Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 23:21

Головна » 2013 » Березень » 22 » Це наш район – це гордість наша
09:55
Це наш район – це гордість наша

Це наш район – це гордість наша 
До 90 – річчя утворення Новоград-Волинського району 

Древня і вічно молода земля Новоград-Волинщини – мальовничий поліський край – життєдайний, як травневі дощі, неозорий, як сині льони, гостинний, щирий і такий рідний – як материнські руки. Його дивовижна неповторність мереживом вплітається у сиву давнину, озивається до нас голосом наших предків.
Тут народилася наша славетна землячка Леся Українка. Тарас Шевченко у своїй повісті «Варнак», згадує дивовижні краєвиди, що поблизу села Гульск.
Як символи багатства та краси землі Новоград-Волинської шумлять вікові модрини, бурштиновим намистом розквітає щовесни азалія понтійська, ваблять око шапкасті зарослі верболозу, чорниці та журавлини.
Ми народилися на цій прекрасній землі і любимо її всім серцем. Любимо село, яке стало нашою долею, людей, які живуть і працюють в рідному краї. Це з джерел їх незбагненної селянської мудрості ми черпаємо сили, знання, досвід, вчимося у них жити і працювати.
Новоград-Волинський район сьогодні має розвинену інфраструктуру сільськогосподарського та промислового виробництва, широку мережу установ соціальної сфери.
Район працює у співдружності з сусідніми регіонами, вивчає досвід роботи та співпрацює з країнами Європи.
Віра в мудрість свого народу, у його величезну працездатність, безмежну щедрість душі, любов до землі, до рідного краю. Саме з цих почуттів і народжується відповідальність за виконання найголовнішого обов’язку на цій землі – працювати заради майбутніх поколінь.
З нагоди 90 – річчя утворення Новоград-Волинського району працівниками районної бібліотеки для дорослих в міському Палаці культури було представлено краєзнавчу книжкову виставку «Це наш район – це гордість наша». Прикрасили фойє і вироби майстринь рукоділля: вишивки, макраме (Букатіна Н. І. с. Сусли, Дяченко К. І. с.Піщів, Щирська А. І. с.Сусли та жителі села Сусли, Давиденко А.С. с.Гульськ, Косянчук Н.В. с.Красилівка, Драгільчук Галина с.Красилівка, Степанюк С.О. с.Красилівка, Остапчук К.М. смт Городниця, Гнітецька О.М.с.Чижівка), а також картини відомих художників – народних умільців району (Весельський Павло Мар'янович с. Броницька Гута, Косяк Анатолій Вакулович с. Ужачин).
























Переглядів: 885 | Додав: Max7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz