Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 11:02

Головна » 2014 » Червень » 5 » Бібліотека - океан людської мудрості.
19:34
Бібліотека - океан людської мудрості.

Бібліотека  - океан людської мудрості.

 

 

         Бібліотекар – професія, яка об'єднує людей творчих, духовно багатих, освічених і самовідданих.

   Саме такий колектив зібрався у районній бібліотеці для дорослих імені Лесі Українки. Історія бібліотеки дуже довга (у 2013 році – було 105 років з дня створення), насичена і цікава.

 

 

 

 

 

 

            Тому різні  установи та групи читачів цікавляться бібліотекою.  В стінах цієї  старовинної будівлі проводяться екскурсії про історію створення та сучасне становище бібліотеки.

            Наша бібліотека – це бібліотека для категорії читачів після 14 років, але багато до нас приходять людей похилого віку зі своїми онуками, старші діти зі своїми молодшими  братиками і сестричками. У фонді бібліотеки є багато книжок для дошкільного та молодшого шкільного віку. 

 

 

 

 

  До відзначення в районі Дня захисту дітей  на екскурсію в районну бібліотеку  ім.Лесі Українки завітали учні 1-4 класів Новоград-Волинської НВК « Гімназія ім.Лесі Українки».

 

Почала цікаву розповідь про історію бібліотеки директор Ковалевська Л.Д. Вона розповіла про деякі віхи створення скарбниці мудрості, чому бібліотека і з якого часу носить ім'я нашої славетної землячки Лесі Українки, про сучасні тенденції в обслуговуванні користувачів та  про колектив  високопрофесійних  бібліотекарів.

            Головний бібліотекар Дяченко О.В. розповіла присутнім про  створення рукописної книги в часи Київської Русі та про бібліотеку Ярослава Мудрого. Продемонструвала юним читачам книги – ветерани. Вони були дуже здивовані побачивши книги 1948, 1950, 1953 років видання: Бажов «Малахитовая шкатулка»,  Островский «Снегурочка» та поеми Т.Г.Шевченка.

Під час заходу учні виявили бажання прочитати вірші Лесі Українки та Т.Г.Шевченка.

Бібліограф бібліотеки Жинська Л.В. зробила інформацію для дітей до Всесвітнього Дня охорони навколишнього середовища. Біля виставки «Любіть і бережіть природу, вона віддячить нам здоров'ям і добром» бібліограф розповіла про цікаві факти з життя тварин та рослин та провела вікторину серед дітей.

Продовжилась екскурсія по залах бібліотеки на абонементі та книгосховищі. Діти знайомились з книжковими виставками та фондом.

 

  Бібліотекар абонементу Бака М.Р. зацікавила юних читачів творчістю російського поета Олександра Пушкіна, 215-річчя якого відзначає в ці дні увись світ. На книжковій виставці «Там, на неведомых дорожках…» яскраво представлені його казки та інші твори,  статті з журналів і газет про його творчість.   

 

Наші юні гості були вражені кількістю книг в бібліотеці, їх зацікавила розповідь про історію однієї з  найстаріших бібліотек Житомирської області.

А бібліотекарі з великим натхненням розповідали про книги, як багато цікавого можна прочитати на їх  сторінках, відчувати їх запах і дихання, тому що книга – це набуток людської цивілізації за багато-багато віків.

 

Л.Д.Ковалевська,

 директор районної бібліотеки ім..Л.Українки.   

Переглядів: 658 | Додав: Tamplier13 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz