Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 23.04.2024, 08:29

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 67 68 69 70 71 ... 78 79 »

Осінь щедра господиня! 
Гарбузи, картоплю, дині, 
Все зібрала із городу. 
Не забула й про погоду: 
Заховала у тумані 
Сад, де яблука рум`яні. 
Де береться в неї сила? 
Осінь гарна господиня. 



У районній бібліотеці для дітей оформлено книжкову виставку «Осінь – щедра господиня». На виставці була представлена література про чарівну пору – осінь та її щедрі дари. Бібліотекар Назарчук В.М. провела з дітьми бесіду «Осінь щедра, осінь золотава». Вона розповіла про загадковість осені, познайомила з найкращими віршами, оповіданнями про осінь М. Познанської, П.Воронька, Н.Забіли, Г.Демченко, В.Сухомлинського.
Виставку переглянуло чимало користувачів бібліотеки. Захоплені погляди і схвальні відгуки маленьких відвідувачів – найкраща оцінка роботи працівників бібліотеки.





Матеріал підготували
працівники районної бібліотеки для дітей
Переглядів: 1204 | Додав: Max7 | Дата: 17.09.2012 | Коментарі (0)


У серпні 1997 року Указом Президента України на підтримку ініціативи ветеранів танкових військ і танкобудівників України встановлено святкування Дня танкіста щороку у другу неділю вересня.

9 вересня в урочистостях з нагоди Дня танкіста та 71-ї річниці 30-ї окремої механізованої бригади у м. Новограді-Волинському узяв участь Голова Верховної Ради України Володимир Литвин.



Після урочистостей на фортеці за палацом культури відбулося цікаве театралізоване дійство „Козацькі розваги", підготовлене працівниками відділу культури і туризму райдержадміністрації і присвячене цій знаменній даті. Сценарій театралізованого дійства написаний методистом районного методичного центру народної творчості відділу культури і туризму Н.В. Петрук. 




Присутні на святі мали змогу побачити показові виступи багаторазового чемпіона світу, України, області з гирьового спорту серед ветеранів, дворазового рекордсмена Книги рекордів Гіннеса України, рекордсмена Всесвітньої Книги рекордів з підняття гир, заслуженого працівника фізичної культури і спорту України Олександра Дідовця. Гості свята змогли взяти участь у різноманітних козацьких іграх-змаганнях, відгадати цікаві загадки на історичну тематику, а також насолодитися виступом неодноразових учасників пісенних конкурсів та фестивалів сестер Ліани та Ірини Радецьких, Софії Цибульської, Наталії Михальчук, Ангеліни Котвіцької. Звучали віршова ... Читати далі »
Переглядів: 651 | Додав: Max7 | Дата: 12.09.2012 | Коментарі (0)


Згідно наказу управління культури і туризму облдержадміністрації від 29.05.12 № 118 «Про проведення ІІ обласного фестивалю-конкурсу «Поетичний марафон «Оксія», представники від Новоград-Волинського району Коханевич Богдан (с. Ярунь) та Козирацька Оксана (с. Ярунь) узяли участь у конкурсі. І тур фестивалю конкурсу проведено 7 вересня в міському палаці культури м. Новоград-Волинський.
Журі конкурсу оцінювали оригінальність сюжету, актуальність, гостроту тематики, особливість авторського стилю, виконавську майстерність, культуру мови. Коханевич Богдан та Козирацька Оксана читали власні твори в номінації «лірика».
Окрім представників міста Новоград-Волинський та Новоград-Волинського району, участь у конкурсі брали представники Ємільчинського, Червоноармійського, Лугинського, Олевського, Черняхівського, Володар-Волинського та Овруцького районів. Заключний гала-концерт переможців конкурсу буде проведено 29 вересня 2012 року.






Завідуюча РМЦНТ
Повторейко М.П.
Переглядів: 663 | Додав: Max7 | Дата: 12.09.2012 | Коментарі (0)


На виконання наказу управління культури і туризму облдержадміністрації № 164 від 03.09.12 «Про участь фольклорних колективів», з метою виявлення самобутніх творчих колективів, відродження, збереження та популяризації традиційних видів народного мистецтва, звичаїв, обрядів української духовної спадщини Полісся, народний аматорський фольклорно-етнографічний гурт Будинку культури с. Гірки «Перлина» узяв участь у V Всеукраїнському фольклорному фестивалі «Поліське весілля». Фестиваль проходив 8 вересня у міському парку культури та відпочинку імені Ю.Гагаріна м. Житомира. 



На свято з`їхалися учасники з різних регіонів України, де були показані збережені та популяризовані традиційні види народного мистецтва, звичаї та обряди духовної спадщини Полісся. Колектив «Перлина» гідно представив наш район на фестивалі, привізши із собою випечений та прикрашений барвінком і квітами коровай. 



Весільні пісні у виконанні учасників гурту із Гірок гарно сприймалися глядачами, котрі зібралися того дня у парку культури та відпочинку. Фольклорно-етнографічний колектив «Перлина» є постійним учасником Всеукраїнських, обласних та районних заходів, неодноразово представляв наш район у Житомирі, Києві та інших містах України.



Мат ... Читати далі »
Переглядів: 813 | Додав: Max7 | Дата: 12.09.2012 | Коментарі (0)



Справжньою подією для села Ярунь стало те, що в переддень Дня незалежності України від Благодійного фонду Литвина «Майбутнє Полісся» ярунські дітлахи отримали ігровий майданчик, який встановлено на території парку біля районного Будинку культури.
Ігровий будиночок, качелі великі та маленькі, карусель, пісочницю, лавочку привіз особисто голова Правління Благодійного фонду Литвина «Майбутнє Полісся» Іван Володимирович Литвин.
Зранку і до пізнього вечора біля Будинку культури чути щасливі голоси малечі, яка щиро вдячна Голові Верховної Ради України В.М. Литвину та голові Правління Благодійного фонду Литвина «Майбутнє Полісся» І.В. Литвину за чудовий подарунок.










Юлія Сидорчук,
директор районного
Будинку культури
Переглядів: 635 | Додав: Max7 | Дата: 10.09.2012 | Коментарі (0)



Співоча зірочка району, учениця школи мистецтв із села Варварівка Котвіцька Ангеліна неодноразово представляла Новоград-Волинський район на обласних конкурсах та фестивалях. Саме вона показала свої здібності 31 серпня на обласному фестивалі народної творчості «Поліське перевесло - 2012», конкурсі виконавців народної пісні на приз Ніни Матвієнко, що проходив у смт Ємільчине.
Мама Ангеліни особисто зацікавлена в тому, щоб дівчинка не тільки показала свої здібності, а й мала змогу почути виконавців народної пісні з інших куточків області. Вона завжди підтримує доньку та супроводжує її на усі заходи.
За участь в обласному фестивалі «Поліське перевесло-2012» Ангеліна отримала подяку від оргкомітету фестивалю.





Переглядів: 607 | Додав: Max7 | Дата: 04.09.2012 | Коментарі (0)


Любіть Україну у сні й наяву, 
Вишневу свою Україну, 
Красу її вічно живу і нову, 
І мову її солов`їну 
В.Сосюра 

24 серпня 1991 року Верховна Рада України прийняла історичний документ виняткового значення для долі українського народу - Акт проголошення незалежності України. У цьому документі говорилося: „Виходячи із смертельної небезпеки, яка нависла було над Україною у зв'язку з державним переворотом в СРСР 19 серпня 1991 року, продовжуючи тисячолітню традицію державотворення в Україні, виходячи з права на самовизначення, передбаченого Статутом ООН та іншими міжнародно-правовими документами, здійснюючи Декларацію про державний суверенітет України, Верховна Рада урочисто проголошує незалежність України та створення самостійної української держави - України. Територія України є неподільною і недоторканною. Віднині на території України мають чинність винятково Конституція і закони України. Цей акт набирає чинності з моменту його схвалення".
За цей Акт проголосувала абсолютна більшість депутатів Верховної Ради. УРСР перестала існувати. На карті, світу постала нова самостійна держава - Україна, яку потім визнали всі країни світу.



З нагоди відзначення 21-ої річниці незалежності України у селі Ярунь біля районного Будинку культури відбулися святкові заходи. Урочистий мітинг відкрив Ярунський сільський голова Жук С.С. Слова вітань звучали у цей день від голови районної ради Весельського Ф.В., депутатів районної ради Петько Т.А. та Шевчука М.П. Свої вітання присутнім дарували наймолодші учасники святкового концерту – маленькі козачата, хлопчики і дівчатка, які шанують і люблять поезію і залюбки відвідують гурток художнього слов ... Читати далі »
Переглядів: 727 | Додав: Max7 | Дата: 27.08.2012 | Коментарі (0)


О, нене рідна Україно-мати, 
Ти відродилась, стала вільна, наче птах. 
Тріпоче на вітрах твоїх крилатих, 
Жовто-блакитний, нескоримий стяг… 

23 серпня 2004 року було прийнято Указ Президента України «Про День Державного Прапора України», який відзначається щорічно 23 серпня.
21 рік тому, у серпні 1991року в Україні відбулася подія, яка ознаменувала собою початок нової ери в історії нашої держави. У день, коли було проголошено Акт про незалежність України, здійснилась найзаповітніша мрія всіх поколінь українського народу, а 24 серпня стало найважливішою датою в Україні і відзначається як національне свято – День Незалежності України.
До цих дат у читальному залі районної бібліотеки для дорослих оформлено тематичну виставку «Живи, Україно, живи для краси, для сили, для правди, для волі…»
Історія свідчить, що виживають ті нації, які здатні у пору вирішальних випробувань відкинути внутрішні незгоди і суперечності та об’єднати зусилля заради стратегічних цілей. Лише спільні, узгоджені та рішучі дії дають переможні результати. Тільки разом ми зможемо побудувати справжню незалежну Україну, яка дасть кожному громадянину життя, гідне людини, а всій країні – статус демократичної.





Матеріал підготувала головний бібліограф
районної бібліотеки для дорослих
КОВАЛЕВСЬКА Л.Д.
Переглядів: 838 | Додав: Max7 | Дата: 21.08.2012 | Коментарі (0)


Вітчизняна історична наука сповна відчула на собі всі ті складні, іноді трагічні суспільно-політичні перипетії, які сталися у ХХ столітті. У складному процесі переосмислення багатовікової історії українського народу важливу роль відіграють фахові періодичні видання, одне з головних завдань яких полягає в тому, щоб спільними силами розбудувати українську наукову історіографію. Обставини склалися так, що з початку 1930-х і до 1957 року в Україні не існувало свого постійного періодичного друкованого органу з цієї галузі наукових знань. Однак уже із середини 40-х років в Україні стала цілком очевидною нагальна потреба у фаховому періодичному часопису з історичної тематики, що добре усвідомлювало багато тогочасних суспільствознавців. Відтоді заснування республіканського історичного журналу, що був мрією не тільки для фахівців, а й бажанням для широкого читацького загалу, не раз обговорювалося в пресі, причому на всесоюзному рівні, ставилося перед вищим партійним керівництвом.
«Український історичний журнал», який з’явився на хвилі «хрущовської відлиги», пройшов складний шлях. У 1957 році розгорнулася велика, копітка, іноді невдячна робота з організації й підготовки до друку перших номерів часопису. І влітку відбулося перше засідання редколегії вже офіційно затвердженого журналу. Незважаючи на невпорядкованість належними штатами, обмеженість редакційного «портфеля», матеріальні й технічні труднощі, редколегія, відразу приступивши до роботи, доклала всіх зусиль, щоб з другого півріч журнал почав безперебійно виходити.
Вже минуло 55 років з часу його заснування. Ці десятиліття в історії українського народу були дуже непростими, наповненими бурхливими подіями загальнополітичного характеру. Всі ці суперечливі процеси так чи інакше впливали ... Читати далі »
Переглядів: 904 | Додав: Max7 | Дата: 08.08.2012 | Коментарі (0)



28 липня 2012 року у м. Новограді-Волинському в Музеї родини Косачів відбувся щорічний Всеукраїнський конкурс автентичного співу «Животоки» (в рамках проведення Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела»).
Засновниками та організаторами конкурсу є управління культури і туризму облдержадміністрації, Житомирський обласний центр народної творчості та відділ культури Новоград-Волинського виконкому.
Мета конкурсу - популяризація та пропаганда самобутнього народного співу, виховання інтересу до української національної культури та духовної спадщини народу.
Участь у конкурсі узяли понад 40 виконавців самобутнього та гуртового співу з усіх областей України. Від Новоград-Волинського району виступали: фольклорно-етнографічний колектив с. Немильня - керівник Ф.М.Рашин; народний аматорський фольклорно-етнографічний колектив «Перлина» с. Гірки - керівник Л.М.Гаєвська; Євпак Надія Хотинівна з с.Гірки, Потайчук Леонід Андрійович, Потайчук Оксана Леонідівна та Клопотенко Надія Семенівна з с.Червона Воля. 

  

Високоповажне журі на чолі з відомою українською співачкою, народною артисткою України, лауреатом Державної премії ім.Т.Г.Шевченка, Героєм України - Ніною Митрофанівною Матвієнко дуже тепло сприймали виступи конкурсантів.
Приємною несподіванкою для всіх став виступ конкурсантки з села Червона Воля Новоград-Волинського району Надії Семенівни Клопотенко, котра отримала звання лауреата I премії в номінації «Солоспів». Навіть члени журі стоячи їй аплодували. Усі учасники були відзначені подяками організаційного ... Читати далі »
Переглядів: 885 | Додав: Max7 | Дата: 04.08.2012 | Коментарі (0)

Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz