Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 17:21

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 72 73 74 75 76 ... 78 79 »

7 квітня кафедра юнацтва районної бібліотеки для дорослих оформила книжкову виставку літератури до Всесвітнього дня здоров’я на тему «ДО ЗДОРОВ’Я - БЕЗ ЛІКІВ».
За статистикою захворювань більше 80% населення мають слабкий імунітет. Здоровий спосіб життя допоможе підтримати імунну систему та подолати труднощі і перевантаження, якими сповнене сучасне життя.
Повноцінна фізична активність – запорука здорового способу життя. Ті, хто регулярно займаються спортом, рідше хворіють, порівняно з тими, хто його не веде. Кожна людина повинна вибрати, що їй до душі: щоденну ранкову зарядку, силові вправи чи йогу. І нехай це правило міцно зміцниться у розпорядку вашого життя.
Здоровий спосіб життя з точки зору медиків – це гармонійне поєднання навчання, роботи та відпочинку, оптимальне харчування, фізична активність, відсутність шкідливих звичок, а також – доброзичливе ставлення до оточуючих і до життя взагалі в будь-яких його проявах.





Матеріал підготувала
бібліотекар І категорії юнацької кафедри
районної бібліотеки для дорослих
Осіпчук Г.П.
Переглядів: 636 | Додав: Max7 | Дата: 09.04.2012 | Коментарі (0)


На «Літературному календарі» - книжковому стенді районної бібліотеки для дорослих оформлено книжкову виставку «Золота осінь Л. Серпіліна», до 100-річчя від дня народження українського письменника. Серпілін-письменник свої твори будував за законами витонченої архітектоніки, яка вимагала від творця високоякісного матеріалу, здобутого в цілинних кар'єрах життя, і того чіткого, лаконічного стилю, який не терпить словесного шлаку. Він любив і умів досліджувати процес духовного становлення людини в різних аспектах, зокрема в лабіринтах драми, висвітлюючи перед читачем насамперед красу добрих, незрадливих сердець і гостро засуджуючи ницість нещирості і зради.
Творчий посів Леоніда Серпіліна на ниві літератури дав добрий урожай. Його повісті «Світанок», «Клятва над багаттям», «Золота осінь», «Пора весняних вітрів», «Народження людини», «Вогник на узліссі», «П'ять днів у вересні», «Хто ти, юначе», «Березовий гомін» та інші твори, в яких живе душа нашого народу, і зараз користуються увагою читачів.
Також було оформлено книжкову виставку до 200-річчя від дня народження російського письменника, філософа О.І.Герцена на тему: «Літопис життя і творчості О.І.Герцена».
Великий російський письменник, філософ і революціонер Олександр Іванович Герцен ввійшов в історію нашого народу, як славний його син, що віддав своє життя боротьбі за свободу і розкріпачення людини. Є люди, які входять в пам'ять майбутніх поколінь, життя яких являється прикладом самовідданого служіння Батьківщині та народу. До їх числа належить і Герцен. Життя Герцена – подвиг. Він вказував дорогу, по якій слід іти людям, присвятивши себе боротьбі за визволення народу.




Матеріал підготувала
бібліотекар І категорії
районної бібліотеки для дорослих
Бака М.Р.
... Читати далі »
Переглядів: 755 | Додав: Max7 | Дата: 06.04.2012 | Коментарі (0)


В березні, під час весняних шкільних канікул в районній бібліотеці для дітей проходив тиждень дитячого читання "Завжди була і буде вічно дитина з книгою в руці». У цей період у бібліотеці була оформлена книжково-ювілейна виставка: «Літературний калейдоскоп» для користувачів 5-9класів, яка представляє літературу про життя і творчість письменників-ювілярів: Стельмах М.П, Трублаїні, Глазовий П.П, Лепкий Б.С, Ліндгрен А, МалишкоА.С, Свіфт Дж, Куліш М.Г, Глібов Л.І, Гребінка Є.П, Гуцало Є.П, Льюїс.

  

Привертало увагу користувачів звернення:

Любі друзі!
Перед вами – безліч художніх книг. Їх автори – відомі українські та зарубіжні письменники. Саме цього року ми відзначаємо ювілейні річниці від дня їх народження. Тож читайте і захоплюйтесь їхніми творами.

Продовжуючи тиждень дитячого читання, в бібліотеці відбувся День нової книги «Новій книзі відкриються серця» для користувачів молодшого шкільного віку. В бібліотеці була оформлена книжкова виставка: «Дивосвіт нової книги», 

 
проводились інформ-хвилинки, де діти знайомились з довідковою та пізнавальною літературою, відгадували кросворди, брали участь в голосних читаннях по книзі «Динозаври» (звуки дикої природи),



Переглядів: 1304 | Додав: Max7 | Дата: 04.04.2012 | Коментарі (0)


Кожен куточок нашого Звягельського краю має свої неповторні традиції, свята, глибинно закорінені в родовід предків. 31-го березня в селі Повчине відбулася святкова подія — творчий звіт талановитих аматорів сцени.
Гостей та односельців щиро зустрічала директорка Будинку культури Валентина Старовой. Найпершою дивовижею для поціновувачів прекрасного стала (розгорнута в фойє БК) неперевершена виставка декоративно-прикладного мистецтва створена майстринями Марією Лисакович (с. Калинівка) та Ганною Коломійчук (с. Повчине). Вражаючі роботи талановитих творчинь дарували сонячну енергетику прадавніх символічних українських оберегів.




 



 




Повчинський сільський голова Ігор Печорін, вітаючи всіх присутніх зі святом творчості, наголосив, що жива, прадавня народна культура наснажує людину Божественною благодаттю, є душею народу, тим найдорожчим, нетлінним спадковим скарбом, який передається від покоління до покоління. Ігор Анатолійович згадав про незабутню (хоча й минулу) гордіст ... Читати далі »
Переглядів: 1335 | Додав: Max7 | Дата: 04.04.2012 | Коментарі (0)


З 26 березня щорічно в Новоград-Волинський бібліотеці для дорослих імені Лесі Українки проходить тиждень Дитячої та юнацької книги.
Юнацька кафедра підготувала цикл масових заходів під назвою: «З книгою –по дорозі знань».
27 березня було оформлено книжкову виставку

« Знову поезія кличе мене…» 
« Ну що б, здавалося слова? 
Слова та голос – більш нічого, 
А серце б'ється, ожива. 
Як їх почує… 
( Т.Г.Шевченко) 

Поезія – це чарівна скрипка, в яку закохується багато людей, незважаючи на вік, професію, національність.
Поети… Скільки славних імен знає історія за часи існування людства. Вони відчувають світ набагато тонше, набагато гостріше будь – хто інший.

Поезія – це той дзвінкий струмок, 
Що витік з надр душі твоєї, 
Це мрії у тлумаченні думок, 
Що з вірою вселяються в надію! 
Поезія – це струни відчуттів, 
Це музика Вселенської любові, 
Поезія – це скарб усіх віків, 
Це діамантом оповите слово. 

Особливі слова, які йдуть від серця, присвячують поети і Вітчизні, й коханим, усьому, що здатне зачепити душу. Це велике диво, створене людиною, що допомагає їй і часом рятує. Вони завжди несли, несуть і нестимуть своєю творчістю життєстверджуючі ідеали Добра, Кохання, Вірності, Справедливості. 

Хай живе завжди і міцніє н ... Читати далі »
Переглядів: 681 | Додав: Max7 | Дата: 30.03.2012 | Коментарі (0)


В читальному залі районної бібліотеки для дорослих розгорнуто тематичну виставку та проведено бібліографічний огляд до 85-річчя з дня заснування газети «Літературна Україна» та літературно-художнього журналу «Дніпро».
В далекому 1927 році журнал «Дніпро» називався зовсім по-іншому – «Молодняк», бо позиціонував себе, передусім, як видання для молоді. Часопис був заснований у Харкові, який був столицею України до 1934 року. Свою назву й місце розташування журнал змінив у 1944 році, коли редакція переїхала до Києва, і з ініціативи нового головного редактора Андрія Малишка «Молодняк» став «Дніпром».
«Літературна Україна» теж заснована 1927 року в Києві під назвою «Літературна газета». Протягом 1941-1942 років виходила в Харкові, Луганську, Уфі, Москві й називалася «Література і мистецтво». Із 1945 року – знову «Літературна газета», а з 1962 – «Літературна Україна». Ця газета – єдина і найстаріша газета письменників України, відома своєю високою громадянською позицією і відстоюванням національних ідеалів. Довкола видання гуртується національна творча еліта.
Ці періодичні видання пройшли дуже довгу дистанцію, на якій було все – і злети, і провали, спричинені тими обставинами, в яких перебувала література в цілому. Сьогодні вони оновлюються, стають сучасними виданнями і мають передплатників не лише в Україні, а й у багатьох країнах за кордоном. Районна бібліотека також передплачує ці видання вже багато років (більш 25-ти р.). Газета «Літературна Україна» і журнал «Дніпро» користуються у читачів великим попитом (особливо у вчителів, журналістів, студентів вузів), тому що ці видання прагнуть в повній мірі підтримати діалог письменників з читачами.
І, звичайно, хочеться побажати газеті і журналу творчої наснаги, і подякувати за збереження національної літературної культури для майбутніх поколінь.

Переглядів: 804 | Додав: Max7 | Дата: 30.03.2012 | Коментарі (0)


Розпочались весняні канікули, і до бібліотеки с. Ярунь завітав Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Започаткований у 1943 році Львом Кассилем під назвою «Книжкові іменини», він і до цього часу лишається святом дитини і книги.
Свято розпочалося зі слів бібліотекаря дитячого відділу Коваль Л.М: «Книга – це найбільша криниця людських знань, найжиттєвіше джерело, з якого можна черпати мудрість, що створювали віками».



Під чарівні звуки пролунала пісня «З книгою по життю» у виконані читачів Лопатюк А.В., Гурбан К.О., Осіпчук О.В. та Михальчук О.А.



Впродовж свята звучали вірші про книгу у виконані дітей – читачів середнього шкільного віку Ямчинської Л., Фільчук Н.О., Михайльчук Л.А., Гайченя В.В., Деревняк І.А., Марчук С.Ю., Корощок А.О.
Цікавинкою свята стала віршована розповідь – звернення книги до читача за участю Гаврилюк Н.О., Козир А.М., Данилюк А.Ю., Сидорчук В.І., Тарасюк К.В., Семенюк А.В.



З нагадуванням про бережливе ставлення до книги звернулась до дітей бібліотекар Янчук Г.М та зачитала основні правила користуванням книгами «Як берегти книгу».



На чолі з бібліотекарем Янчук М.С. було проведено цікаву вікторину «Зернятка мудрості», де діти відповідали на різноманітні питання, здивувавши своєю ерудованістю всіх присутніх, і, як в нагороду, отримали подарунки та солодощі.
На завершення свята зі словами вдячності та привітаннями звернулись до дітей завідуюча районною бібліотекою для дітей Данюк О.Б. та директор районного Будинку культури Сидорчук Ю.П.



Переглядів: 713 | Додав: Max7 | Дата: 28.03.2012 | Коментарі (0)


З метою подальшого розвитку самодіяльного народного мистецтва, залучення до участі у творчих колективах молоді, активізації роботи сільських клубних установ продовжують проводитися огляди колективів художньої самодіяльності району.
24 березня гостинно зустрів Городницький будинок культури колективи художньої самодіяльності клубних закладів Курчицької та Лучицької сільських рад, а також членів журі на чолі з начальником відділу культури і туризму райдержадміністрації Найдюком С.В.
У фойє будинку культури виставили свої роботи місцеві умільці. Не можна було відірвати очей від чудових виробів із бісеру, дерева, вишитих рушників, серветок, ікон та ін. Вабили зір роботи учнів школи мистецтв під назвою «У світі образу та кольору», створені руками Баральчук Надії, Барильчука Вадима, Павлової Регіни, Хімаргіна Олександра, Німець Аліни, Бурковського А., Сучкової Катерини, Остапчук Ірини, Тожирської Катерини, Радчук Майї, Тожирського Олександра.



















Городницький селищний голова Он ... Читати далі »
Переглядів: 1319 | Додав: Max7 | Дата: 27.03.2012 | Коментарі (0)


Микола Лисенко (1842-1912) заслужено вважається засновником українського музичного мистецтва. У цьому відношенні велику цінність представляє як його музична так і етнографічна спадщина.

У композиторській спадщині Лисенка особливо важливе місце займають твори на тексти Т.Шевченка. Музика до «Кобзаря», «Радуйся, ниво неполитая», «Б'ють пороги», «Гайдамаки», «Іван Гус» тощо, що стали наріжним каменем подальшого розвитку українського академічного музичного мистецтва та утвердження його самобутності. Лисенко — автор опер «Різдвяна ніч» (1874), «Утоплена» (1885), «Наталка Полтавка» (1889),«Тарас Бульба» (1890), «Енеїда» (1910), дитячих опер «Коза-дереза» (1880), «Пан Коцький» (1891), «Зима і Весна» (1892), оперети «Чорноморці», які стали основою українського національного оперного мистецтва.
Попри політику царського уряду, спрямовану на знищення української мовної самосвідомості, що простягалася й на музичну сферу, Микола Лисенко займав однозначну й непохитну позицію щодо статусу українського слова в музичній творчості. Доказом принципового ставлення митця до українських текстів є те, що в своїх численних хорах (26) і солоспівах (51), написаних на слова різних поетів, він звертався переважно до українських авторів (І.Франко, Леся Українка, О.Олесь, О.Кониський та ін.), а коли брав за основу вірші інших — наприклад, Г.Гейне чи А.Міцкевича, то завжди в перекладах, здійснених М.Старицьким, Лесею Українкою, М.Славинським, Л.Старицькою-Черняхівською .

До 170-річчя від дня народження Миколи Лисенка в Новоград-Волинській районній бібліотеці для дорослих проведено презентацію книги: «М. Лисенко в спогадах сучасників» та оформлено перегляд літератури «Невгасима любов до рідної пісні, музики».





Переглядів: 743 | Додав: Max7 | Дата: 23.03.2012 | Коментарі (0)


Микола Лисенко – видатний композитор, основоположник української класичної музики, блискучий піаніст, талановитий хоровий диригент, педагог і фольклорист.
Працюючи з дітьми, Микола Віталійович як ніхто інший відчував потребу у створенні дитячого музичного репертуару. Його збірники стали першими ластівками української пісенності для дітей. У композиторській спадщині М.Лисенка важливе місце займають дитячі опери "Коза-дереза”, "Пан Коцький”, "Зима і весна.


До 170-річчя від дня народження М.В.Лисенка у районній бібліотеці для дітей оформлено книжкову виставку-портрет: «Світоч української музики» для користувачів середнього шкільного віку. На виставці була представлена література про життя та творчий шлях М.В.Лисенка.








Матеріал підготували
працівники районної бібліотеки для дітей
Переглядів: 735 | Додав: Max7 | Дата: 23.03.2012 | Коментарі (0)

Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz