Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 16:13

Головна » 2015 » Липень » 3 » Бібліотека – центр спілкування та розвитку творчих нахилів читачів–дітей
20:33
Бібліотека – центр спілкування та розвитку творчих нахилів читачів–дітей

Бібліотека – центр спілкування

та розвитку творчих нахилів читачів–дітей

 

В Городницькій селищній бібліотеці для дітей відбувся зональний семінар-практикум для працівників сільських бібліотек на тему «Бібліотека – центр спілкування та розвитку творчих нахилів читачів–дітей», організований районною бібліотекою для дітей. Гостинно зустріла колег бібліотекар Костюк А.А., познайомила з історією бібліотеки, професійними досягненнями, виставкою малюнків учнів Городницької філії школи мистецтв «Відтворення світу юними художниками» та виставкою робіт дітей-читачів бібліотеки «Робимо дива своїми руками».

Завідуюча районною бібліотекою для дітей Данюк О.Б. наголосила на важливості роботи бібліотек з обдарованими дітьми, адже саме в бібліотеці кожна дитина повинна мати змогу розкрити свої творчі здібності, свій талант, реалізувати себе в літературній творчості, в мистецтві, розширити світ своїх захоплень.    

В своїй консультації «Бібліотека – територія розвитку здібностей юних читачів» бібліотекар Артеменко В.М. акцентувала увагу на важливості вивчення і задоволення запитів читачів-дітей, сприянню їх самоосвіті і творчому розвитку особистості.

Бібліограф Бондар О.А. провела огляд матеріалів з фахової преси «Читаємо. Пізнаємо. Розвиваємось.», ознайомивши присутніх з найсучаснішими формами та напрямами роботи бібліотек з творчо обдарованими дітьми.

Учасники семінару висловлювали свої думки щодо актуальності роботи бібліотек в даному напрямку, обговорювали проблемні питання, ділилися досвідом роботи гуртків, ідеями, як створити дітям і підліткам комфортні умови для повноцінного інтелектуального спілкування, сприяти поповненню інформаційного багажу, надавати творчий простір для проведення дозвілля.

На семінар завітали і талановиті читачі бібліотеки, які декламували вірші та представили свої вироби – вишивку бісером. До бібліотеки було запрошено викладача Городницької філії Новоград-Волинської школи мистецтв О.С.Петко, яка провела для бібліотекарів майстер-клас «Чудеса своїми руками», на якому вони вчилися створювати креативні та оригінальні речі, які можна вдало використати в бібліотеках для оформлення дитячих куточків, книжкових виставок для читачів дошкільного та молодшого шкільного віку, а також запропонувати виготовити і своїм юним читачам.

На завершення семінару завідуюча районною бібліотекою для дітей Данюк О.Б. вручила подяки від відділу культури райдержадміністрації Костюк А.А. та Петко О.С. та подяки від Житомирської обласної бібліотеки для дітей читачам бібліотеки, які взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «Книга пам’яті мого роду».

Працівники сільських бібліотек залишали семінар з приємними враженнями, творчими ідеями та натхненням втілювати у своїй повсякденній роботі отримані тут знання та уміння.

Завідуюча районною бібліотекою для дітей

Данюк О.Б.

 

Переглядів: 511 | Додав: DEN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz