Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 04:00

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 69 70 71 72 73 ... 78 79 »

У районній бібліотеці для дорослих оформлено книжкову виставку «Конституція і високе звання громадянина Української держави» до Дня Конституції України.
Ми святкуємо шістнадцяту річницю нашої Конституції. Все почалося із проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 року, коли постало питання про конституційні засади нової держави, нові реалії вимагали нових законів.
З прийняттям Конституції 28 червня 1996 року процес державотворення в Україні, який тривав багато століть, вступив у якісно новий етап свого розвитку.
Українська держава і суспільство живуть за новою Конституцією. Найхарактернішою ознакою Конституції є те, що вона зорієнтована передусім на людину, коло її інтересів і потреб.
Людина, як найвища соціальна цінність, визначена основним суб’єктом і об’єктом конституційного регулювання.
В нинішньому Основному Законі держави проголошені права громадян: право на свободу творчості, право на свободу та особисту недоторканість, право на свободу думки і слова, право на свободу світогляду і віросповідання, право на повагу до гідності людини, право на підприємницьку діяльність.
Процеси, пов’язані з проблемами «політика-людина-громадянин», «влада-суспільство-людина», розглядаються через призму суспільних відносин, бо тільки вони дають можливість виявити місце людини в політичній системі суспільства.
Україна як суверенна держава відбулася. Але конституційний процес не завершився. Конституція розвивається разом з розвитком суспільства. Життя вимагає прийняття законів, які відповідали б потребам часу. Конституція потребує внесення змін та поправок.
Президентом України ініційовано створення Конституційної Асамблеї, головне призначення якої, розробити стратегію реформування Основного Закону і опрацювати проект. Запропонувати його суспільству для всенародного обговорення. До роботи в асамблеї залучені держав ... Читати далі »
Переглядів: 644 | Додав: Max7 | Дата: 27.06.2012 | Коментарі (0)



Відповідно до Указу Президента України від 22 червня 1994 року № 323/94 «Про День молоді» щорічно в останню неділю червня в Україні святкують День молоді. Це свято творчості й натхнення, енергії і запалу, любові і романтики, адже молодь – надія і рушійна сила суспільства. 



24 червня біля Будинку культури, що у селі Ярунь, зібралося чимало молодих людей. Працівники районного Будинку культури для юнаків та дівчат підготували змістовну концертну програму, присвячену Дню молоді та Дню Конституції України. Чарівні юні ведучі Яна Роюк та Оксана Григорук провели цікаві захоплюючі конкурси для присутніх молодих людей. Переможці конкурсів отримали призи та подарунки від відділу культури і туризму та Благодійного фонду Володимира Литвина «Майбутнє Полісся».
Свої пісенні вітання дарували гостям свята Людмила Майданець, Софія Цибульська та Наталія Михальчук. 

  

Тепле літнє сонечко сприяло проведенню святкового заходу. На території Будинку культури працювала виїзна торгівля, і дітлахи мали змогу поласувати морозивом та солодкими напоями.
У молоді, що прийшла цього дня до Будинку культури, залишилися приємні враження від свята. Отож, вітаємо усіх молодих людей зі святом. Бажаємо їм міцного здоров`я, творчої енергії, впевненості у власних силах, невичерпного завзяття ... Читати далі »
Переглядів: 1177 | Додав: Max7 | Дата: 25.06.2012 | Коментарі (0)


Зійдуть, і ростимуть, 
І у люди вийдуть! 

Т.Г.Шевченко 



Діти – це майбутнє кожної держави. На планеті живе їх близько 2 мільярдів різних рас та національностей. Але в усіх дітей є спільне: як найуразливіша, найбеззахисніша частина суспільства, вони потребують особливого захисту і піклування.
До Дня Конституції України у районній бібліотеці для дітей для учнів 2-4 класів оформлено книжково-ілюстративну виставку «З дитинства знай свої права». На виставці була представлена література, за допомогою якої юні читачі мали змогу познайомитися з правами дитини і законами нашої держави. Така література допоможе дітям набути знання про найважливіші закони України.





Матеріал підготувала
завідуюча районною
бібліотекою для дітей
Данюк О.Б.
Переглядів: 738 | Додав: Max7 | Дата: 24.06.2012 | Коментарі (0)



Літо - це така пора, коли можна витрачати час на розваги та відпочинок. На вулиці - ігри, катання на велосипедах, купання, спілкування з друзями. Удома можна пограти в настільні ігри, послухати музику, подивитися телевізор, посидіти за комп'ютером, помалювати. А можна ще й почитати. По перше – читання нас виховує, розвиває інтелектуально, спонукає до роздумів, будить у нас почуття. А по – друге, літо це не лише відпочинок, але і підготовка до школи. І незамінним помічником для вас завжди була, є і буде бібліотека. Юні відвідувачі районної бібліотеки для дітей протягом усього літа мають змогу весело і корисно провести час, беручи участь у конкурсі на найактивнішого читача за рекомендаційними списками: «Канікули з книгою». За умовами конкурсу перемогу здобуде той, хто протягом літа прочитає якнайбільше різноманітних книжок, додатково оцінюватиметься і творчий підхід: на книгу, яка справила враження, можна намалювати улюбленого літературного героя чи виготовити оригінальну саморобку.

Конкурс розпочався! Приєднуйтесь!

  





Переглядів: 637 | Додав: Max7 | Дата: 23.06.2012 | Коментарі (0)


Кожен вид діяльності людини в сучасних умовах не можливий без постійного добування інформації, а це завжди пов’язано з пошуком, потребою знання спеціальних джерел. Виховання інформаційно-бібліографічної та читацької культури, формування вміння користуватися послугами бібліотек (книгою, довідково-інформаційним апаратом тощо) – пріоритетні напрямки діяльності бібліотекарів. Головна мета бібліотеки – надання допомоги користувачам у забезпеченні їхніх інформаційних потреб. Успішна реалізація цієї мети можлива лише за умови грамотної діяльності бібліотеки.



Саме цьому навчались працівники сільських бібліотек-філіалів на семінарі-практикумі «Довідково-бібліографічне обслуговування в сільській бібліотеці: сучасні вимоги, практична реалізація», який пройшов в районній бібліотеці для дорослих 20 червня 2012 року.
Головним бібліографом бібліотеки була надана консультація про нормативно-правові акти (Закони, Постанови, Укази) з бібліотечної роботи, складання інформаційних, рекомендаційних списків літератури, проведення та оформлення Дня інформації, Дня спеціаліста, Дня бібліографії, бібліотечних уроків та бібліографічних оглядів.
З бібліотекарями району було проведено практичне заняття з правил опису періодичних видань, які надходять у бібліотеку-філіал: класифікація та влиття описаних карток у краєзнавчу картотеку статей та тематичні картотеки. Основна мета семінару-практикуму полягає не тільки в ознайомленні бібліотекарів з першочерговими завданнями бібліотечно-інформаційного обслуговування населення, а і в навчанні їх новим методам роботи, в запровадженні нового і передового досвіду. 

Переглядів: 1076 | Додав: Max7 | Дата: 21.06.2012 | Коментарі (0)


16 червня в бібліотеці с. Суховоля (завідуюча Гнесь Світлана Сергіївна) спільно з районною бібліотекою ім. Лесі Українки було проведено літературний вечір-пам’яті поета-земляка Юрія Ковальського на тему: «Його душа - поезія, з якою ми живемо».



Ведучою вечора була провідний бібліотекар відділу обслуговування Софія Олександрівна Перехожук. Вже минуло 15 років, як пішов із життя Ю. Ковальський – поет і журналіст, надзвичайно скромна людина. Витоками його творчості є материнська пісня, краса природи, любов до рідного села і його людей. Поезія Ю. Ковальського веде до роздумів, зцілює душу, наповнює життя новим змістом. Його вірші покладені на музику, піснями промовляють до земляків, захоплюють і дивують красою віршованого слова.



Вірші! Душа у вас щира,
Серце схвильоване б’ється.
Хай же вам доля щаслива
На віки вічні всміхнеться…
… Вірші! Без вас я не можу…
Кроку ступить по землі…

Ніхто не міг уявити скільки віршів написав Юрій Іванович за своє життя. При житті не видав жодної книжки, тільки у місцевій газеті ми могли знайомитись з його віршами.
Завдяки наполегливості дружини Юрія Івановича Галини Василівни Ковальської його вірші і проза побачили світ. І на даний час бібліотеки мають прекрасні книги: «Зимові квіти», «Днів моїх полічені хвилини», «Прозріння», «Вибрані твори», «Чого ми тут, на цій землі?». 



Зустріч шанувальників творчості поета-земляка ще ... Читати далі »
Переглядів: 923 | Додав: Max7 | Дата: 21.06.2012 | Коментарі (0)

Оголошується районний конкурс на найактивнішого читача
(за рекомендаційними списками літератури)


«КАНІКУЛИ З КНИГОЮ»

Умови конкурсу:

Протягом літніх канікул потрібно прочитати якомога більше книг за списками для своєї вікової категорії. А ще – представити відгук про кращу, на вашу думку, з прочитаних книг, у якому поділитися своїми враженнями.
У вересні будуть підведені підсумки конкурсу та визначені найактивніші читачі району. Ці читачі будуть визнані лідерами читання.
Ті, хто любить не тільки читати, а й малювати, можуть створити ілюстрацію до улюбленого твору. Кращі ілюстрації будуть розміщені на виставці у районній бібліотеці для дітей.

Детальну інформацію можна отримати за адресою: вул. Гранітна, 8, або за телефоном (04141) 3-71-36

Переглядів: 741 | Додав: Max7 | Дата: 18.06.2012 | Коментарі (0)


Душа весняним цвітом зацвіте, 
І сам Творець у сад той увійде. 
Розчулений зупиниться на мить, 
Послухать, як людська душа дзвенить! 



Яке диво дивне – пісня! Яку владну силу таїть вона в собі! Минають віки, змінюються суспільні устрої, на зміну одним поколінням приходять інші, а пісня – вічна. Вона нездоланна і безсмертна.
Саме любов до пісні в селі Ярунь об`єднала і згуртувала людей різного віку. Так створився хоровий колектив. І ось уже 30 років лунає українська пісня у виконанні тепер уже народного аматорського хору районного Будинку культури села Ярунь, творцем якого є маестро Юрій Лагасюк – заслужений працівник культури України. 



Він – Ярунська гордість!
Він – в Звягельськім краї такий лиш один! –
Музи улюблений внук, а Волині й Полісся –
Улюблений Син!
Ось такими величальними словами зустріли ведучі святкового концерту, що відбувся 10 червня у районному Будинку культури, Юрія Оксентійовича Лагасюка. 


У святково прибраній залі зібралося чимало гостей. Усі, хто не байдужий до української пісні, хто цінує пісен ... Читати далі »
Переглядів: 1051 | Додав: Max7 | Дата: 13.06.2012 | Коментарі (0)



8 червня на базі районного методичного центру народної творчості проведено навчальний семінар-практикум з клубними працівниками району, які не мають відповідної спеціальної освіти і стажу роботи до 3-х років.
Семінар відкрила завідуюча РМЦНТ Повторейко М.П., висвітливши питання щодо пріоритетних напрямків організаційно-творчої роботи закладів культури клубного типу, проведення народних і державних свят. Мирослава Петрівна більш детально розповіла про роль і завдання любительських об`єднань і клубів за інтересами.
Відповідно до плану семінару, виступила методист центру Н.О.Мединцева. Наталія Олександрівна розповіла про ведення документації клубного закладу та здачі статистичного звіту, а також зробила аналіз журналів обліку роботи і щоденників гуртків, з приводу чого внесла свої зауваження і надала методичні поради.
Досвідчений методист Н.В.Петрук, яка очолює роботу фольклорного жанру і є найкращим сценаристом області, особливу увагу звернула на виконання районної Програми збереження і примноження нематеріальної культурної спадщини. Ніна Василівна порадила створити при кожній клубній установі фонотеку по збору народних старовинних пісень, обрядів, більше уваги приділяти народним промислам.
Поділились досвідом роботи директор Будинку культури с.Колодянка Р.Н. Лобащук та завідуюча клубом с.Ходурки Г.Г. Левчук.
Кожен семінарист отримав пакет документів із рядом сценаріїв масових заходів, інструктивно-методичним листом по роботі любительських об`єднань і клубів за інтересами, примірними інструкціями ведення клубної документації, диском фонограм для відзначення Дня Незалежності України.





... Читати далі »
Переглядів: 709 | Додав: Max7 | Дата: 12.06.2012 | Коментарі (0)


3 червня 2012 року в селі Неділище Эмільчинського району Житомирської області відбувся 5-й відкритий Всеукраїнський фестиваль «Лелеченьки» на заклик народної артистки України, Героя України, лауреата Шевченківської премії Ніни Матвієнко «Відгукніться, юні таланти». Конкурсанти з Новоград-Волинського району уже посідали призові місця на цьому фестивалі.
Цьогоріч виявила палке бажання узяти участь у фестивалі учениця школи мистецтв Котвіцька Ангеліна (викладач Нестерова Т.І.) із села Варварівка. В конкурсній програмі фестивалю брали участь 29 дітей від 7 до 17 років з Київської та Житомирської областей. Конкурсанти змагалися в таких номінаціях: автентичний спів, гра на народних інструментах, патріотична пісня, «сорочка з бабусиної скрині» та естрадний спів. Виступи дітей оцінувались за 12 бальною системою. Мама дівчинки – Ірина дуже хвилювалась за виступ своєї донечки, але Ангеліна змогла гідно представити наш район на фестивалі і в номінації «автентичний спів» посіла 1 –ше місце. Ото ж вітаємо нашу юну землячку із заслуженою перемогою! 





Матеріал підготувала
методист РМЦНТ
Наталія Мединцева
Переглядів: 767 | Додав: Max7 | Дата: 07.06.2012 | Коментарі (0)

Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz