменників України. Вона була першою офіційно зареєстрованою спілкою для нашого краю.

Кожен край, його земля мають свою неповторну красу, вдачу і долю свою. Кожен край народжує свого поета, сподіваючись виявити себе через його слово. Наш край подарував нам талановитих поетів: Лесю Українку, Юрія Ковальського, Юрка Гудзя, Ніну Талько-Петрук, Анатолія Клюска, Валентину Ксендзук, Ларису Лук’янець, Ліну Наумець, Миколу Марусяка, Миколу Хіміча та інших. Саме у їх творчості найбільш повно розкривається душа людини, саме в ній ми можемо оцінити і духовне багатство, і розмаїтий світ емоцій та переживань.

Працівникам бібліотеки дуже приємно приймати місцевих письменників та поетів в стінах своєї оселі, проводити презентації нових книг, літературні вечори. Душа радіє коли відвідувачі цікавляться літературою рідного краю – а, тобто, є для кого писати, творити, є для кого працювати.

Не один раз виступали члени Житомирської обласної організації Національної спілки письменників України Ніна Василівна Талько-Петрук та Анатолій Олексійович Клюско на різних заходах, які відбувалися в районній бібліотеці для дорослих імені Лесі Українки, присвячених поетам та письменникам-землякам, презентували свої збірки.

По всій Житомирській області було проведено цілу низку різноманітних заходів на знак святкування цієї події. Не стала виключенням і Новоград-Волинська районна бібліотека імені Лесі Українки, тим більше, що двоє поетів-земляків – це Ніна Талько-Петрук та Анатолій Клюско є не тільки членами НСПУ, а і постійними багаторічними читачами бібліотеки.

Відкрила літературне свято директор Лариса Ковалевська. Вона сказала теплі слова на адресу гостей і наголосила, що книгозбірні Новограда-Волинського району широко відзначили знаменну дату, використовуючи наявну літературу, статті з газет та часописів.

Бібліограф Людмила Жинська підготувала книжкову виставку, на якій було розміщено літературу членів обласної спілки письменників та провела біля неї бібліографічний огляд.

Бібліотекар читального залу Анастасія Осадчук декламувала вірші почесних гостей.

Методисти бібліотеки Ніна Нюкало, Альона Ющенко та бібліотекар Мар'яна Семенюк підготували біобібліографічний посібник про творчість Н.В. Талько-Петрук та А.О. Клюско, який директор бібліотеки подарувала поважним гостям. Вони були дуже вражені цим подарунком та подякували за роботу методистів бібліотеки.

Зустріч з письменниками рідного краю та прочитані ними вірші справила на присутніх велике враження. Слухачі дізнались про особливості сучасного літературного процесу, ознайомились зі специфікою художнього слова, поринули у світ оригінальної авторської філософії. Низка поезій полонила душі присутніх своєю глибиною, емоційністю та змусила хвилюватись і радіти.

Сподіваємося, що ця зустріч залишила тепло і радість від спілкування, бажання прочитати ще більше поезії, бо вона підносить духовно, збагачує новими відчуттями та своєю неповторністю.

 

Матеріал підготувала

директор районної бібліотеки

імені Лесі Українки

Лариса Ковалевська

Переглядів: 441 | Додав: ovdiychuk16 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz