Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 04:19

Головна » 2016 » Лютий » 23

«Мово, моя калинова!»

22 лютого 2016 року до Міжнародного Дня рідної мови у Великогорбашівській сільській бібліотеці було проведено конкурс читців-декламаторів «Мово, моя калинова!», на якій були присутні найактивніші читачі бібліотеки, а саме - учні 5-6 класів місцевої школи.

З особливою відповідальністю до цієї події поставилися учні 6-х класів, які переглянули багато літератури. Завдяки роботі бібліотекаря та вчителів діти виявляють неабияку зацікавленість до процесу становлення української мови, вміло декламують віршовані твори, зберігають традиції українського народу.

Найкраще декламували твори Дзюмак Юлія, Венгловська Діана, Шимчук Віра.

  

 

Бібліотекар села Велика Горбаша

Валентина Щавінська

Переглядів: 426 | Додав: ovdiychuk16 | Дата: 23.02.2016 | Коментарі (0)

Барвинівський сільський Будинок культури

 

гостинно прийняв колективи художньої самодіяльності

Новоград-Волинського району на творчому зональному звіті

 

Так, 20 лютого 2016 року в Барвинівському Будинку культури відбувся черговий творчий звіт клубних закладів району.

Шанувальників народного мистецтва, усіх, хто прийшов і приїхав цього дня до Барвинівського Будинку культури, щиро вітала заступник голови райдержадміністрації Наталія Володимирівна Даниленко. Присутні згадали та вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та всіх, хто загинув, захищаючи Україну від рук агресора хвилиною мовчання.

Творчий звіт відкрила вокально-хорова група Барвинівського та Тальківського закладів культури (художній керівник В.Б. Остапчук). Дарували радість і позитивний заряд усім присутнім юні таланти Звягельщини: Котвіцька Ангеліна (с.Варварівка), Нагорна Олена (с.Яворівка) та Мельник Катерина (с.Кам’яний Майдан). Своє сценічне мистецтво продемонстрував чоловічий вокальний колектив з села ... Читати далі »

Переглядів: 589 | Додав: ovdiychuk16 | Дата: 23.02.2016 | Коментарі (0)

Зональний огляд в клубі с.Поліянівка

 

Огляд колективів художньої самодіяльності, присвячений 25-ій річниці Незалежності України, продовжив свою роботу 20 лютого в клубі с.Поліянівка. Незважаючи на те, що на землю знову випав білий холодний сніг, в новому закладі культури було тепло і затишно. У фойє красувалася виставка нових робіт відомого художника з села Ужачин А.В. Косяка. Присутні з цікавістю розглядали роботи і висловлювали щирі слова подяки народному аматорському художнику.

Огляд розпочала заступник голови районної державної адміністрації Н.В. Даниленко. В своєму виступі вона сказала, що, згідно Указу Президента України за № 69/2015 від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні», 20 лютого установлено в Україні Днем Героїв Небесної Сотні. Вона закликала згадати Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам’ять, сказала вона, всіх невинно убитих, згуртує нас живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. У жалобі схилімо голови перед нашими героями. За тим, під звуки метроному, присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Огляд розпочався піснею на слова і музику Н. Бурмаки «Не бійся жити», яку виконала А.Охман із села Федорівка. Далі огляд проходив у звичайному руслі. Приємним було те, що в звітних програмах колективів було враховано не лише тематику огляду, ... Читати далі »

Переглядів: 567 | Додав: ovdiychuk16 | Дата: 23.02.2016 | Коментарі (0)

«Янголи Інститутської»:

до Дня Героїв Небесної Сотні

 

Мамо, не плач. Я повернусь весною.

У шибку пташинкою вдарюсь твою.

Прийду на світанні в садок із росою,

А, може, дощем на поріг упаду.

 

Два роки тому величезна кількість людських жертв змусила здригнутись українців та вивести їх з летаргічного сну. Досі невідомо, скільки людей насправді входить до Небесної Сотні. Наймолодшому було 17, найстаршому – 83. Усі віддано вірили в те, що можуть на краще змінити долю країни. І віддали заради цієї мети найдорожче – життя.

«Небесна Сотня» – так називають тих, хто загинув на Майдані. Міцним обручем горе стискає душу і серце навіть тих, хто особисто не був знайомий з Героями. І не сила уявити, що твориться у душі ... Читати далі »

Переглядів: 430 | Додав: ovdiychuk16 | Дата: 23.02.2016 | Коментарі (0)

На варті наших душ - Небесна Сотня

 

                                                                          Небесній Сотні
                                                                             Шана й молитви,
                                                                        За чисті душі,
                                 ... Читати далі »

Переглядів: 386 | Додав: ovdiychuk16 | Дата: 23.02.2016 | Коментарі (0)

Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz