Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 19:20

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 71 72 73 74 75 ... 78 79 »

29 квітня село Броницька Гута зустрічала учасників огляду колективів художньої самодіяльності. Відкрив огляд Броницькогутянський сільський голова, заслужений працівник культури України – Валерій Примак, привітавши учасників огляду і побажавши їм гарного настрою, невичерпної енергії й творчих злетів.



Розпочався захід із виступу хорового колективу Будинку культури села Броницька Гута на чолі із художнім керівником Валерієм Примаком. Вони подарували глядачам пісні: «Рідний край», «Любий брате, маму бережи», «Їхали хлопці, три запорожці», «Мамині яблука», «Їхав козак», «Ой, гоп в нашій хаті». У виконанні дуету братів Юрія та Володимира Васильчуків прозвучала пісня «Моя рідня». Із пісні на слова В.Ксензук та музику І.Мамайчука «Рідне місто» розпочав виступ жіночий вокальний ансамбль Будинку культури. Порадував ансамбль і українськими народними піснями «Ой, розвивайся, тай сухий дубе», «Побив соломиною», «Ой, хотя би Господи». Порадували своїм виконанням солісти-вокалісти Катерина Васильчук, Сергій Литвинчук, Діана Литвинчук, Андрій Іванюк та Ірина Ярош. Вокальний колектив Броницькогутянської ЗОШ І-ІІІ ступенів зачарував глядачів піснями «Мамина родина» та «Закохалася».







Переглядів: 998 | Додав: Max7 | Дата: 04.05.2012 | Коментарі (0)


А пісня – це душа. З усіх потреб потреба. 
Лиш пісня в серці ширить межі неба. 
На крилах сонце сяйво їй лиша – 
Чим глибша пісня, тим ясніш душа. 
Іван Драч 

Щороку збагачується наш Новоград-Волинський край новими творчими колективами, відкриваються нові імена талановитих людей району. 28 квітня огляд колективів художньої самодіяльності зібрав чимало талановитих колективів і окремих виконавців у Будинку культури села Пилиповичі.
Господарі клубного закладу, директор Олена Янчук, керівник дитячого колективу Світлана Кочубей та бібліотекар Яна Опанасюк, привітно зустріли гостей. Найперше, що вразило – виставка декоративно-прикладного мистецтва, розміщена у фойє приміщення. Вабили зір різноманітні вироби із дерева, бісеру, м`які іграшки, вишиті рушники, картини та серветки, а також естетично оформлений куточок народознавства.
Чималу допомогу у підготовці та проведенні заходу надано Пилиповицьким сільським головою Надією Панфелюк, котра усіляко підтримує розвиток культури на території сільської ради, ніколи не стоїть осторонь жодного заходу. Відкриваючи огляд, Надія Володимирівна привітала усіх зі святом творчості, побажала усім колективам нових творчих злетів та гарних виступів.
Своїм високого рівня професіоналізмом та виконавською майстерністю вкотре приємно вразив глядачів яскравий виступ народного зразкового аматорського дитячого танцювального колективу «Віночок», яким керує Світлана Кочубей. На розсуд глядачам ... Читати далі »
Переглядів: 1127 | Додав: Max7 | Дата: 03.05.2012 | Коментарі (0)


Чорнобильський вітер по душах мете
Чорнобильський пил на роки опадає.
Годинник життя безупинно іде,
Лиш пам'ять усе пам'ятає .

Відійшли у минуле дні страхітливої аварії на Чорнобильській АЕС. Проте не послаблюється гострота проблеми подолання наслідків найбільшої в історії людства катастрофи.

Річниці Чорнобильської трагедії і проблемам економічної безпеки присвячена книжкова виставка «Чорнобиль: немає минулого часу», підготовлена працівниками районної бібліотеки для дітей.
Тут була представлена література, що містить докладну хроніку подій, документальні та художні твори письменників. Виставка викликала величезний інтерес у читачів.

 

Переглядів: 1020 | Додав: Max7 | Дата: 30.04.2012 | Коментарі (0)


Христос воскрес! Радійте нині діти!
Сповнилося найбільше із чудес.
Пропала тьма, і сонце правди світить.
Христос воскрес! Воістину воскрес!

Великдень - найсвітліше, найбільш шановане в народі свято. По усіх усюдах розносився церковний благовіст, при цьому вважалося, що чим гучніше дзвонити, тим багатший буде врожай.

У районній бібліотеці для дітей нещодавно було оформлено книжкову виставку: «Срібні дзвони Великодня».

На виставці були представлені кошик з писанками та прикрашені вербові гілки. Розділ виставки "Свято Великодня" ознайомив дітей з літературою про традиції, звичаї та символікою цього свята. Маємо надію, що діти не лише вустами, а й чистим серцем на привітання: "Христос Воскрес!" завжди відповідатимуть: "Воістину Воскрес!".

Уже традиційно упродовж великодніх свят веселковими барвами розквітає виставка робіт дітей району з циклу : «Світ твоїх захоплень: Великодні візерунки». Малюнки, писанки, поробки, виконані дітьми з любов'ю та майстерністю, не залишають нікого байдужими. Це роботи читачів бібліотек району та учнів Городницької філії школи мистецтв образотворчого відділу.

Особливо вражають роботи Січкар Юлії (с.Ужачин), Ляхович Ірини та Мельник Тетяни (с.Киянка), Остапчук Ірини, Тожирської Катерини (смт.Городниця), Осташевської Маргарити, Козир Тетяни, Кірпічного Олександра, Бойко Наталії, Карпенко Анастасії, Лабзюка Дмитра (с.Ярунь), читачів районної бібліотеки для дітей Клюско Олександра, Москавенка Євгена та ін. Кожна дитяча робота, зазвичай легка, світла й унікальна своєю несхожістю. Дитина передає те, що бачить, а бачить вона життя. Можливо, ці роботи ще не такі досконалі, але вони випромінюють щирість, любов і святковість. Тож не дивно, що виставка має велику популярність серед дітей.

З історією виникнення писанки, секретами писанкарського мистецтва ознайомила відвідувачів бібліотеки книжкова виставка «Мистецтво п ... Читати далі »
Переглядів: 1483 | Додав: Max7 | Дата: 23.04.2012 | Коментарі (0)


19 квітня в приміщенні Житомирської обласної філармонії відбувся Перший Всеукраїнський фестиваль-конкурс молодих виконавців вокальної та інструментальної майстерності «Мелодії Полісся», засновником та організатором якого є Житомирський інститут культури і мистецтв Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, співорганізаторами – управління освіти і науки, Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту, управління культури і туризму Житомирської облдержадміністрації.
Фестиваль-конкурс проводився з метою виявлення талановитих молодих виконавців в галузі вокального та вокально-інструментального мистецтва, стимулювання творчого росту митців у системі формування сучасної української музичної культури, популяризації народної та сучасної української пісні та національних традицій загалом, підтримки творчо обдарованої молоді, формування у молоді високохудожніх естетичних смаків, залучення творчо обдарованої молоді до навчання в Житомирському інституті культури і мистецтв НАКККіМ.
Фестиваль проводився на конкурсній основі за окремими номінаціями:
- народна пісня (солісти, дуети, тріо, вокальні ансамблі),
- естрадна пісня,
- авторська пісня,
- академічний спів,
- інструментальна музика.

Новоград-Волинщину на фестивалі представляли неодноразові лауреати всеукраїнських, обласних та районних фестивалів-конкурсів Світлана Целецька, Оксана Потайчук із Червоної Волі та Тетяна Половинська із Пішева.
Оксана Потайчук здобула диплом лауреата ІІІ премії в номінації народна пісня; Тетяна Половинська стала дипломантом фестивалю в номінації академічний спів; Світлана Целецька – дипломантом фестивалю в номінації естрадна пісня.

   

... Читати далі »
Переглядів: 1106 | Додав: Max7 | Дата: 23.04.2012 | Коментарі (0)


Вабливе безмежжя космосу, далеке Сонце, близький Місяць, міріади зірок, невичерпна глибина Всесвіту. З давніх-давен їхня таємничість та незвіданість були об'єктом людського пізнання, людської фантазії. Полинути в блакить земної атмосфери й ще далі, в космос, пізнати, що там є та що там відбувається - ось до чого тисячоліттями прагнула людина.
В районній бібліотеці для дітей до Всесвітнього дня авіації і космонавтики було оформлено перегляд літератури: «Вікно у великий Всесвіт». Користувачі бібліотеки мали змогу ознайомитись з книгами, які розкривають таємниці Галактики, зіркового неба, космічних уявлень та винахідників Космосу.




Матеріал підготували
працівники районної
бібліотеки для дітей

Переглядів: 726 | Додав: Max7 | Дата: 23.04.2012 | Коментарі (0)


Доброю традицією в Новоград-Волинському районі став пошук та підтримка талановитих та обдарованих дітей. Важливим залишається постійне проведення переглядів, дитячих творчих виставок, районних конкурсів, участь районних переможців в обласних конкурсах. Так, нещодавно в Житомирі пройшов п’ятий обласний конкурс дитячого малюнка «Кожному мила своя сторона». Ініціатором та організатором конкурсу стала Обласна молодіжна творча спілка художників та мистецтвознавців спільно із заслуженим художником України Юрієм Камишним, який цього року очолював журі.
Конкурс проходив у два етапи.
У першому турі, що проходив по березень, конкурсанти подавали на розгляд журі два твори, виконані у графічній або живописній техніці, з обов’язковим зображенням куточку рідного краю. За результатами першого туру компетентне журі відібрало по 15 учасників з кожної вікової категорії, котрі були запрошені до другого очного туру. З Новоград-Волинського району були відібрані роботи здібного, творчого і зацікавленого учня школи мистецтв із села Великий Молодьків - Скорика Вадима. За чотири роки навчання художній майстерності, хлопчик засвоїв не тільки навички малюнку згідно шкільної програми, але і набагато більше. Дуже полюбляє малювати природу рідного краю, адже живе на родючій землі Великого Молодькова, яка невтомно дарує Новоград-Волинщині багато років поспіль справжніх митців пензля, пісні. Тому, вирушаючи на обласний конкурс, Вадим почувався впевнено. 



У другому турі для виконання роботи учасники мали три години. Усі роботи мали цікаву різноплановість малюнків, різні стилі виконання та бачення своєї «милої сторони». На дитячих малюнках розгорталися мальовничі краєвиди рідної природи, історичні та куль ... Читати далі »
Переглядів: 780 | Додав: Max7 | Дата: 19.04.2012 | Коментарі (0)


Ой ти, бузьку пташе, 
Розвесели село наше! 
Щоб грали да скакали, 
Щоб співали да не плакали! 
Гу-у-у-у! Гу-у-у-у! Гу-у-у-у! 
З поліської веснянки 

Ой, Дажбоже — Золотий Яриле,
я тобі веснянку заспіваю —
ту, що Рай-Весну несе на крилах,
ту, що древній рід мій звеселяє.

Хай вона проб’є Зими загати —
у Твої хороми завітає,
поведе в «Кривий танок» завзято
й грою лун древлянських привітає!

Ой, мої веснянки-обереги —
мудрість предків, таїна природи,
йду за Сонцем в вашім хороводі,
щоб розбурхати застиглі води.

І Дажбожичів молитви дивні
в генах первоцвітом розквітають.
І біжать, втікають тіні зимні,
і надії з птахами вертають!

Ніна Талько-Петрук

Після зимньої холоднечі прихід Весни є для кожної людини, всього сущого найжаданішою і найрадіснішою порою воскресіння. Саме тому, наші мислячі пращури-хлібороби і творили високодуховні, поетичні свята, обряди, які з їхнього глибинного світогляду, світовідчуття допомагають Весні пробитися на землю з живильним теплом, квітковим розмаєм. Такі обрядові дійства як: закликання Весни, птахів, пошанування Вербиці, Матері-Землі, Ярила і ц ... Читати далі »
Переглядів: 1037 | Додав: Max7 | Дата: 18.04.2012 | Коментарі (0)



Від щирого серця вітаю з Воскресінням Христовим!
Нехай царюють у ваших серцях радість і душевний спокій, нехай до вашої оселі прийде здоров’я, любов, щастя, добробут. Хай світлішою стає душа, серце пломеніє любов’ю, а помисли стануть щирими та добрими. Всіх вам земних благ!

Із ХРИСТ0ВИМ В0СКРЕСІННЯМ щиро вас вітаю! 
Щастя, радості, здоров`я від душі бажаю! 
Запашною великодня нехай буде паска 
і осяє вас сьогодні світла божа ласка! 




З повагою

Начальник відділу культури і туризму
Новоград-Волинської райдержадміністрації
Сергій Найдюк
Переглядів: 611 | Додав: Max7 | Дата: 13.04.2012 | Коментарі (0)


Петро Аркадійович Столипін народився 14 квітня 1862 року в знатній дворянській родині, яка з покоління в покоління служила імперії та її престолові. Станове походження, у тому числі й жорстокі вимоги «дворянської честі», так само як і певні кастові забобони, наклали свій відбиток на погляди Столипіна та його політичну кар`єру.
1884 року Петро Столипін закінчив природничий факультет Петербурзького університету. Один із іспитів приймав сам Дмитро Менделєєв, який високо оцінив блискучі знання молодого студента.
Кар`єра честолюбного політика розвивалася дуже швидко. Він став наймолодшим губернатором у імперії. Всеросійська популярність прийшла до Столипіна в бурхливі місяці початку першої російської революції, коли правитель губернії почав рішучу, жорстоку боротьбу з селянськими заворушеннями на ввіреній йому території.
Стиль поведінки Столипіна-політика був гордовитим і владним, і остаточно сформувалося його політичне кредо: «Спочатку заспокоєння, а потім – реформи!». Настільки рішучого, нещадного й упевненого в собі адміністратора не міг не оцінити сам імператор Микола ІІ. Монарх призначив його на пост міністра внутрішніх справ – найбільш важливий у імперському уряді. Це був наймолодший новий міністр серед свої колег.
Настала черга для реформ – головної справи життя Столипіна, в яку він вірив. Петро Аркадійович ясно уявляв собі сенс і суть головної з цих реформ – аграрної: створити в імперії клас дрібних власників.
Трагічно закінчилася доля політичного діяча. 1 вересня в Київському оперному театрі він зазнав смертельний постріл від провокатора Богрова. В перших рядках заповіту було написано: «Я хочу быть погребенным там, где меня убьют». Наказ Столипіна було виконано: 9 вересня його захоронили у Києво-Печерській лаврі.


Могила П.А.Столипіна ... Читати далі »
Переглядів: 826 | Додав: Max7 | Дата: 13.04.2012 | Коментарі (0)

Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz