Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 11:05

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 70 71 72 73 74 ... 78 79 »

Міжнародний день захисту дітей вважається одним із найстаріших міжнародних свят. Мало хто знає, що День захисту дітей був ухвалений Міжнародною організацією жінок в листопаді 1949 року і відтоді відзначається кожного року 1 червня. Але в Україні це свято почали святкувати з 1998 року.



В переддень Міжнародного дня захисту дітей, 31 травня, у районній бібліотеці для дітей проведено районне свято «Країна дитинства».
«Світ, що усміхається дітям веселкою» - саме під такою назвою було оформлено виставку малюнків дітей району та книжково-ілюстративну виставку «Неповторнний світ дитинства».
На початку святкової програми о.Петро Свято-Троїцького кафедрального собору привітав усіх присутніх із святковим днем та побажав здоров’я, сімейного затишку, взаємодопомоги у вихованні підростаючого покоління та призвав на всіх Боже благословення. Діти недільної школи привітали всіх чудовими піснеспівами. 



З привітальним словом виступив представник Благодійного фонду Володимира Литвина «Майбутнє Полісся» В.І.Наконечний, подарувавши книги присутнім на святі сільським бібліотекарям та вручив подарунки дітям. 



У заході узяли участь діти із сіл: Пилиповичі, Сусли, Нова Романівка, Ярунь, Гірки, Романівка, Ужачин та селища Городниця, котрі прочитали власні вірші та зачарували гостей чудовими піснями.
Наймолодші учасники свята - вихованці навчаль ... Читати далі »
Переглядів: 848 | Додав: Max7 | Дата: 05.06.2012 | Коментарі (0)


23 травня 2012 року начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Найдюк С.В. виїжджав у місто Корець для зустрічі із колегами відділів культури Славутської, Шепетівської, Корецької райдержадміністрацій, Шепетівської та Нетішинської міських рад та управління культури Славутської міської ради.

З метою стимулювання розвитку та популяризації української національної культури у різних її проявах, реалізації взаємно корисного співробітництва цього дня було підписано угоду про співробітництво в культурно мистецькій сфері між управлінням культури ВК Славутської міської ради, відділами культури і туризму Славутської райдержадміністрації, Шепетівської райдержадміністрації, Шепетівської міської ради, Нетішинської міської ради, Корецької райдержадміністрації та Новоград-Волинської райдержадміністрації.

Сторони домовилися про такі форми співробітництва:
- проведення спільних культурно-освітніх заходів, в тому числі семінарів, конференцій, ділових зустрічей, круглих столів працівників культури з питань культурно дозвіллєвої діяльності;
- проведення спільних семінарів, конференцій, ділових зустрічей, круглих столів для представників органів влади, місцевого самоврядування, керівників установ культури з метою відродження, збереження і розвитку традицій народних художніх промислів, декоративно-прикладного мистецтва;
- організація і проведення днів міст та районів за участю колективів та окремих виконавців установ культури, освіти творчої інтелігенції регіону;
- сприяння організації продажу виробів декоративно-прикладного мистецтва, народної творчості, народних умільців регіону через проведення Славутської ярмарки «Дари Поділля та Полісся» тощо;
- сприяння у проведенні козацьких походів за участю козацьких кошів для розвитку та популяризації козацьких звичаїв, традицій територіями населених пунктів р ... Читати далі »
Переглядів: 585 | Додав: Max7 | Дата: 29.05.2012 | Коментарі (0)


У травні Україна на державному рівні відзначає 125-річчя з дня народження двічі Героя Радянського Союзу, одного з організаторів партизанського руху в роки Великої Вітчизняної війни Сидора Ковпака.

З метою вшанування пам’яті видатного керівника партизанського руху в районній бібліотеці для дітей оформлено для старшого шкільного віку книжково-ілюстравну виставку «А пам'ять священна…».

На виставці представлено:
літературу про героїчну долю Ковпака С.А., народного генерала, та історію партизанських загонів під його командуванням;
папку газетних вирізок: «Партизанський генерал: людина і легенда».







Матеріал підготували
працівники районної
бібліотеки для дітей
Переглядів: 645 | Додав: Max7 | Дата: 26.05.2012 | Коментарі (0)


Творчий звіт колективів художньої 
самодіяльності району 


Звягельська земля багата на талановитих людей, які не втрачають своїх звичаїв, традицій та обрядів. В них – наше коріння, наш родовід. Саме вони нас об’єднують, гуртують. Це той святий дім, в якому ми народились, який ми любимо і повертаємось з усіх доріг. 
Ми маємо чудові колективи, які впродовж багатьох років своєю творчістю зігрівали серця шанувальників прекрасного, а також ті, які нещодавно влилися в ряди аматорів народного мистецтва. Нові таланти відкрито завдяки проведеним зональним оглядам колективів художньої самодіяльності району. 



В переддень Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва, 18 травня на сцені районного Будинку культури с. Ярунь своє мистецтво показали кращі художні колективи району та окремі виконавці на творчому гала-концерті, присвяченому Всеукраїнському дню працівників культури та аматорів народного мистецтва, 75-річчю утворення Житомирської області. 



На творчий звіт завітали голова районної державної адміністрації С.І. Лавренюк, заступник голови райдержадміністрації Н.В. Даниленко, заступник директора обласного методичного центру народної творчості Г.В. Шубіна, керівник хорового колективу Житомирського районного Будинку культури М.В. Никончук, заступник міського голови В.А. Костюк, представники Благодійного фонду Володимира Литвина «Майбутнє Полісся» та багато інших поважних гостей. 

Переглядів: 1505 | Додав: Max7 | Дата: 21.05.2012 | Коментарі (0)


Як гарно сяють співочі зірочки району, отримуючи в певний період своєї творчості гідну оцінку та підтримку від представників районної державної адміністрації, районного відділу культури і туризму, чи то благодійних організацій. Так, 18 травня 2012 року, на творчому звіті художніх колективів та аматорів сцени, який проходив в районному Будинку культури села Ярунь, Потайчук Оксана з села Червона Воля, Іванова Галина з села Орепи, Храбан Діана з Груда, Васильчук Людмила з Броницької Гути, Медецька Юлія з Борисівки, Янчук Аня з Пилипович, Гудіч Оксана з Гульська та Котвіцька Ангеліна з Варварівки отримали високу оцінку та нагороджені Почесною стипендією від Благодійного фонду Володимира Литвина «Майбутнє Полісся».
Окрилена врученням гранту, учениця школи мистецтв з села Варварівка Котвіцька Ангеліна вирішила спробувати свої сили і побажала представляти Новоград-Волинський район на обласному конкурсі естрадної пісня «Поліські зорі», що проходив 19 травня 2012 року в селі Ушомир Коростенського району.
Як завжди нашу маленьку виконавицю супроводжувала та підтримувала її найближчий порадник – мама. Ірина Олексіївна залишила всі свої домашні клопоти, аби дівчинка мала змогу почути вокалістів із інших куточків області. Адже, в конкурсі демонстрували свою майстерність близько 50 дітей з Житомирської області в трьох вікових категоріях. Ангеліна мала змогу почути інших вокалістів, обмінятися виконавським досвідом. На згадку про обласний фестиваль «Поліські зорі» юна солістка отримала грамоту та м’яку іграшку.




Матеріал підготувала
методист РМЦНТ
Наталія Мединцева
Переглядів: 766 | Додав: Max7 | Дата: 21.05.2012 | Коментарі (0)


Україна і пісня, пісня і Україна – це два слова, які нерозривно зв`язані між собою, як два крила. Як не може бути польоту без крил у птиці, так само не можна собі уявити Україну без пісні. Пісенна культура українського народу багатьма своїми джерельцями впадає в океан культури світової.
Українська культура протягом тривалих періодів світової історії розвивалася як народна. У ній велике місце займали фольклор, народні традиції, які додавали їй особливої чарівності і колориту. За даними Міжнародної організації ЮНЕСКО Україна має в своїй пісенній творчості понад 600 тисяч українських народних пісень. Жодна держава світу не може похвалитися такою скарбницею. А справжнім творцем і хранителем дорогоцінних скарбів є наш народ. Він співає в радості й зажурі. Пісня – його величний храм любові до людини, до рідної землі, до батька й матері.
Новоград-Волинський край здавна славився співочими талановитими людьми, народними умільцями, творцями художнього слова. Усі вони збагачують нашу Звягельську землю, відроджуючи та примножуючи культуру України.
На території району наполегливо працюють 170 колективів художньої творчості, які захоплюються піснею, поетичним словом, народним та хореографічним танцем, театральним мистецтвом. Культосвітню діяльність району забезпечують 211 працівників, 3 з яких мають звання «Заслужений працівник культури України», а керівник народного аматорського фольклорного колективу с. Сусли Щирська А.І. – «Заслужений працівник для культури Польської».
За високу художню майстерність семи колективам району присвоєно звання «народний аматорський» та двом – «зразковий». Звання «Народний» мають: гурт «Кришталеві дзвони» районного Будинку культури (художній керівник – заслужений працівник культури України Сидорчук Віталій Анатолійович); фольклорно-етнографічний колектив Будинку культури села Червона Воля (художній керівник – Потайчук Леонід Андрійович); хор Будинку культури с ... Читати далі »
Переглядів: 1753 | Додав: Max7 | Дата: 19.05.2012 | Коментарі (0)



Травень... Це місяць буяння садів, місяць по-літньому теплих ночей і нескінченних солов’їних пісень... А ще це місяць, коли змовкли останні постріли гармат, настала тиша і прийшов довгожданий, вистражданий, оплачений дорогою ціною мир.
9 травня біля Обеліску Слави у селі Ярунь зібралися ветерани та учасники Великої Вітчизняної війни, депутати сільської та районної рад, студенти місцевого технікуму, школярі, гості села, щоб віддати дань пам’яті тим, хто загинув на фронтах війни, та принести слова вдячності тим, хто залишився живим.

Вже весни не вперше травою прикрили
Відмітки війни, навіть цятки малі.
Лиш братські могили, лиш братські могили
Болять, не стихаючи, рідній землі.

Мітинг відкрив Ярунський сільський голова Жук С.С., привітавши усіх зі святом Перемоги. Сергій Сергійович побажав усім, хто боронив нашу землю від ворогів, міцного здоров`я, довгих років життя під мирним небом. 



У цей день багато теплих слів було сказано на адресу ветеранів Великої Вітчизняної війни. Депутат районної ради Кузнець М.О. вручив подарунки ветеранам. Цінні подарунки та подяки отримали і ті, хто піклується про людей похилого віку, ветеранів війни та праці.
Працівниками районного Будинку культури підготовлено концертну програму «За цвіт життя завдячує народ полеглим і посивілим солдатам», у якій узяли участь: жіночий склад народного аматорського хорового колективу районного Будинку культури під керівництвом заслуженого працівника культури України Ю.О. Лагасюка, вихованці філіалу школи мистецтв, студенти місцевого технікуму, уч ... Читати далі »
Переглядів: 787 | Додав: Max7 | Дата: 14.05.2012 | Коментарі (0)


Все далі і далі відходять грізні роки Великої Вітчизняної війни. А традиція відзначати День Перемоги в Ужачині не вмирає. Подякувати та вклонитись до землі всім тим, хто відстояв нашу перемогу, і вшанувати пам`ять полеглих у боях за наше світле майбутнє прийшли ветерани Великої Вітчизняної війни, учасники бойових дій, діти війни, багато молоді, школярі та гості звідусіль. Всі зібрались біля пам`ятника односельчанам, які загинули в роки війни. На мітингу були присутні заступник голови районної ради Лосовський Микола Антонович, сільський голова Лосовський Юрій Антонович. Біля обеліска та братської могили були покладені квіти та запалено свічки скорботи.

Вони у битві чесно полягли,
А іншого ні вибору, ні змоги.
Вони загинули, але перемогли
Бо віддали життя для Перемоги.

Мітинг відкрив сільський голова Лосовський Юрій Антонович. Він привітав усіх присутніх зі святом Перемоги, ветеранам вручив цінні подарунки. 



Слово для виступу надали Чернецькій Нелі Михайлівні. Неля Михайлівна нагадала всім присутнім про лихоліття війни, невелике село на Поліссі стало грудьми на захист рідної землі. 145 чоловік відстоювали перемогу, із них 19 партизанів, багато допомагали діти, 61 житель назавжди залишився на полях війни. Згадала виступаюча поіменно всіх жителів села, котрі не повернулись. Усі присутні перейшли до братської могили вшанувати пам`ять 45 синів і дочці різних народів СРСР, котрі полягли, визволяючи наше село і Україну в 1941 – 1945 роках.
Після урочистої частини розпочався святковий концерт. В переповненій залі не стихали оплески. Завдяки супроводу музичного керівника Морозова Олександра Анатолійовича звучали пісні воєнних літ і сучасні. Ведучі свята ... Читати далі »
Переглядів: 993 | Додав: Max7 | Дата: 13.05.2012 | Коментарі (1)


Все далі в історію відходять жорстокі битви Великої Вітчизняної війни, в яких наш народ проявив справді героїчну мужність, відстояв честь і незалежність Батьківщини. Але ніколи не будуть забуті імена тих, хто в тяжкий для нашої країни час здійснив неповторні подвиги, хто не пошкодував самого життя, заради щастя нинішніх поколінь. До 67-річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні у районній бібліотеці для дітей була оформлена книжково-ілюстративна виставка "Війні немає забуття». На виставці була представлена література про Велику Вітчизняну війну, про подвиги дітей, які були розвідниками, підривниками, зв’язковими партизанських загонів, підпільних груп, що діяли в роки війни в Новоград-Волинському районі та міста Новоград-Волинського. Поезія та художні твори Загребельного П., Багмута І., Гончара О., Збанацького Ю., Рильського М., Сосюри В., Тичини П. та ін.
9 травня 1945 року назавжди ввійшло в історію як День Перемоги у найбільшій і найкривавішій війні XX століття на нашій планеті. Низько вклоняючись мужності і подвигу наших дідів, дякуємо їм за Перемогу, за щастя жити, яке вони дарували нам.

  








Матеріал підготували працівники
районної бібліотеки для дітей
Переглядів: 796 | Додав: Max7 | Дата: 10.05.2012 | Коментарі (0)

 Ось і підійшли до завершення зональні огляди колективів художньої самодіяльності. Останній із таких оглядів пройшов 5 травня в Будинку культури с. Романівка на території Брониківської сільської ради. Порадувала всіх присутніх виставка народних умільців, організована романівцями. Вразили картини маслом Саргана Володимира Костянтиновича, різьблені роботи по дереву Спаса Ізидора Павловича, вишивки Білоус Галини Іванівни, Підкаури Світлани Василівни, Пашковської Світлани Вікторівни, ікони виконані бісером Богомолової Галини Дмитрівни. Високо оцінені дитячі роботи початківців-вишивальниць Степанюк Лесі, сестричок Подолянчук Даші та Саші, Бортник Олени, Гордійчук Діани, Щирської Насті із гуртка, що діє при Яворівському клубі.
Розпочали огляд аматори Лебедівського сільського клубу (завідуюча клубом Узлякова О.М ). Зачаровано члени журі слухали дзвінкі переливи голосу в піснях Барановської Яни. У її високопрофесійному виконанні прозвучали пісні із репертуару Н.Могилевської «Вільний птах» та російська народна пісня «Ох мамочка». Порадував своїм виступом найменший учасник Журбей Владислав. Пісня «Мамонтьонок» прозвучала по дитячому щиро і невимушено. Затамувавши подих, слухали читців Узлякову Марину та Журбей Віктора. Село Яворівка (завідуюча клубом Гулієва І.В.) представляли діти. У виконанні дитячого вокального колективу (музичний керівник Ігнатюк П.І ) прозвучали українські народні пісні. Цікаву програму підготовили місцеві аматори Романівки. Новопризначений директор будинку культури Демешко П.Л. та ведуча завідувачка бібліотекою Нюкало Н.Й доклали чимало зусиль, щоб організувати виставку умільців та виступи артистів. З великим задоволенням слухали присутні виступи своїх земляків Шапран Наталії, Шевчук Галини, Михайлової Лілії, Бамбуци Михайла та Ларис ... Читати далі »
Переглядів: 870 | Додав: Max7 | Дата: 07.05.2012 | Коментарі (0)

Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz